Zhoršujúci sa zrak do diaľky u 10-ročnej
Ahojte,
dcéra ako 6,5 ročná vyfasovala svoje prvé okuliare s dioptriami do 1.
Za 4 roky sa jej dioptrie postupne zvyšovali a teraz bude mať 3-4, presne neviem, lebo ešte len ideme k očnej. Dosť narástla, je vysoká.
Máte to niekto podobne? Ak áno, akú liečbu navrhli Vaši oční, resp. ako to riešia okrem predpisu okuliarov?
Dík
@lesana864 dcera je uplne neockovana a ten zrak sa jej stale zhorsuje, syn to iste..len jemu to neslo tak rapidne ako dcere aj ked nosi vysoke dioptrie
@lesana864 maminy ďakujem za postrehy..... My s tým bojujeme presne rok, čo sme zistili , že je krátkozraká.... A čo sa týka nosenia okuliarov, tak ja absolutne dcéru nenútim a pozorujem ju len ..... Doma absolútne ich nechce mať na očiach , keď sme niekde v reštike , kútiku atď taktiež ich skladá dole.... A nosí ich len do školy , a keď sme von.... Ale pri aktívnom hraní sa/ kolobezkovanie, bicykel, hojdačka atď / ich tiež nechce.... Ale dioptrie narástli aj tak.... Minulý týždeň predpísal doktor ten atropín , ale zatiaľ sú kvapky odložené a rozhodujeme sa s manželom či ich dcére vôbec nasadíme.... O 2 týždne máme termín u pani Matuchovej, ktorá sa venuje Batesovej metóde ... Chytáme sa už poslednej slamky , rok to riešime a nevieme nájsť žiadnu pomoc....
@samanthastella dobry den, mozem sa spytat ako ste dopadli?
Krátkozrakosť nie je genetická. Obmedzte deťom čas kedy pozerajú do blízka (mobil, knižky, PC) a zaviesť co najviac času kde budú pozerať do diaľky (prechádzky, hry vonku, športy atď.). Okuliare používať len vtedy keď je potreba (na tabuľu v škole napr.) a dávať dole na keď pozerajú do blízka (čítanie, mobil, po doma atď).

@tilonka Aj nad tým som toľkokrát rozmýšľala... Ale zatiaľ som sa nedostala k žiadnym informáciám žeby to malo súvis... Syn je vax po prvé MMR, ďalej nie...