icon

Žltačka u novorodenca: Je to nebezpečné?

siskaa86
Dnes o 09:42

Som 3 deň po pôrode,dcéra má žltačku kôli inej krv skupine
Má hodnotu 30o, ja potrebujem ísť domov, môže to nejako byť nebezpečné?

patrike
Dnes o 09:51

Co na to lekar ? A co znamena "potrebujem ist domov" ? To je formulacia ako od Arane z osady, ktora utecie na druhy den do chatrce.
Ked lekar povie "pacient patri do nemocnice", tak vie, preco to hovori. Urcite sa neriad konikom, ale podla rad lekara.

anonym_45d8ed
Dnes o 09:52

Otec si môže zobrať otcovskú dovolenku a zastúpiť ťa doma.

marhulka13
Dnes o 10:04

@siskaa86 môže aj nemusí to byť nebezpečné. My sme sa pri dcére trápili pol roka so žltačkou, je o niečo skôr narodená, ja som tvorila protilátky a tiež mala opačný rh faktor. No vo sne by mi nenapadlo ísť proti rozhodnutiu lekarov

biba_18
Dnes o 10:16

čo je pre teba prednejšie ako zdravie tvojho dieťaťa? doktor predsa povie, kedy môžete ísť domov ...

anonym_156acf
Dnes o 10:56

Áno, je to nebezpečné. Nás pustili domov s nižšou hodnotou a po pár dňoch sme skončili na detskom lebo to znova stúplo a hrozilo poškodenie dieťaťa. V nemocnici sme boli ďalší týždeň. Stojí ti to za to? Radšej vydržať dva dni navyše ako potom celý týždeň znova

siskaa86
autor
Dnes o 11:26
@anonym_156acf

Áno, je to nebezpečné. Nás pustili domov s nižšou hodnotou a po pár dňoch sme skončili na detskom lebo to znova stúplo a hrozilo poškodenie dieťaťa. V nemocnici sme boli ďalší týždeň. Stojí ti to za to? Radšej vydržať dva dni navyše ako potom celý týždeň znova

@anonym_156acf koľko konkrétne?

anonym_dc3a96
Dnes o 11:33

Nepustia ťa len tak domov kým to neklesne.Do toho štvrtého,piateho dňa by to malo klesať.Vela deti máva novorodenecku žltačku

anonym_e212e0
Dnes o 11:40

Nad 300 je to už nebezpečné, moja malá na piaty deň 320, našťastie je bez následkov, išla okamžite na 24 hod pod svetlo , potom jej klesalo o niečo a teda oranžová bola ešte mesiac. Rozhodne by nebolo nič dôležitejšie prečo by som mala opustiť nemocnicu trap nechať novorodenca samého v nemocnici

patrike
Dnes o 11:46
@siskaa86

@anonym_156acf koľko konkrétne?

@siskaa86 Podla hodnoty z Konika od uplne ineho pacienta potom budes davat lekarom prikazy ?