Zlatý stafylokok u detí - skúsenosti?

flower24
11. feb 2019

Ahojte zienky, zaujimaju ma vase skusenosti so zlatym stafylokokom u deti, ako to pediatricky riesia a aky to mava priebeh?

miskaska
11. feb 2019

Syn ma v nose. Pediatrička to nerieši nijako. On zas zmizne.

pininka
11. feb 2019

Zlatý stafylokok z tela už nikdy nezmizne, to nieje streptokok. Dcérka si ho žiaľ priniesla z pôrodnice, kde asi zanedbali hygienu keďže sa vtedy nakazilo viacero deti. Škaredé žlté vyrážky, hneď smer kožná v nemocnici, okrem stafylokoka jej zistili aj iné zvieratká. Našťastie jej zabrala nimi podávaná vodička a masť. Lebo si neviem predstaviť dávať 5dnovemu babu ATB. Určite to však treba preliečiť, brali nám potom opakovane krv.

flower24
autor
11. feb 2019

Veru nezmizne. Ked ho raz dieta ma, bude sa opakovat. Nasa mala v novembri a je tu opat. V hrdle a uz asi aj v nose. Lekarka dala penicilinove ant. Este pred vysledkom vyterov. No citam, ze tie rezistentne su odolne na penicilin. Tak neviem co teraz, ako jej pomoct. Nos sa jej upchal zo dna na den uplne, ducha len ustami.

miskaska
11. feb 2019

@pininka myslela som, že zmizne z nosa. Vyskoci zas pri oslabenej imunite. Syn mal teraz chrípku. Tak ho ma v nose. Nemáme na to ani lokálne ATB do nosa. On uz, ale nie je bábätko. Ma 6 rokov.

flower24
autor
11. feb 2019

@miskaska Aj nasa ma 6r. Ale teda, robi jej problem. Naposledy sa z neho dostavala 6tyzdnov. Teda aspon usudzujem, ze kvoli tomu.

namornicka
11. feb 2019

Ked robi problem treba preliecit. Ale ked nie tak je podavat atb zbytocne, aspon tak hovorila nasa pediatricka.