Zistí gynekológ sexuálnu aktivitu na vyšetrení?
Dobry deň,vie zistiť gynekolog že som uz mala pohlavny styk? Mam iba 15 a meska mi menzes a rodic chce ist so mnou ku gynekológovi lenže nemôže zistiť ze uz som mala niečo. Ako by som to vedela "uhrať"? Ďakujem za odpovede
@i_vu_li_cek preco? myslis, ze by bola prva, ktora si pretrhla blanu sama? Niektorym sa to stane pri sporte, niektore pri masturbacii, ked si nedrazdia len klitak a pouziju pomocku, niektore sulozou... A rodic, ak je zrovna pruderny ako viesta, tak skor znesie pomyslenie, ze masutbovala...
@i_vu_li_cek "Slobodný junák krajší od čerta a veriaci, že jeho život ešte raz doplní osudová polovička pri ceste spoločným životom 🙂" podla toho co pisal, junak tesne okolo patdesiatky...
@egonsk Prestaň sa do nej navážať. Narozdiel od teba prišla do tejto konverzácie s cieľom tomu dievčaťu pomôcť. A to, že má široký rozhľad, je len jej plus.
@i_vu_li_cek kludne ju obranuj, ona sa do mna navaza takmer pravidelne 😁 ... a za tym co som napisal si do bodky stojim. Ak ta to pohorsilo, je mi to luto, nepouzil som vsak vulgarizmus a kedze autorka je uz teenager s OP, tak pokial vie uz dat nohy do V, dokaze vstrebat aj takuto informaciu/radu bez problemov.
Je to prva otazka, ktoru sa gynekolog spyta, aby vedel ako ta vysetrit, v pripade ak zena este nemala pohlavny styk gynekolog nerobi vysetrenie vaginalne.
Kazdopadne zalezi od lekara, nie kazdy suhlasi, aby rodic (zakonny zastupca) cakal vonku. Drzim paste!
@gribka1 Ved si precitajte diskusiu, par zien sa ozvalo ze "gynekolog to vidi" a "gynekolog zisti".
Skratka obcas sa clovek este stretne so stredovekym nazorom ze to je nieco, co sa da zistit. Obcas sa tu takato tema najde a uz som tu aj par krat citala ze dievca porafalo s chalanom, lebo hovorila ze je panna a on cakal... nieco... nejaky jasny, fyzicky znak, ze je panna. A ked sa nic neobvykle nestalo, tak si mysli ze mu klamala :D A tema panenskej blany sa tu fakt omiela donekonecna a vela zien si este stale mysli ze to je solidna membrana. je jasne jak facka ci je alebo nie je.
Autorka tiez ocividne nevedela, ze lekar nieje vsevidiaci, ALE! povedat by mu mala.
@maskatri20 Akoze to si nepredstavuj tak, ze gynekológ kukne a povie ooooo ty si uz mala sex. On ti polozi tu otazku pred tym, ci zijes sexualny zivot, kedy si mala posledny menzes, ci ti chodi pravidelne, ci mas nejaky výtok a tak. Najpr si s tebou sadne, porozprávate sa a zápise si veci. Cize uz tam je otazka ako odpovieš. Sprav si tehotenský test. Ak je negativny odpovedz, ze nemas sexuálneho partnera. On to pochopi a nebude to rozoberat. Na druhej strane si myslim, ze gynekolog nevie ci si mala sex na 100% iba bezprostredne po nom. To ze nemas panenskú blanu, nemusi znamenat sex, ta sa moze poškodiť aj pri športe.
@maskatri20 nevie. panenska blana sa moze prethnut aj pri sporte. Lekar to nema ako zistit
@egonsk Odmietam viac reagovať na takéto bludy - čiže sa nevyjadrím. Len si, prosím, nemysli, že si nejako vyhral alebo že mi došli argumenty. Som skrátka unavená toto čítať.
Chlapi ukludnite sa, stale pisete dietatu, ktore nema 18+.
@autorka gynekolog nemusi zistit ci si mala styk - obcas ano ale nie na stopro (zavisi od trhliniek..stavu stydkych pyskov, urcite nie na prvu dobru a na sto pro.)
Co ale zisti urcite, je to, ci si alebo nie si tehotna a to je mimochodom aj v tvojom zaujme.
Ak sa nevies s mamou bavit normalne o gynekologickych a vztahovych veciach, tak si zapni podcasty - v Cesku maju gynekologicky, ktore o tychto temach zrozumitelne komunikuju.
Pnakov tu si nevsimaj, to su chlapi o kus starsi ako ten tvoj typek a ako vidis sposoby maju uplne rovnake - nulove. Sice zostarli ale nedozreli, nevyrastli.
@betulinka1 No popravde,bola som zmanipulovaná,sam mi hovoril že to patrí ku životu atd tak som súhlasila. Bolo to trošku dávnejšie,tak necely mesiac dozadu a menzes mi mal dôjsť tuším 4.9. Pouzil kondom a viem že sa do mňa neurobil takže tehotná by som nemala byt.(to viem od neho) no a neviem ci by som mohla povedať gynekológovi že som mala tampon a pri tom sa mi mohla roztrhnúť blana. Dosť sa bojim pretože by ma fakt zabili rodičia v mojom veku a neviem co mam robit. Možno som iba prechladla lebo som bola vonku a pršalo tak ma riadne uprsalo. No ďakujem za odpoveď!
@maskatri20 No a si predstav, že by mohla byť tehotná, hoc malá šanca, tak čo potom? Urob si aspoň test.
@maskatri20 Ano mozes povedat aj tampón. Akoze ja chapem tvoje obavy z rodicov, mna by mama zabila. Ja som do 18 rokov nemohla chodit ani von. Ale dufam, ze si sa poučila a ten sex si nechaj s niekym, kto si to zasluzi a miluje ta a ty jeho. Vazne si predstav, ze by si ostala tehotna. V tomto veku. Cely zivot na ruby. Teraz sa venuj učeniu a tomu, co chces v zivote dosiahnuť. Nedavaj sa zadarmo, len preto, ze sex k životu patri. Ano patri ale nesie zo sebou aj zodpovednost. Mozem ti garantovať, ze na ten sex pride cas a bude to pekne a romanticke ale v správnom case a so správnym partnerom. A TY rozhoduješ o svojom tele, je to tvoje telo, ziadne manipulácie ta nemozu donutit. Ak ta niekto manipuluje od takeho cloveka utekaj prec a vymaz si jeho cislo.

@maskatri20 Doktor zistí, že už nie si panna, ale nezistí či to bol penis alebo varecha.