icon

Zlezená hlavička u detí: Ako to riešiť?

16. máj 2026

Ahojte boli sme na meraní v mt vyšla stredne ťažká deformita na základe nálezu vraj nieje potrebná prilba prikladám výsledok čo si myslite ? Mne to príde dosť blízko k ťažkej a neviem či sa to úpravi iba polohovanim mal to niekto podobne ? 🙂

Zlezená hlavička u detí: Ako to riešiť?
anonym_282946
16. máj 2026

@anonym_autor dala by som aj tak nech ma peknu hlavicku
Tu u nas v ba v okoli to nosi takmer kazde dieta 🤣

anonym_18afe2
16. máj 2026

Cranial index:91 percent je hyperbrachycefalia
Takže má výrazné kratšiu hlavu

anonym_18afe2
16. máj 2026

A dôležita vec čo sa hodnotí,ci je hlava gulata zo zadu alebo ci je rovná

anonym_450f79
16. máj 2026

Takto trapit deti 🙈. Je to len biznis vyrobcov. Cele generacie nenosili prilby a maju hlavy, ake maju a komu to vadi? Ty mas aku? Tvoji surodenci a rodicia aku? Vadi to niekomu? Dolezite je, co ma clovek v hlave, nie aku krivu ju ma.

anonym_18afe2
16. máj 2026
@anonym_450f79

Takto trapit deti 🙈. Je to len biznis vyrobcov. Cele generacie nenosili prilby a maju hlavy, ake maju a komu to vadi? Ty mas aku? Tvoji surodenci a rodicia aku? Vadi to niekomu? Dolezite je, co ma clovek v hlave, nie aku krivu ju ma.

@anonym_450f79 no to máš pravdu úplne, lenže svet sa zmenil,byt idol krásy je prioritou ľudí
Sa pozri okolo, každý cm nedostatku( či svoj alebo iného) riešia ľudia

anonym_8d2047
16. máj 2026
@anonym_18afe2

@anonym_450f79 no to máš pravdu úplne, lenže svet sa zmenil,byt idol krásy je prioritou ľudí

@anonym_18afe2
@anonym_18afe2 ale toto nie je o krase. Neverim, že ste vychodili základnú školu. Správne formovanie lebky má uolne iné dôvody ako krásu

anonym_3032b6
16. máj 2026

Sestra nedávala, lebo si nevedela s malou rady a malá má plochú hlavu zozadu. Ešte že má husté dlhé vlasy, ktoré jej to zakrývajú. Ma 5 rokov

minenkaa
16. máj 2026
@anonym_450f79

@anonym_450f79 tak isto nenosili strojček ,vies vlastne ake dôležité pre telo je mať správne rozmery a aby bolo všetko tak ako ma byt ,každý sval pracuje s každým v tele a každá kosť tak isto
Potom sú uplne zbytocne bolesti a nesprávne držanie tela

anonym_18afe2
16. máj 2026
@anonym_8d2047

@anonym_18afe2
@anonym_18afe2 ale toto nie je o krase. Neverim, že ste vychodili základnú školu. Správne formovanie lebky má uolne iné dôvody ako krásu

@anonym_8d2047 zlezana hlava väčšinu nespôsobuje poškodenie mozgu ani neuro problémy

anonym_18afe2
16. máj 2026
@anonym_18afe2

@anonym_8d2047 zlezana hlava väčšinu nespôsobuje poškodenie mozgu ani neuro problémy

@anonym_18afe2 meni sa len ,,obal,,
Nie to, že by mozog bol stlačený na nebezpečnú úroveň

kacena4
16. máj 2026

ono zalezi od veku dietata, casto sa to upravi same

euka210
16. máj 2026

@anonym_autor polohovat od narodenia. Hlavne v noci raz na jeden bok, po dojceni som dala na opacnu stranu. Male babo sa este velmi nehybe, takze tak ostane. Cim vacsie, tak sa bude viac hybat a na chrbte a bude sa zlezavat. Ale som len mama 3 deti, ktore s tym nemali problem, nie som odbornik.

autor
16. máj 2026
@anonym_18afe2

Cranial index:91 percent je hyperbrachycefalia
Takže má výrazné kratšiu hlavu

@anonym_18afe2 v mt nám povedali že to je úplne v pohode nález a netreba viac riešiť že iba polohovať tak teraz neviem ako postupovať

autor
16. máj 2026
@anonym_18afe2

A dôležita vec čo sa hodnotí,ci je hlava gulata zo zadu alebo ci je rovná

@anonym_18afe2

anonym_5ea4a1
16. máj 2026

@anonym_autor pribicku na hlavu. Asi ti to aj povedali. Ci chceš čakať na zázrak?

anonym_5ea4a1
16. máj 2026
@anonym_450f79

@anonym_450f79 hej, a potom chodia deti so zlezanymi hlavami a krivkami hlavami, ale hlavne ze maju next a Lindex oblecko, ze?

anonym_18afe2
16. máj 2026

Vyzerá to celkom fajn,hlava symetricka z lava,z prava
Vzadu nevyzera byt rovná
Dôležitá je gulatost 🙂
Ze je kratšia môže byt prirodzená variácia a v prvých mesiacoch sa výrazne meni
Takže hej netreba si lámať nad tým hlavu, pekná je🙂

anonym_450f79
16. máj 2026
@anonym_18afe2

@anonym_18afe2 😄keď už chudinky matky majú krivé glóbusy, tak nech aspoň deti budú dokonalé. 🙈 Ale ako urobiť dokonalé iné časti tela? Napr.malý pipík je trauma na celý život 😄

anonym_450f79
16. máj 2026
@anonym_5ea4a1

@anonym_450f79 hej, a potom chodia deti so zlezanymi hlavami a krivkami hlavami, ale hlavne ze maju next a Lindex oblecko, ze?

@anonym_5ea4a1 nedokonalosť hlavičky musia niečim vyvážiť