Zistená alergia na topoľ. brezu, plesne a zlatobyľ - opatrenia
Mamičky aké opatrenia ste robili doma a pri pobyte vonku ak boli u vas zistené tieto alergie...myslim tym caste prezliekanie perin...atď....dakujem
Ani my ziadne opatrenia nerobíme. Nemam doma ziadne kvety v kvetinaci,povedali mi ze tam sa drzi pliesen. A pozor plesnove obdobie je na jesen a potom okolo aprila
Uz v podstate nic extra aj tak to nepomohlo...ale mam periny pre alergikov,vankus tiez, v case najvacsej krizy na oci.okuliare, vetranie ce vedlajsu miestnost, prakticky ziadne koberce, denbe oplachovanie vlasov,tvar niekolkokrat denne a lieky
@monikaduskova ahoj, okrem vyššie spomínaného mi dosť pomohla sieťka na okno proti peľu..fakt odporúčam 🙂..vonku dávať si pozor aby si sa nechytila očí a keď už (lebo keď raz začneme, svrbí to čoraz viac :D) tak nosiť so sebou kvapky do očí
@monikaduskova mne pomaha nosit slnecne okuliare, umyvat si tvar vzdy ked sa vratim z vonka a nevetrat medzi 6 a 10 rano - vtedy ja najvacsia koncentracia alergenov.
ked som bola dieta, opatrenia robila mamina, take ze okuliare pri pobyte vonku, ziadny pohyb v prirode (co sa tyka alergie na pele stromov). Okrem toho som bola alergicka na prach perie...takze ziadne zvierata, koberec nizky, umely, ziadne zavesy,len zaluzie...
Teraz nerobim ziadne opatrenia... viem, kedy mi je najtazsie, ale neobmedzujem ani pohyb v prirode. Takze od cca februara som na antihistaminikach a v "mojej sezone" (prave teraz) mam v pohotovosti kvapky do oci a sprej do nosa (nasivin, kedze tie urcene na alergiu nepomahaju nic), no a teraz ako sa nosia ruska mam priebeh alergie akysi miernejsi 🙂
@monikaduskova ja mám na toto alergiu od malička a teda neoplatí sa nič podceňovať, ako dieťa som skončila aj na pohotovosti, lebo som sa vonku začala dusiť. Počas sezóny sme boli menej vonku, nosila som slnečné okuliare, ani na školské výlety do prírody som nechodila a na telesnej počas sezóny necvičila vonku, vždy keď som prišla dnu ma mama osprchovala, hlavne vlasy, častejšie menila postelne prádlo a hlavne sa držala rad lekára. Mám alergiu už 30 rokov a naučila som sa s ňou žiť, ale bohužiaľ ignorovať ju sa nedá.
Ach...ked mi vela chodime do prirody.tury robime na bicykli a pešo...to bude velmi tazke udrzat dieta doma ked priroda je nas druhy domov.😢😢😢.....ale tak v prirode nie je az tak topolov a briez.či?....a mate niektora aj vlhky byt?
@monikaduskova ja napríklad nemám na plesne. Mám hlavne peľ tráv, topole, lieska, breza. Ten peľ lieta všade keď je sezóna. Dnes som sa bola s kočíkom prejsť 1,5 hodiny vonku, nie priamo okolo lúk, len po dedine a kycham odkedy sme prišli domov a štípu ma oči. Jednoducho to vždy musím nejako prečkať, ako malá som to zle znášala, ale mama aj doktor mi to stále vysvetľovali a naučili sme sa nejako fungovať.

Uprimne? Ja ziadne. V sezone nasadime lieky a sprej do nosa (kortikoidny).