icon

Znižená imunita u dvojročného dieťaťa. Čo užívať?

davidko7
12. feb 2010

Ahojte,už som tu pisala par prispevkov ohľadne mojho syna,ktory veľmi zle jedava.V pondelok mu robili odbery,všetko ok/aj železo/,iba ma zniženu imunitu-čo ma dosť prekvapilo,lebo on skoro vobec nebyva chory a to ma už 2 roky.V lete mal laryngitidu a asi 2 krat sopliky...
Preto ma zaujima,ak vyšetrovali vašim deťom tieto testy,ake mali vysledky?Uživali niečo na zvyšenie imunity?
ďakujem.

denisaivan
17. sep 2010

@davidko7 Skus s homeopatie gulicky z Echinacei.Tie su na posilnenie imunity.

anielik
9. feb 2011

ahojte, mozem sa k vam pridat?

ani neviem kde zacat, od kedy sme v skolke (feb 2010) tak sme od aprila stale chori... Velky donesie a maly si to zlizne a ficime do nemocnice.
Uz sme obehli ORL xkrat kazdy sopel nam robi stery celej rodine 🙂, imuno starsi ma polovicne hodnoty a mladsi je sice v norme ale viacej chory.. boli sme v srobarovom ustave na jesen a ja uz neviem co s nimi spravit. Pnuemo v biskupiciach, Srobarov ustav v smokovci...
Teraz od minulej nedele kaslali ako stary hrniec...nakoniec skoncil na ATB len starsi, lebo Misko je na singulare a aj rhinocord, dojedli sme rybomunil a vysadili flixotaid aj ventoli...len pri chorobe

Imunologicka mi teraz povedala ze Miskovi pojde hlbsie skumat jeho imnunitu t lymfocyty a imunoglobuliny...a ze zatial mame si davart imnuoglukan....mate niekto s tymto skusenosti? pomoze to?

ja uz neviem co do nich napchat, ci prirodne ci umele... ved ked si predstavim ze od septembra mali rybomunil+ colostrum+tatry+bioptron kazdy den x krat nahrievanie nabody imunity a tak ja naozaj neviem preco sa nevieme uz pohnut dalej...dorazili nas kiahne na vianoce spolu s mladsim zapalom pluc a skoncili sme na kramaroch... Ked nas teraz videla imunologicka tak keby nesedi asi spadne...nechapala kde sme vsade boli a ked zakaslali tak uz vobec nechapala.. (to nepisem ze imuno na kramaroch nas "vyliecila" zoberte starsieho zo skolky a budete ok...ako velmi sa mylila)

prepacte za moj vylev, ale uz neviem co by som pre nich spravila. ...

dobru nocku...

janulkama
2. apr 2011

@anielik ahoj,ja som na tom podobne ako ty ☹ Aj môj malý je stále chorý a už si neviem poradiť,čo mu na tú imunitu dať!Tiež sme prešli rybomunilom,aj iné lieky,momentálne,teda už pol roka do neho cpem colostrum a nič nepomáha.Od februára je stále chorý,len pred týždňom dobral ATB,dnes v noci zasa kašel,dusí sa a soplík.Poobede asi môžme ísť na pohotovosť,lebo do pondelka čakať nemôžeme.Na imunoglukán ti viem povedať len z rečí,niekomu pomáha,niekomu nie.To je ako s colostrom,niekomu áno,niekomu nie.A tiež chcem volať imunologičke,nech mu spraví testy,robila mu ich naposledy skoro pred rokom,tak kontrolné.A hlavne na alergiu.
Komu chodíš na kramáre?My Dr.Kukovej.

babullka1
2. apr 2011

@biba12 @denduska aj mi sme brali Aerius a po mesiaci som sa na to vyprdla..... maly sa sice neskrabal-ma AE ale dali nam to na koznom a alergologicka nam ho neodporucila..vraj nie je dobry na srdiecko..pri dlhodobom uzivani..... inak aj my mame znizenu imunitu,berieme lieky...a stale sme chory 😒

biba12
3. apr 2011

@babullka1 no ja som sa konecne k niecomu dopatrala po 2 rokoch sustavnej nadchy. Zmenila som lekara, spravili mu kozne testy a tam mi vysla alergia na jelsu, navrel mu ihned centimetrovy pupacik.. Vydrzal 24 vpichov do ruky, chuda. Takze mam vysvetlenie soplika na 3 mesiace v roku, zvysnych 9 m musim doriesit.
A precitala som si, ze jelsa ma skrizenu alergiu s jablkom, orechami, s niektorou korenovou zeleninou.. Takze som vylucila zatial jablko, to mi pride najpravdepodobnejsie. Orechy neje. Celorocne alrgie ako roztoce, plesne apod ma negativne. Aj mlieko.
Teraz berie Xyzal a livostin do nosa. Mam vysadit v maji na konci, uvidime, co bude, KOnecne alergolog a imunolog, ktory mi pomaha a pri ktorom nemam pocit, ze ho obtazujem.

bershka
3. apr 2011

@janulkama ahoj, aj my sme mali take stavy ako opisujes, nakoniec jej zistili zvacsenu nosnu mandlu a ideme v piatok na operaciu

janulkama
3. apr 2011

@bershka ahoj,mávala aj často soplíky?Lebo Martin máva a stále sa mu vracia nejaká moraxella 😒
@biba12 ahoj,ja ťa nechcem strašiť,ale Xyzal má jeden dosť závažný nepriaznivý účinok-zvyšuje i detí podráždenosť,agresivitu a podobne.Mám to vyskúšané na mojom synovi,museli sme vysadiť a taktiež sestrin syn,ten je na to až veľmi háklivý,agresivita sa u neho strašne zvýšila a zmizla po vysadení.Môj syn je strašne citlivé a milé dieťa ,ale pri xyzale bol nervný,nepokojný,plačlivý,tiež sa polepšilo po vysadení.Nasadili sme mu Aerius a je dobre...Neviem,no ja len z vlastných skúsenosti.

Inak momentálne strašne zachrípol a neviem z čoho ☹ Je to dosť a premýšlame,že zbehneme na pohotovosť...

bershka
3. apr 2011

@janulkama ona mala stale anginy, ale aj soplila dost casto. ak chrape v noci, skripe so zubami, dycha ustami, tak je to jasne. nastoj na tom, aby ta poslali na ORL

janulkama
4. apr 2011

@bershka ahoj,tak dnes ideme k detskej,budem pýtať papier na ORL,dýcha pusinkou,v noci sa budil,že má soplík,to sa nám niekdy nestalo,že sa chcel vysmrkať.Včera sme boli na pohotovosti,CRP mal 33,tak zvažujú ďalšie ATB,ale radšej kontrolné CRP a potom,ak bude vyššie.Aj on má inak angíny,vždy povedia,že angína 😒

bershka
4. apr 2011

@janulkama no tak to je jasna vec. nastoj urcite na tom orl. nechapem, preco ta tam uz davno neposlali

my sme dnes rano isli prec s dlhym nosom. ani jej neurobili odbery.. rano vracala.... 😖

janulkama
4. apr 2011

@bershka tak nám dala doporučenie na ORL,ideme ale v piatok,lebo je zachrípnutý a vraj vtedy by sa mu nemala s nosom ani krkom nič robiť.Ale povedala som dr.že ho dosť často bola nohy,tak bude robiť nejaké odbery a tak...

A z čoho vracala???

bershka
4. apr 2011

@janulkama ale nakoniec z vody... napila sa nalacno vody a asi jej nesadla. teraz je uplne ok

bershka
4. apr 2011

@janulkama inak ja ked som bola mala mna tiez bolievali nohy a zistili mi stitnu zlazu

biba12
4. apr 2011

@janulkama xyzal berie od decembra a nic take som na nom nepobadala. Aeurius bral 5m,ale nezaberal. Mam ho vysadit v maji na konci myslim, alebo v juni, usim kuknut do tej spravy, takze ho nebude uzivat dlhodobo a zatial pomaha. Kazdopadne, dakujem za upozornenie, budem si to vsimat.

janulkama
5. apr 2011

@bershka no pekne 😒
@biba12 aj nám celkom pomohol,ale to správanie sa postupne zhoršovalo...teraz ho už dlho neberie a je to celkom iný chlapček 🙂 Ja len tak,z vlastných skúseností 🙂 😉

biba12
5. apr 2011

@janulkama dobre vediet.

katecameron
6. apr 2011

@janulkama ahoj nam teraz na imunitu pomohol isoprinosine ten starší syn 5roko v kuse chorý a teraz je 1rok co sme zmenili alergo.tak mu nasadila isoprinosine tk od januara nevymeskal ani jeden den v skole a to prvy polrok mal najviac neospravedlnenych hodín z celej triedy nam sa odplatilo zmenit alergologicku tato nova ma zaujem dat deti na úpopriadok kym ta stara nemala iba ich nacpavala ribomunylom a antihistaminikami kym 2deti ich brali uplne zbytocne lebo podla najnovsích vysetrení dcera nieje vobec nanic alergicka a malicky syn je alerg.iba hranicne na macku a skrecka ale to nieje na antihistaminika celorocne aj on mal uz 2roky dozadu brat xyzal ktory som mu nedavala neviem ani preco asi tusak ze by ho bral zbytocne a nepacilo sa mi ze mu nezrobili ani jedno vysetrenie na starej alergo.len mu lieky predpisovala ale vysetrenie ziadne ani 1odber krvi uplne NIC

janulkama
6. apr 2011

@katecameron ahoj,no Martinovi dala asi pred rokom,možno viac isoprinosine,ale mal ho brať 3 krát denne,ostal chorý a zvracal mi ho stále,tak mu ho vysadila.Premýšlala som už nad tým,že aby mu ho nasadila zasa,možno by pomohol.Ako ho máte dávať vy?Tiež tak často?Lebo je to dosť veľká tabletka a 3 krát denne....

janulkama
6. apr 2011

@katecameron a ešte som chcela,jemu krv brávala stále,len v máji bude rok,čo mu brala naposledy,tak jej vyvolávam každý deň,či by mu spravila nové+alergologické.Len sa jej nemôžem dovolať,to ma najviac štve,že sa málokedy dovolám 😒

janulkama
6. apr 2011

tak som sa tej imunologičke dovolala,sama hneď oznámila,že treba vyšetrenie,že sme tam dlho neboli.Tak 13.4. máme prísť na odbery...

michalag
6. apr 2011

Ahojte
mozem sa k vam pridat?

U nas choroby zacali ako isiel do skolky, v kuse mal obojstranny zapal dutin (sinusitidy), islo mu to na uska a stekali mu aj hlieny dole a povacsine vzdy maval negativne vysledky na bacilov ..... pediatricka nam predpisala Ribomunyl, zlepsenie sice bolo ale len ohladom bacilov, uz ich nemal tak casto, ale stale to pretrvavalo. Na krcne sme zacali chodit v oktobri a chodili sme tam kazdy 2-3 tyzdne lebo ked uz aj bolo dobre a mali sme ist na poslednu kontrolu (hlavne koli usiam) tak som tam prisla s tym ze uz sme tam kde predtym .... Nakoniec sa zistilo ze ma zvacsenu nosnu mandlu. Nakoniec som mu ju dala v januari vybrat a vyzera to lepsie (aspon zatial). ale mali sme aj odporucanie na Imunologiu. Tam sme boli dnes prva krat, no moc som s doktorkou spokojna nebola. Robila mu aj kozne testy, ale ak som pochopila tak tie mal negativne. Doporucila nam prist este na nejake ine vysetrenie NO ci ide o nejaku alergiu alebo infekciu hornych a dolnych cestach, ale nepreplaca ho poistovna a tak si musim hradit sama 17 eur ak teda ak sa rozhodnem. Nemate s tymto niektora skusenosti?

katecameron
6. apr 2011

@janulkama prvy mesiac berieme 3krat denne pol tabletky druhy mesiac je to uz oinak nepamatam v papieoch to je napísane ale kazde dieta berie inak dcera rano cela tb.naobed cela vecer poltbl. syn 4krat dennne pol tbl. kazdy mesiac sa znizuje o jednu polku tbl.

janulkama
6. apr 2011

@katecameron jaj,tak sme to barli aj my,ale naozaj len krátkodobo...dnes sme boli na krčnom,nosnú mandlu má maličku,tak netreba nič vyťahovať.Dala mi kvapky,vraj sú do očí,ale dávajú sa aj do nosa,ale len vytierať-Uniflox...tak snáď nám to pomôže...
@michalag ahoj,čo je to vyšetrenie NO?To som ešte nepočula?

michalag
6. apr 2011

@janulkama neviem tiez som o tom pocula prvykrat .... vraj je to vysetrenie kde pomaly fuka do takeho pristroja (nieco podobne ako spirometria) len je to vraj presnejsie vysetrenie, kde sa da zistit ci ide o astmu, alergicky povod alebo infekciu, aspon takto mi to dr. vysvetlila. Neviem ci mam dat alebo nedat. ked sa to nepodari tak zaplatim len 2 eura za naustok

katecameron
6. apr 2011

@michalag no moj toto vysetrenie absolvoval je to meranie NO je oxid dusíka z dychu moj mal vysledok 9 neviem v akych jednotkych ale povedala to nieje zle slaba zapalaova aktivita platili sme 20eur za to vysetrenie asi na 5krat sa podarilo fuknut na obrazovke su take obruce a dieta musí tak pomaly fukat aby taky delfín preplaval cez asi 5-6tych obrucí za sebou neviem ci ste pochopili 😀 😀 😀
@janulkama

katecameron
6. apr 2011

@michalag boze teraz hladím ze si Zvolen takze ste boli u MUDr.Kmecovej sodoma gomora my sme tam chodili 3roky a pruser jak traky museli sme ju zmenit neodporucam tuto doktorku ak chces podrobnosti ozvi sa napísem ti do IP ku ktorej dr.chodíte myslím pediatra ?

michalag
6. apr 2011

@katecameron ak chces napis mi do IP. My sme tam dnes boli prvykrat a poviem ti ze pocula som na nu dost negativne ohlasy, dokonca aj nasa pediatricka mi ju moc nedoporucovala, skor BB. ale povedala som si ze zatial mi ide o prve vysetrenie a hlavne otestovanie a potom sa rozhodnem ako dalej. Ty si tiez zo ZV.?

Inak hodnoty v krvi mal IgG: 9,35 a IgA: 0,42 .... neviete ake su hodnoty v norme?

katecameron
6. apr 2011

@michalag to IgG ma dobre minimum je okolo 8 IgA teraz neviem napísem ti ale asi az zajtra teraz musím ist my chodíme do BB ale poviem ti nechcela nas zobrat skoro som sa so sestrickou pohadala nakoniec som ju prehovorila a som stastna lebo ku K.som si povedqala ze uz nikdy nepojdem potom co mi urobila 😒 teda nieze mne ale detom a mojej rodine celkovo a my byvame v okrese ZV ale nie priamo v meste no chodíme do ZV ku vsetkym doktorom detskej mojej zubarke proste vsetkych lekarov amame vo ZV

katecameron
6. apr 2011

este len aj to otestovanie kozne testy u nej vysli mojim detom uplne inak ako v BB co im robili vysetrenie z krvi akurat dnes som to tu písala

janulkama
6. apr 2011

ahojte,ohladom tých kožných testov na alergiu...mne dnes sestrička povedala,že alergologické testy netreba,že minulý rok mu ich robili z krvi...tak neviem...idem si pozrieť Maťkové výsledky,ak ich nájdem 😉 😅