icon

Zležaná hlavička - úprava

17. mar 2023

mamičky prosím, upravila sa vaším detičkám zležaná hlavička keď začali sedieť? Reálne skúsenosti prosím. A prosím nepíšte tie, ktorých sa to netýka. Ďakujem

Strana
z2
autor
17. mar 2023

@lubka261 ďakujem Ti, ideme ešte na kontrolu k ortopédovi s kĺbikmi tak sa ho na to rovno spýtam. Nevedela som, že on kontroluje aj hlavičky bábätkám.

monika553
17. mar 2023

Áno, po prvej kontrole ešte nevedel pevne držať hlavičku, tak neodporucali. Na druhej kontrole keď videli zlepšenie, sam pán mi povedal ze zbytočne mu ju dávať, keď sa zlepšuje sám. Na tretej kontrole už to vyzeralo úplne super. Povedal, že lebka sa vyvíja do 3 rokov. A to musím povedať že hlavička bola v hroznom stave, zložená na temene. Aj keď som som ho otočila, hneď lezal rovno. No potom sa sám začal točiť, a keď sedel, tak už ležať ani za svet... a žiadne špeciality sme s ním nerobili. My sme boli v Martine v plagio klinike. Super prístup, žiadne mutenie do ničoho.

autor
17. mar 2023

@monika553 Ani nevieš ako ma Tvoja správa potešila, dalo mi to trošku nádej, že je tam šanca možno aj bez helmičky.

ema22270
17. mar 2023

Nas mal zlezanu hlavicku na jednej strane- upozornila nas uz 1mes ortopedicka,,kupila som vankusiky proti zlezaniu, v 3mes ze vsetko v uplnom poriadku, v 5mes ma pediatricka zas upozornila ze ma zlezanu hlavku zozadu (to uz som sama videla)...popritom vobec maly nespaval na chrbte - nikdy.
Chodili sme, aj chodime k fyzioterapeutovi, preferoval jednu stranu, ale aj on zhodnotil ze to zlezanie je "nic" oproti inym detom, co k nim chodia a nevidi to na prilbu. Tiez som bola na nervy, lebo clovek vyriesi jeden problem a dalsi sa objaví.
Momentalne ma 8mes a uz to ma lepsie, plazi sa zacina stvornozkovat a sediet. Vidim zlepsenie, on ju ma trosku zlezanu zozadu v hornej casti hlavicky, ked sa ale pozriem z vrchu nie je to asymetricky zlezane, co je asi dobre a riesit to netreba.

Strana
z2