Žihľavka u trojročnej dcérky
Ahojte maminy.
Mam 3 ročnú dcérku ktorej sa od novembra minulého roka objavila zihlavka.Bola kôli tomu aj v nemocnici lebo vysyp bol veľký po celom telíčku.Vsetky vyšetrenia má v poriadku alergia jej nevyšla žiadna.Histaminovu intoleranciu tiež nemá.
3 mesiace bol kľud jedla všetko a teraz pred 3 dňami sa znova komplet celá vysypala.Na pohotovosti jej dali na 3 dní medrol ale aj napriek užívaniu je nonstop vysypana
Prosím Vás nemáte niektorá skúsenosti so zihlavkou u detí?Za každú radu alebo skúsenosť dakujem
Ahojte. mrzi ma, ze sa takto trapite s tymi zihlavkami. My sme tiez posledne leto trosku bojovali. Tri krat sa syn vyhadzal. Vzdy vsetky odbery negativny, prisna dieta, postupne vycistenie a zavadzanie alergenov a dokola. Alergologicka je nazoru, ze 'reaguje' na drazdive potraviny (mak, paradajky konzervanty farbiva atd atd) v case pelovej sezony. Telo sa akoby ubrani alergenom z kvetov, ale zabudne sa ubranit potravinam. Mozno aj u vas moze ist takuto nahromadenu narazovu zataz na imunitu.
@ikissedagirl Ďakujem za informáciu.Ja už ozaj neviem čím by to mohlo byť spôsobené.Ked sa vyhodila naposledy v novembri to si nemyslím že je pelova sezóna.Ale zas reagovala na zimu.Ako sa ochladilo a prešla po vonku celú tvár mala vyhadzanu.Toto trvalo asi dva týždne a potom ako boli tie veľké mrazy už jej zase nebolo nič.Az doteraz.Ze ako keby reagovala aj na zmenu obdobia.😕
@ikissedagirl tak to vyzerá, že nie jedlo je bezprostredným spúštacom žihlavky ale zlyhanie imunity v dôsledku niečoho dalšieho. Nám sa zíhlavka objavila po obycajnej viroze. Diagnistikovali urcity typ vírusu. a to spôsobilo že imunita začala neadekvátne reagovať na potraviny.
@mariana_v Presne tak, dcerka ked sa vysipala vzdy to bolo po nejakom infekte, staci aj obycajne nachladnutie. Od toho casu davam obrovsky pozor co je ked je chora, hoc len soplikova. Hlavne nesmie paradajky, kyslu kapustu, spenat, ziadne ovocie (okrem domacich jablk), nekorenim, ziadne orechy, dzem iba domaci malinovy, je to hrozne obmedzujuce ☹ ale zial inac sa zatial neda. Ale musim povedat ze od novembra sa nevyhodila, sem tam nejaka vyrazka na tvaricke inac ok. Lieky berie nalcrom a flonidan, tato kombinacia ju zatial drzi v pohode.
@denisa098 parazity jej vylúčili na to jej robili už dvakrát vyšetrenia.Tie éčka-tiez som nad tým rozmýšľala ale tomu sa asi vyhnúť nedá.Aj keď my doma keď varíme používam na dochutenie len soľ pre deti.Ovocie v poslednej dobe nejedla lebo na jeseň sa vyhodila z jablka a tam existujú aj skrížené reakcie takže to sme skusali.No vravím na nič konkrétne som neprišla len ozaj tieto zmeny teploty.Teraz zase začala na to reagovat..Hlavne na tvári sa. jej to prejaví.
Ahojte zienky, tak zihlavku mame spat ☹ snazime sa to riesit ambulantne na imunoalergologii, dnes malej pichli hydrokortizon ale pozeram ze sa zacina zas vyhadzovat. Opat ten isty scenar, zacalo to nachladenim, tak kasel a vcera vecer zihlavka. Som uz zufala, stale davame pozor na stravu uz sa naozaj nemala z coho vyhodit, ale stalo sa to aj tak. Co nam poradite? Nemate nejake novinky?
@zizi11 ahoj.No my sme na tom v podstate rovnako.Pred dvoma mesiacmi sme boli u imunoalergologicky na odberoch.Robili jej testy a všetko má v poriadku.Preto ti poradím ak nemáš potvrdené že by mala nejakú alergiu na konkrétnu potravinu netrápte sa jedlom lebo z toho to nemá.
Naša berie nepretržite kombináciu liekov a aj tak bola teraz skoro stále vysypana.Takze asi by aj vám mala lekárka predpísať lieky a bez ohľadu či bude alebo nebude vysypana mala by ich brať dlhodobo aby sa predišlo tomu že skončí na infúziách.😕Pevne verím že tie deti z toho vyrastu
@zizi11 a berie len jedny lieky?Lebo napr.nasa berie dvojnásobnú dávku aeriusu a na noc ešte ketotifen ale tiež ráno býva mierne vyhodená.Teraz ozaj odkedy sme boli u lekárky to budú dva mesiace tak skoro každý den.😕Lekárka mi vravela že môžem jej skúsiť znížiť dávku ale pokiaľ má prejavy bojím sa aby sa to nezhorsilo.
@zizi11 a neviem či si to tu už spomínala alebo nie robili jej aj testy?Ono sa zevraj z 98%pricina ani nezistí.A u detí sa to berie tak že môžu z toho vyrásť.Na to som sa aj našej lekárky pýtala.A keď bola naša dcérka kôli tomu v nemocnici bol tam jeden mladý lekár a ten vravel že jeho sestra to tiež mala ako mala a kym išla do školy tak z toho vyrástla.Tak ja ozaj už len v to dúfam.Lebo veď čo iné ostáva.Neviem ešte kam by som s ňou isla
@lucya665 Ahoj, nečítala som predchádzajúce komentáre, tak neviem, či tu už toto niekto poradil. Môj muž dostal žihľavku, keď mal 35 rokov. Pol roka si ho prehadzovala kožná a alergologička a nevedeli, čo s ním majú robiť. Ja som sa niekde na nete dočítala, že by to mohla byť celiakia. A veru to bola celiakia. Na protilátky ti vie zobrať krv aj detská doktorka, ale poriadne vyšetrenie urobia až na gastre. Celiakia nie je alergia na pšenicu alebo lepok. Ak jej toto náhodou už zisťovali, nedaj sa odbiť. Pýtaj sa na gastro. Nemáva občas aj kyselinu? Nemáte celiatika v rodine, lebo je to dedičné. Dúfam, že tvojej dcérke čoskoro zistia príčinu a že sa z toho dostane. Držím palce.
@zizi11 Bože chudiako ja keď to vidím mne až tak srdce zovre lebo presne takéto to mala dvakrát nasa mala.Vtedy skončila zakaždým v nemocnici.😣Odkedy berie tie lieky v takomto štádiu to až nemala.Inak sa čudujem že vás nehospitalizovali.
Chodí sa jej preto zle lebo to aj päty opuchaju.Nasa keď to mala takéto tiež vravela že ju nožičky bolia pozrem a päty opuchnuté.Jazyk alebo hrdielko jej neopucha?
Nechápem čo je to za pliagu toto.
a trávenie ?treba dať všetko vyšetriť.pridat do stravy viac vlákniny,jablčka,probiotiká.
Kamoskina dcera ma zihlavku od orechov, semienok, aj gastanov! Testy jej nerobili ale ma to odsledovane
@lucya665 v nemocnici sme s tym boli uz 3x. Stale rovnaky priebeh, infuzie, kordikoidy a po par dnoch domov. Teraz sme to prvy krat zvladli doma za 3 dni, doteraz to vzdy bolo take aj tyzden a nieco a v nemocnici. Udajne opuch sliznice jej nehrozi. Ale prestudujem si tu trypyazu, dakujem. Na alergologiii ju beru hned ako sa vysype alebo potom bezne tak raz za 4-5 mesiacov. Ale tento vaznyy vysyp ma tento rok 2x, nieje to u nej tak bezne.

@mariana_v pred týždňom sme boli na alergologii.Zase jej testy robili na nové alergény aj imunologicke testy tak som zvedavá či tentokrát sa niečo dozvieme.Ja si ale myslím že keby je to z nejakej potraviny tak by sa vysypala bezprostredne po zjedení a nie z večera do rana.