Znepokojivé symptómy u šesťročného dieťaťa: čo môže byť príčinou?
ahojte, možno mi poradíte. Už mesiac dieťa 6 rokov sa sťažuje, že má nevoľnosť, bolesť brucha, pocit plnosti. Stolicu má normálnu bez ťažkostí. Okrem toho tvrdí, že ho bolí hlava, je unavený a točí sa mu. Okrem toho má v poslednej dobe neustály pocit hladu, doteraz jedák nebol. Pediatrička mu vyšetrila základné krvi, moč a všetko ok. Následne som s ním bola na sono brucha, kde všetko ok. Boli sme na ORL a tam tiež všetko ok. Boli sme na chirurgii, kde mu videli v bruchu mezenteriálne uzliny zvačšené a povedali, že asi prekonal nejaký infekt. Následne mu pediatrička vzala krvi a stolice, kde mu vysla hranicna encefalitida (norma 0,89 a vyslo mu 0,93). Vraj ziadna panika, moze byt aj skrizene. Robil sa opakovany odber, čakame na vysledok. Aktualne par dni som si k tomu všimla, že má vyraznejsie vypuknute brucho, ktore mal vzdy chude jak trieska. Ja uz som na nervy. Napada vas nieco? Čo by toto cele mohlo robit? Ma zvysene hodnoty na laktozu, sle to uz vieme davno a davno ma bezlaktozovu stravu. Ďakujem za rady a pomoc :(
helicobakter?
Celiakia sa nezvažovala? Alebo ďalšie vyšetrenia na intolerancie?
@anonym_c30735 celiakia mu vyšla ok, len ta laktoza
helicobakter?
@anonym_b78d90 negativny
Asi by bolo lepšie urobiť komplexnejšie vyšetrenia.
@vondolina ake? pediatrička už ma odbija, gastro ked tak, jednoducho, že ona už nevie mu nič vyšetrit
Skús dať tento príspevok na stránku Zdravotníci, tu na koníku, radia tam reálni lekári. Držím palce a skoré uzdravenie ❤️🙏
vyhľadaj súkromnú kliniku kde si zaplatíš vyšetrenia. Nájdeš lepšiu ochotu. Lekárka je limitovaná poisťovňou.
vyhľadaj súkromnú kliniku kde si zaplatíš vyšetrenia. Nájdeš lepšiu ochotu. Lekárka je limitovaná poisťovňou.
@anonym_b78d90 máš nejaký tip? nejakú konkrétnu? alebo čo hľadat presne? detská klinika? sukromna?
daj aspoň kraj kde bývaš aby sme ťa neposielali na druhú stranu republiky.
a SIBO alebo cukrovka?
a inak aj tie uzliny, to sa zvykne "hojit" aj mesiace..
to SIBO a vlastne mi napada este candida, tu som mala sama - z oboch sa dost toci hlava, lebo to obe uvolnuje do krvi aj mozgu plynne toxiny.. a moze to nastat prave po takej crevnej viroze, lebo to uplne narusi mikrobiom a membrany v creve
daj aspoň kraj kde bývaš aby sme ťa neposielali na druhú stranu republiky.
@anonym_b78d90 tenavsky kraj alebo bratislavsky
to už riskni do zahraničia. Pozri niečo v čr.
zdr, na vyššej úrovni. Boli sme v Brne a Olomouci.
opýtaj sa na MODRÝ KONÍK.CZ
a SIBO alebo cukrovka?
a inak aj tie uzliny, to sa zvykne "hojit" aj mesiace..
@falbala132 cukor ma vzdy ok, v kazdom odbere a sibo ako sa zistuje? hej hej, tie uzliny som citala, len ze mu este aj to brucho teraz tak nafučalo
@falbala132 cukor ma vzdy ok, v kazdom odbere a sibo ako sa zistuje? hej hej, tie uzliny som citala, len ze mu este aj to brucho teraz tak nafučalo
@anonym_autor ak je brucho nafuknute hlavne v druhej polovici dna a rano plochejsie, to bude SIBO. a robi sa to dychovym testom.
to SIBO a vlastne mi napada este candida, tu som mala sama - z oboch sa dost toci hlava, lebo to obe uvolnuje do krvi aj mozgu plynne toxiny.. a moze to nastat prave po takej crevnej viroze, lebo to uplne narusi mikrobiom a membrany v creve
@falbala132 a čo skusit na candidu? preventivne mozem nasadit
@anonym_autor ak je brucho nafuknute hlavne v druhej polovici dna a rano plochejsie, to bude SIBO. a robi sa to dychovym testom.
@falbala132 a na akej ambulancii?
na gastre. a na tu kandidu jedine uplne vysadit sladke aspon na 3 mesiace a nejake dobre probiotika. ale zistuje sa to zo stolice, alebo ked je to velmi zle, uz je to aj v krvi.
Ja by som trvala na gastro vysetreni.
@anonym_b78d90 tenavsky kraj alebo bratislavsky
@anonym_autor Ahoj, este by stalo za to, aby ste skusili ist k detskemu gastroenterologovi a tam nech mu spravi hadicu, odoberie vzorky, zisti ci nema helico alebo ineho baktera, pripadne zapal v zaludku, tiez vie spravit odbery na intolerancie, odber na autoprotilatky.
Chudatko..sama som mala dlhé roky gastro problemy..mňa hbed napadla celiakia alebo intolerancia pripadne histamin..urcite by som ako ďalšie vyšetrenie išla na gastro..odber cez hadicu a aj z krv..ked mu doteraz nic necítili práve tu mu môžu lebobste tam este neboli..a celiakiu mu ako vylúčili? Keď ste na gastro este neboli..napriklad mne vyšiel histamin z krvi negatívny u všeobecnej ale na gastro z hadice 50%, laktoza to iste..a veru som citlivá aj na jedno aj druhé a aj na lepok ktory mi nedokázali diagnostikovať a este mam problém s fruktanmi v strave, to znamená, ze si musim sledovať kombinácie potravín..🙈
Lenze toto je prvotnych vysetreniach a zisteniach uz stav na gastro. Pediatricka vam to neodporucila? Alebo to Ty ako rodic odmietas u dietata?

Celiakia sa nezvažovala? Alebo ďalšie vyšetrenia na intolerancie?