Život s autistickým dieťaťom

luciasveckova
7. máj 2021

Ahojte mamicky. Velmi sa mi tazko o tom rozprava ale musime niekde zacat. Zacalo to cele este v Ms a naslednym zapisom do 1.rocnika.psychologicka nam odporúčala odklad zs na zaklade vsetkych vysetreni kedze podla nej este nebol zrely na skolu aj ked sikovny bol. Chodili sme po vysetreniach od psychológa, psychiatra, neurologa co sa tyka zrelosti a tak. Po vsetkych absolvovanych vysetreniach nam povedali konecne diagnózu atypicky autizmus. Pytam sa vas mamicky ktore mate deti s touto diagnozou ako ste sa s tym naucili zit?

annamalaga
7. máj 2021

Ahoj skús tuto skupinu: https://www.modrykonik.sk/group/6383/

kukulienka83
7. máj 2021

@luciasveckova pod do skupiny autizmus... Tam nájdeš odpovede aj povzbudenie 🌺

kacena4
8. máj 2021

atypicky je celkom fajn, lahsie sa s nim vyrovnava ako s klasickym... asypicky znamena ze dieta je "ine" len v niektorych oblasiach nie vo vsetkych ako pri beznom autizme, zistite co dietatu vadi a prisposobte sa tomu odporucam knihu "vychova ditete s aspergerovym syndromom" je o inej odnozi autizmu ale kniha je uzasna v tom, ze uci rodicov ako pracovat s dietatom, aby to v domacnosti fungovalo (v zivote dietata i rodiny) nam velmi pomohla vyrovnat sa s diagnozou a nastartovat lepsie obodbie.
ak dietatko nema mentalne postihnutie tak je to celkom fajn, malo by byt schopne fungovat v skole v ramci svojich moznosti drzim palecky nech sa vam dari

luciasveckova
autor
8. máj 2021

@kacena4 dakujeme pekne