icon

Zlatý stafylokok

sarinka2012
16. sep 2014

Ahoj maminky,mam 2,5 ročnu dcerku ktora ma v celku dobru imunitu,nikdy sme nebrali žiadne antibiotika,teplotu mala asi raz za život a ked tak sa pretlkame len soplikmi,ale pri každom stere jej zistia zlateho stafylokoka,akurat že len čo prijdu vysledky už sme bez soplikov alebo akehokolvek priznaku choroby. Svokra je zdravotna sestra a ta vravi že treba preliečit dcerku antibiotikami a na druhej strane pediatrička vraví,že to riešit netreba,doverujem obom,svokra je vyborny odbornik a naša pediatrička zase nič neberie na lahku vahu,vždy ked bolo treba,aj ked mala dcerka len koliku,poslala nas na všetky možne vyšetrenia ,dokonca aj sono bruška,len aby si bola ista že je to v poriadku,ale ako mama som teraz na vážkach,kedze nie som zdravotnik ,preto by som sa chcela poradiť s maminkami ktore riešia u svojich deti zlateho stafylokoka,aky postup zvolili vaše pediatričky u detí a poprosim napisat aj priznaky ,vek a poprijpade komplikacie ktore vaše detičky maju,dakujem vopred za všetky odpovede a len chcem dodať že poprosim odpovedat ozaj mamičky ktore s tym maju u ich detičiek skusenosti.

Strana
z2
jarabica123
18. sep 2014

Aj my ho mame stale v nosteku, mala ma 2r aj tri mesiace, uz to neriesim. nebyva nejak extra chora, len mava casto upchaty nostek a to robi tento hnusny bacil. Boli sme aj na ORL, vo vytere vysiel masivne zlaty stafylokok. Lekar nam celkove ATB nedal, vraj by to bolo este horsie, plus, uzivanim ATB by sa imunita zbytocne rozhadzala. Dal nam len kvapky do nosteka Uniflox a zabera super, cize ja osobne by som urcite celkove ATB nedavala, skusali sme inak aj koloidne striebro, aj to fajn zabera a tiez aj GSE kvapky.

tamaram283
20. sep 2014
Používateľ tamaram283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tamaram283.

ja by som asi tiez zbytocne nedavala ATB.. pokial mozem.. doma sa im snazime vyhybat.. bolo obdobie ked sme na nich bolo skoro nonstop.. potom nam znama poradila probiotika Actibax.. a od vtedy sme fit.. vyborne na imunitu, brusko a na upravu crevnej mikroflory po uzivani ATB 🙂

csina
21. sep 2014

Zlaty staf. sa casto vyskytuje a nemusi znamenat zavazne problemy ale treba byt obozretny., Moju najstarsiu dceru stala tato bakteria skoro zivot.. minuly rok sa u nej rozvinula stafylokokova sepsa a s nou spojena septicka artrititda.. doslova v hodine dvanastej ju skriabali hrobarovi z lopaty a 6 t brala antb.. z toho 3t intravenozne

sarinka2012
autor
21. sep 2014

@jarabica123 U nas je to obdobne,vysiel z vysledkov stafylokok masivne a kedze dcerka nema ziadne ine problemy,ani nie je casto chorlava tak som nesuhlasila v ziadnom prijpade s antibiotikami,ale na druhu stranu uplne neriesene som to nechcela nechat,pretoze sa bojim ze jej to moze zajst a uska (nalez bol hlave z nosa masivy) teraz vytierame nostek framykoinom a buduci pondelok budeme opakovat ster,ak bude stale masivy vyskyt tak skusime tie Uniflox kvapky,lekarka ich nakoniec nechcela predpisat,lebo obsahuju zlozku poškodzujucu chrupavky (citujem jej slova,ja som to neštudovala,takže na detaily sa ma nepytajte 😉 ) dufam ze zaberie ten framykoin

sarinka2012
autor
21. sep 2014

@csina Tiež to neberiem a lahku vahu,preto som sa snazila spravit si prehlad v tom ako tento problem riešia iní pediatri

jarabica123
22. sep 2014

@sarinka2012 Tak o tom som ani ja nevedela, ze poskodzuje chrupavky:(Kazdy liek ma mnozstvo neziaducich ucinkov:( Drzim palce, nech je vyter uz negativny🙂

kaja73
22. sep 2014

@sarinka2012 o tych chrupavkach som aj ja pocula.... 😖
Preto som pisala o tom Stafale-co je presne na stafylokoka.... a je to aj do nosa ,na rozdiel od unifloxu-ktory ofice do nosa nie je.

sarinka2012
autor
22. sep 2014

@kaja73 Ja som vdaca za všetky rady a postrehy ,kedze nie som zdravotnik tak sa do tejto oblasti nevyzam,možem sa spolahnut len na lekarov a tych ktorí riešia obdobný problem,uvidime ako zaberie ten framykoin,vytierame s nim nostek este do nedele a potom spravime opakovay ster a ak nebude vysvedok lepsi spytam sa na to Stafale

dada00001
6. nov 2017

@kaja73 moj maly nema horucky kasel ani sopel ale chrcii. Mal ho ako 2,5mesacny v nose a v ustach a tiez chrcal. Teraz ma 4 mesiace a znovu zacal chrcat. Nie stale hodinu chrci 5 hodin nic . Spi cjci je hore nrchci poyom.spi nechci je hore chci hoci ako.hoci kedy.. ja uz tiez neviem ako honliecit atb uz donho nechcem.davat uz mal dvoje☹

alzbetkacicka
31. mar 2025

@sarinka2012 dobry den prajem,ako ste dopadli s tym stafylokokom ?my ho mame cela rodina,niesme chori ale ani zdravi,ja kazde rano kycham ,syn zelene v dutinach,lae nadchu nema len mu vyplachujem nostek rano a vyjde mu vsetko mozne,pamycom,uniflox,celkove atb cefzil 10 dni a nic nezabralo.
Skusili ste to koloidne striebro?dakujem pekne

sarinka2012
autor
31. mar 2025

@alzbetkacicka nehnevajte sa ale nemám šajnu, to je odpoveď z roku 2014 a naozaj si už nepamatam ako presne sme to doriešili, ale očividne nič dramaticke lebo to by mi určite v pamati ostalo, ale dcera ma teraz už 13 rokov a je zdravá 🙂

alzbetkacicka
31. mar 2025

@sarinka2012 ďakujem,ano je to dávno uz 😊

Strana
z2