Znížená imunita po vynechaní denného spánku
Ahojte. Syn mal práve 3 roky. Od júla nespava cez deň (nemožné uspať ho, tak sme to nechali tak, v noci spí 12h). Od konca júla je piaty krát chorý, dovtedy tak raz za pol roka... Už mi napadlo aj toto, či to nemôže byť aj tým. Že možno si tak organizmus neoddýchne a nevládze preto bojovať s infekciami. Nestretli ste sa s takým? Mali sme aj veľa zmien doma (mesiac v nemocnici som bola, potom bábätko...), ale to bolo mesiac pred prvou chorobou. Z toho mi je jasné, že bol oslabený, ale či to nemôže byť aj spánkom, že by som predsa len sa ho nejako snažila uspať, hoci fakt neviem ako.
@any_soj moje deti správali poobede do 5,5 roka vždy aj vyše 3 hodín a boli choré nonstop, až kým nenastúpili do ZŠ. Nemyslím si, že je to spánkom.
Nemyslím si, že je to spánkom. Jeseň je obdobie keď proste prirodzene nastupujú choroby
Syn nespaval cez den cca od 1,5r a chory bol minimálne...
Nemyslim si ze je to spankom. Moja dcera tiez v 3r prestala spat cez den a chora bola len raz zo skolky v 4r a spava menej ako tvoj okolo 10h len. Uz 2r nebola chora horucku nemala nikdy.. Maly mà len jeden denny spanok od roku a chory este Nebol , skor Skus do stravy pridat viac ovocie zeleninu., otužuj ..

@any_soj Určite, je to možné. Len nechápem ten nočný spánok 12 hodín, teda od ôsmej do ôsmej alebo od deviatej do deviatej? To prespí pol dňa a ešte aj cez deň by mal? Nechodí do škôlky? Ráno by mal skôr vstať, aby si na to zvykol, keď bude chodiť do škôlky. No a keď ráno vstane, doobeda sa unaví vonka, proste ho šupnúť do postele ako hotovú vec, ideš spať. Neustúpiť aj keď bude zaspávať hodinu. Moje deti raz za čas aj hodinu a pol zaspávajú (raz za cca tri týždne), ale zaspia. Denný spánok považujem za veľmi dôležitý pre deti. Moja bola tiež veľmi chorľavá, ale iba keď nastúpila do škôlky, vplyvom kolektívu.