Zlé trávenieu 1,5-ročného dieťaťa
Ahojte, idem si k vám po radu. Náš drobec má rok a pol a mám pocit že jeho trávenie nie je úplne v poriadku. Už od narodenia mával bolesti bruška, koliky, veľa plakal ale doktorka to vždy vyriešila tým, že ešte nemá dozreté črievka a preto môžu byť problémy s bruškom. Keď už bol väčší a situácia sa nezlepšila tak to začala zvaľovať na to, že mu rastú zuby. Chcela som aby mu spravila aspoň nejaký test či nemá alergiu na laktózu alebo na nejaké potraviny. Ale vraj je na to ešte malý. Ja už fakt neviem ale nechce sa mi veriť že by to bolo len zubami. Vec sa má tak, že každé ráno sa zobudí kompletne pokakaný s plačom, v noci sa tiež veľa budí s plačom a prdíkmi. Cez deň kaká v priemere tak 3 krát ale stolica je zakaždým redšia a vo veľkom množstve. Takmer vždy to pretečie aj cez pampersku. Dávam mu probiotiká Bio Gaia a skúšali sme aj diétu ale zatiaľ žiadne zmeny. Je pravda že mu teraz rastú aj zúbky ale tento stav už trvá naozaj dlhodobo a preto si nemyslím že je to len zubami.
Máte prosím niekto podobnú skúsenosť, prípadne ako sa u vášho dieťa prejavovala potravinová alergia?
Ďakujem
@eva102 to je v poriadku, osobne by som skusila dietu ked si zaradovala potraviny ziadna ho tak neprehanala?
@amonet nie to som nepostrehla 🙂 snažila som aj vynechať na pár dní mliečne výrobky lebo manžel má silnú intoleranciu na laktózu tak mi napadlo či by to nemohlo byť dedičné. Vtedy sa mi zdalo že bolo trošku lepšie ale stále si zvykne pýtať v noci UM a to obsahuje laktózu tak som si není istá.

a ako vyzera jeho strava?