Zležaná hlavička: riešiť helmičku alebo nie?
Ahojte, boli sme na skene v plagio klinike a vyšla nám stredná deformita- mali sme sa hneď rozhodnut, či ideme do helmicky, alebo to necháme tak. Ja tam vidím zležanue na jednej strane viac, ale nezdá sa mi to až také vážne. Ako sa to zdá vám? Mám to radšej riešiť?
Urcite helmicku. Ma ozaj zlezanu hlavku.
@naty385 napraviť sa to dá teraz nie neskôr. Určite by som neváhala. Ma to pomôcť nie vám priťažiť.
Áno a na to pozor,
čím skôr helmu,ked sa rozhodnete
lebo tym kratšie ju bude musieť nosiť
Syn mal rovnako zležanú. Helmu som neriešila. Začal sa otáčat, loziť, sedieť a hlávka sa upravila. Jasné, nemá vypuklú, ale nie je ani zležaná.
@naty385 podľa mňa je to v poriadku, začne loziť, pretáčať sa, sedieť a postupne sa to zlepší. Dcérka mala takúto a nikto to nikto nekomentoval s tým, že jej treba helmicku. Dokonca aj neurologička, keď som sa jej pýtala, tak mi to ani neodporúčala. Dnes má 5r a má peknú hlavičku, takú normálnu, nie splastenu ale ani prepuklú. Skoda že mi nejde nahrať foto, ale keď porovnávam tak taká istá sa mi vidí.
@naty385 pridávam aj fotky syna, rozdiel medzi nimi je cca 16m.
@maskpure Tak ste mali stastie. Tvoj maly mal ozaj riadne zlezanu hlavku. Videla som dieta, ktore vyrastlo a take stastie nemalo. Malo ju aj 8 rocne tak zlezanu. Vyzeralo to naozaj hrozne. Bud rada, ze sa to tvojmu napravilo same, lebo by si si teraz hlavu trieskala, ze si helmu nedala.
Autorka radsej neriskuj. Tvoje nemusi mat stastie ako tejto pani a nenapravi sa to same.
Neriskovala by som, tá prilba je len krátky čas a ono to nie je len estetický problém. Môžeš skúsiť konzultovať s fyzio, či tam nevidí už nejaké stiahnutia v krčnej chrbtici. Ja som chodila s malým na fyzio a tam veru bolo dosť bábätiek s týmto problémom.
@maskpure Tak ste mali stastie. Tvoj maly mal ozaj riadne zlezanu hlavku. Videla som dieta, ktore vyrastlo a take stastie nemalo. Malo ju aj 8 rocne tak zlezanu. Vyzeralo to naozaj hrozne. Bud rada, ze sa to tvojmu napravilo same, lebo by si si teraz hlavu trieskala, ze si helmu nedala.
Autorka radsej neriskuj. Tvoje nemusi mat stastie ako tejto pani a nenapravi sa to same.
@anonym_46615b tak ako nahle si vsimnes, ze je zlezana a dieta ma 3m (ako moj syn) a zacnes to riesit, da sa to. My sme si vyhradili 3m intenzivneho podkladania (vstavala som 10x v noci, len aby som ho otocila). Ak by tam nebola zmena, jasne, riesili by sme helmu. Ale ak to nechas tak a dieta bude vkuse len lezat v tej istej polohe, tak sa to neupravi.
@anonym_46615b tak ako nahle si vsimnes, ze je zlezana a dieta ma 3m (ako moj syn) a zacnes to riesit, da sa to. My sme si vyhradili 3m intenzivneho podkladania (vstavala som 10x v noci, len aby som ho otocila). Ak by tam nebola zmena, jasne, riesili by sme helmu. Ale ak to nechas tak a dieta bude vkuse len lezat v tej istej polohe, tak sa to neupravi.
@maskpure Nas nosil helmicku, nic sme nenechali len tak. Preto helmicku odporucam. Par mesiacov ju dieta ponosi a hlavka bude krasna.
Nas nosil. Rozhodne odporucam..zvladal to bez problemov a to bolo leto a horko.
Ked uz je takto na pohlad vidno deformitu tak by som aj na vasom mieste sla do toho. A u chlapca ani nehovorim..pri kratkych vlasoch je to hned vidiet.
Toto je otázka na odborníkov, ak potrebuješ iný názor, choď ešte k jednému odborníkovi a rozhodni sa na základe toho, nie žien na MK, ktoré to majú posúdiť len podľa fotiek
Jasne, ze to ries, ked uz si ho zanedbavala doteraz, nech nevyzera ako poloretard aj v dospelosti, sa cudujem, ze sa to musis pytat, ved to vyzera otrasne. Zlezana hlavicka je vzdy vizitka matky, ktora polohovanie dietata zanedbala.
je to dost zlezane, ak pojdete do helmicky cim skor zactene tym skor skoncite - niekedy stacia aj 2-3 mesiace nosenia
Jasne, ze to ries, ked uz si ho zanedbavala doteraz, nech nevyzera ako poloretard aj v dospelosti, sa cudujem, ze sa to musis pytat, ved to vyzera otrasne. Zlezana hlavicka je vzdy vizitka matky, ktora polohovanie dietata zanedbala.
Trochu rozmýšľajte a naštudujte si, kým niečo také napíšete. Hlavičku mal asymetrickú id narodenia, ako prechádzal pôrodnými cestami. Milujem tieto komentáre 🙈
Ja som tiez za helmicku, aj náš mal ťažkú deformitu a pekne sa mu to napravilo. Aj na foto vidieť ze hlavička je zlezana
Trochu rozmýšľajte a naštudujte si, kým niečo také napíšete. Hlavičku mal asymetrickú id narodenia, ako prechádzal pôrodnými cestami. Milujem tieto komentáre 🙈
@naty385 a načo si sa potom pýtala na názor, keď ti ho napísali tak sa ti to nepáči?!
Odkiaľ sme mali vedieť, že asymetricku mal od narodenia?!
@naty385 kazde dieta prechadza porodnymi cestami a hlavicka sa formuje. Preto je polohovanie, tak dolezite od narodenia.
Moje dieťa tiež malo zlezanu hlavičku. Ja som bola mladá neskúsená, síce dávala som ho raz na jednu stranu raz na druhú, no ako sa hýbal vždy sa dostal do tej polohy na chrbát. Riešila som to s detskou doktorkou, ona povedala že to nič nie je. Tak som išla do Ba do Plagia a nosil vyše roka helmicku. Pomohlo to, teraz už je školák, no keď ho hladkam po hlave cítim že vzadu má takú ako rovnejšiu časť hlavy že nemá hlavu guľaté ako vajco. No vlasy to zakrývajú a neni to vidieť.
@naty385 na co cakas ked ti vysli take vysledky?
Sa ti podakuje v sospelosti ked bude mat zdeformovanu hlavu 👍🏻👍🏻 to je neskutocne tie dnesne matky
@naty385 ta asymetria je ok len do urciteho casu po porode! Potom uz nie
Zanedbany stav u dietata

No niesom lekár ale je fakt dosť zlezane
A to mám dieťa co ma problem s lebkou ,no nie zo zlezania
Byt na tvojom mieste ani minútu nevaham s helmou