Žltačka u novorodenca: Je to nebezpečné?
Som 3 deň po pôrode,dcéra má žltačku kôli inej krv skupine
Má hodnotu 30o, ja potrebujem ísť domov, môže to nejako byť nebezpečné?
Otec si môže zobrať otcovskú dovolenku a zastúpiť ťa doma.
@siskaa86 môže aj nemusí to byť nebezpečné. My sme sa pri dcére trápili pol roka so žltačkou, je o niečo skôr narodená, ja som tvorila protilátky a tiež mala opačný rh faktor. No vo sne by mi nenapadlo ísť proti rozhodnutiu lekarov
čo je pre teba prednejšie ako zdravie tvojho dieťaťa? doktor predsa povie, kedy môžete ísť domov ...
Áno, je to nebezpečné. Nás pustili domov s nižšou hodnotou a po pár dňoch sme skončili na detskom lebo to znova stúplo a hrozilo poškodenie dieťaťa. V nemocnici sme boli ďalší týždeň. Stojí ti to za to? Radšej vydržať dva dni navyše ako potom celý týždeň znova
Áno, je to nebezpečné. Nás pustili domov s nižšou hodnotou a po pár dňoch sme skončili na detskom lebo to znova stúplo a hrozilo poškodenie dieťaťa. V nemocnici sme boli ďalší týždeň. Stojí ti to za to? Radšej vydržať dva dni navyše ako potom celý týždeň znova
@anonym_156acf koľko konkrétne?
Nepustia ťa len tak domov kým to neklesne.Do toho štvrtého,piateho dňa by to malo klesať.Vela deti máva novorodenecku žltačku
Nad 300 je to už nebezpečné, moja malá na piaty deň 320, našťastie je bez následkov, išla okamžite na 24 hod pod svetlo , potom jej klesalo o niečo a teda oranžová bola ešte mesiac. Rozhodne by nebolo nič dôležitejšie prečo by som mala opustiť nemocnicu trap nechať novorodenca samého v nemocnici

Co na to lekar ? A co znamena "potrebujem ist domov" ? To je formulacia ako od Arane z osady, ktora utecie na druhy den do chatrce.
Ked lekar povie "pacient patri do nemocnice", tak vie, preco to hovori. Urcite sa neriad konikom, ale podla rad lekara.