Znamienko nad obočím u 8-ročnej
Ahojte, je tu prosím nejaka kožná? 🙏🙏🙏 alebo nestretli ste sa s tym niekto?
Dcérka ma 8 rokov, v podstate to ma od narodenia nad obočím. Predtým to bolo menej viditeľné. Teraz sa jej kúsok odluplo preto tam ma taku mini dierku. U kožnej sme boli davno, povedala iba ze to je nič. Samozrejme som ju objednala ale termín o vyše mesiaca. Fotky su z dneška, akurat tie vrchne na spolocnej su 2r dozadu. Ďakujem

nie je to herpes?
aha to ma od narodenia a to doteraz nezistili?
nie je to herpes?
@balerina2025 od narodenia? Fakt to ma od malinka, urcite v roku to uz mala. Su aj nejake ine príznaky?
nie je to herpes?
@balerina2025 2r dozadu sme chodili po koznom kvoli niečomu inému, tam povedala dr ze to deti mávajú, viac to neriešila. Lenže cim je staršia, tym to aj ona viac rieši
@balerina2025 od narodenia? Fakt to ma od malinka, urcite v roku to uz mala. Su aj nejake ine príznaky?
@jaruska18 no praveze to ma zaskocilo :/ ze od narodenia...to asi herpes nie je.
skus Zdravotnici na MK
Tak ja som asi divná,ale s týmto by som obehala viacerých kožných už v prvých rokoch dieťaťa.
mne to pripomina seboreu
chatgpt: môže ísť o jednu z nasledujúcich možností:
Herpes simplex (opar) – často sa objavuje ako bolestivý, svrbivý výsev pľuzgierikov, ktoré môžu neskôr praskať a vytvárať chrasty. Môže byť spôsobený vírusom HSV-1.
Kontaktná dermatitída – reakcia kože na dráždivú látku alebo alergén. Môže vyzerať ako začervenanie, vyrážka, svrbenie alebo chrasty.
Impetigo – bakteriálna infekcia kože (často u detí), prejavuje sa ako červenkasté vredy alebo pľuzgieriky, ktoré sa menia na medovité chrasty.
Ekzém – môže byť aj lokalizovaný na čele alebo pri obočí, spôsobuje suchú, šupinatú alebo popraskanú pokožku.
chatgpt: môže ísť o jednu z nasledujúcich možností:
Herpes simplex (opar) – často sa objavuje ako bolestivý, svrbivý výsev pľuzgierikov, ktoré môžu neskôr praskať a vytvárať chrasty. Môže byť spôsobený vírusom HSV-1.
Kontaktná dermatitída – reakcia kože na dráždivú látku alebo alergén. Môže vyzerať ako začervenanie, vyrážka, svrbenie alebo chrasty.
Impetigo – bakteriálna infekcia kože (často u detí), prejavuje sa ako červenkasté vredy alebo pľuzgieriky, ktoré sa menia na medovité chrasty.
Ekzém – môže byť aj lokalizovaný na čele alebo pri obočí, spôsobuje suchú, šupinatú alebo popraskanú pokožku.
@cyberk herpes od narodenia? pochybujem.
@djv Ano vyzera to podobne, tiez neviem zistiť co by to mohlo byť. Samozrejme sa jej na to uz pýtajú aj v skole, ale zase neviem ci je dobry napad to nejako odstraňovať
@jaruska18 u nás to videla detská lekárka, onkologička aj genetička ani jedna na to nič nepovedala. Vaša to má stále rovnako veľké? Našej sa to nijako nemení.
@jaruska18 skúšali ste na to nejaké maste? My zatiaľ nie. Moja dcéra to má od narodenia, hneď v pôrodnici som si to všimla, tiež som si myslela, že to bude znamienko.
@djv Nie vobec nic som na to nedávala, ja som si neni ista ci to v pôrodnici mala, no po narodení cca v tych miestach mala poranené. Idem skúsiť najst fotky
Tak ja som asi divná,ale s týmto by som obehala viacerých kožných už v prvých rokoch dieťaťa.
@koniarova ja tiez, mne to pride strasne cudne, neppsobi to ako normalne znamienko.
Nasa mala taku tmavu bodku nad obocim a tiez, ze nic to nie je, nakoniec kozna sa to pokusala odstranit dusikom, ze je to cysta a vyberat ju nechcela, aby nemala jazvy. Zmensilo sa to vekom. Ale fakt to bola taka mini bodka a urcite to nemala od narodenia. A druhej dcerke narastlo znamienko nad obocim, ale take klasicke.
@jaruska18 skusila by som to na jesen dat odstranit laserom, ked aj po častiach. Pekne sa to zahojí.
herpes by sa zahojil za par tyzdnov max a nic by tam nezostalo... treba obehnut viac dr, ak treba, riadna kozna vas posle odobrat cast napr. na plastiku, postu to na histologiu, a potom to viete odstranit uz kozmeticky. Ale ked to nic nie je, tak nech povie co to teda je... kludne skuste viac lekarok

Dobrý deň, moja dcéra má podobné od narodenia a tiež nevieme čo to je...zatiaľ to nikto neriešil.