icon

Znižená imunita u dvojročného dieťaťa. Čo užívať?

davidko7
12. feb 2010

Ahojte,už som tu pisala par prispevkov ohľadne mojho syna,ktory veľmi zle jedava.V pondelok mu robili odbery,všetko ok/aj železo/,iba ma zniženu imunitu-čo ma dosť prekvapilo,lebo on skoro vobec nebyva chory a to ma už 2 roky.V lete mal laryngitidu a asi 2 krat sopliky...
Preto ma zaujima,ak vyšetrovali vašim deťom tieto testy,ake mali vysledky?Uživali niečo na zvyšenie imunity?
ďakujem.

inffinity
2. feb 2012

@evaka my budeme ted zkouset colostrum na podporu imunity. tak doufam ze to bude fungovat jak ma 🙂

mafianka
2. feb 2012

Inffinity a kde se dá sehnat kolostrum??? 😲 😲

monikapalo
2. feb 2012

Ahojte,
brali sme Imunoglukan, no teraz nam zistili v hrdle zlateho stafylokoka. Tak teraz neviem, ci Imuno zabralo 😒

evaka
2. feb 2012

@markytkaz Actimel má strašne málo účinných látok, ten účinok nie je zďaleka taký, ako sa medializuje. Tieto probiotiká obsahujú toľko enzýmov, že 1 kapsulka = 5 litrov Actimelu. www.egrtkatalog.sk/index.php?idprodukt=91&page=noA. Kamoška to dáva ja malému/ 3roky/ odsype mu z kapsulky a zvyšok zje ona a chorý veru nebýva. Apropo imunoglukan, ... podľa našej bývalej dr., glukany sú vraj dosť veľké svinstvo a kým to nie je nevyhnutné, detičky by to nemali ani brať. Naša terajšie dr. ho deťom ponúka, ale má od nich letáčiky a hodne reklamných predmetov, takže asi tak...

meza
5. feb 2012

ahojte,tak my sme brali,imunoglukan,hlivu a stale chori,poradili mi stary recept nasich babiciek.cibula,cesnak a med,nechat dve-tri hodinky odstat a davat ten sirupcek z toho vyluhovany,zevraj je to velmi ucinne,tak to sme zacali davat,aj je to chutovo velmi dobre

radha
5. feb 2012

@meza možno by si mohla použovať o vit.C, má ho dostatok? cenné rady najdeš aj tu na koniku v teme
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/vitamin-c-megaskorbicka-liecba-rady-a-skusenosti/
držím vám palčeky!

kbeata
5. feb 2012

@meza davaj aj D-vitamin,pokial nie je slniecko,spolu s C-kom ma dobre ucinky na imunitu,C-ko najlepsie ciste praskove z DM-ky

meza
6. feb 2012

baby dakujem velmi pekne skusim,lebo to je uz hrozne ☹

lu777
6. feb 2012

já můžu vřele doporučit kapky VIRONAL 😉 😉 😎 😎

a pokud prcek trpí i na ouška, tak přidat ještě Audiron, dá se i jako prevence... taky pomáhá při růstu zubů...

a jinak dávám probiotika Swiss Laktobacílky baby... malé sypu do mlíčka, velký to už polyká sám 🙂

Imunoglukan jsme brali taky ale přijde mi, že pokud je imunita slabší, tak to nestačí.... Vironal a Audiron cíleně posilují ty orgány, které mají v zimě největší zápřah

tutitu
7. feb 2012

@davidko7 ahoj, my sme mali to isté, ale ešte bol aj chudokrvný. Na imunitu sme brali Beta glucan imunostimulátor detský sirup s príchuťou jahoda. 🙂

yvetulka
7. feb 2012

@lu777 my na vironale tiez ficime, sice byva chorlavy odkedy zacal navstevovat skolku, ale mozno keby to nebral, ktovie a tym audironom tiez preventivne vytieram uska raz tyzdenne. davam mu este martankov sirup, ale uz mam kupenych hlivackov, tak uvidime.

kinclova
Odpoveď bola odstránená
kinclova
Odpoveď bola odstránená
articocka
8. feb 2012

@davidko7 Ahoj tak moj syn ma skoro pat a byva chory ale iba asi tri dni potom trochu kasel a zase je ok ale akonahle ho dam do skolky je chory za 3 dni a zase ho liecim doma a vacsinou ho hned ani nedam do skolky aby zase nebol hned chory. boli sme u alergologicky a dala na rhinocord do nosa a xyzal. Na posilnenie imunity nam dala imunor a ten nam asi najviac pomohol. berie sa po krabickach kde su vzdy 4 davky. prva sa berie kazdy tyzden prvy mesiac, druha krabicka sa berie kazde dva tyzde dalsie dva mesiace a potom sa berie 4 mesiace dalsia krabicka raz mesacne sa da ta ampulka.no alebo podla potreby ak je zvysena chorobnost u dietata. Mne maly tiez zle jedava, vysledky su ok, akurat ze ma znizenu imunitu a uz asi tyzden mu davam B komplex a zda sa mi ze lepsie je a este co sa mi nezda co dam testnut ci nema intoleranciu na laktozu lebo po par dnoch jedenia jogurtov sa mu vratili hnacky.

doda242
8. feb 2012

Biogaia

Čo je BioGaia - Lactobacillus reuteri Protectis?
Lactobacillus reuteri Protectis je baktéria mliečneho kvasenia, zaradená do kategórie probiotík vďaka svojmu priaznivému účinku na ľudské zdravie.

Odkiaľ pochádza?
Komerčne dostupný probiotický kmeň Biogaia® pre ľudské využitie, nazývaný Lactobacillus reuteri Protectis, bol izolovaný z materského mlieka ženy žijúcej v Peruánskych Andách, teda niekoho, kto žije v dokonalej harmónii s prírodou.

doda242
8. feb 2012

este som chcela pripojit

Počas posledného desaťročia boli vykonané bezpečnostné štúdie s Lactobacillus reuteri Protectis u zdravých novorodencoch, malých deťoch, dospelých a dospelých s nedostatočnou imunitou. Vo všetkých týchto štúdiách bolo dokázané, že Lactobacillus reuteri Protectis nemá vedľajšie účinky, ani vtedy, keď je podávaná v dávkach značne prevyšujúcich normálne hladiny vo výrobkoch Biogaia. Od roku 1996 sa skonzumovalo viac ako jeden bilión denných dávok Lactobacillus reuteri Protectis bez akýchkoľvek zaznamenaných vedľajších účinkov.

didi35
11. feb 2012

@evaka prosim ta, preco su glukany svinstvo? nejako to odovodnila? ma to zaujima, dik

petronix
13. feb 2012

Dobra kombinacia je aj> Ak ORL zvazi, tak vybrat vsetky tri mandle,najprv kura Bronchovaxom a potom tri mesiace Immunotrofina kazdy den. Inak, podla mna, to s tou imunitou u deti je strasne individualna vec, kazdemu zaberie nieco ine, treba dockat do takych 5 alebo 6 rokov ich zivota, nikdy nic nerobit na svoju ruku, posluchat pediatra, ktoremu doverujete, laskat ich, byt trpezlivi, vzduch, ak mozno more,pohyb, caje a vitaminy a cakat, cakat...Stastlivo.

lynks
11. mar 2012

Ja si mslím, že na zvýšenie imunity je dobrá vyvážená strava. Polievky so zeleninou a strukovinou, minimum cukrov ( sú pre telo jed, a to musí stále pracovat na neutralizácii cukru a nemá kapacitu ešte bojovat s bacilami a vírusami), málo mlieka (z toho sú hnačky a soplíky), kvasenú zeleninku na vitamín C a črevnú floru atd. Jedlo je liek.

lynks
11. mar 2012

Ja si myslím, že na zvýšenie imunity je dobrá vyvážená strava. Polievky so zeleninou a strukovinou, minimum cukrov ( sú pre telo jed, a to musí stále pracovat na neutralizácii cukru a nemá kapacitu ešte bojovat s bacilami a vírusami), málo mlieka (z toho sú hnačky a soplíky), kvasenú zeleninku na vitamín C a črevnú floru atd. Jedlo je liek.

renatka100
11. mar 2012

@lynks suhlasim s tebou no vsak a cim podla teba nahradIti bielkoviny a vapnik z mlieka ked nasu malu neuveritelne vsetko naduva a v noci place pri prdkani

lynks
11. mar 2012

@renatka100 najdeš na nete, alebo teraz som čítala v diskusii:

. Deti od 1-6 let potrebuji denne 500-900mg vapniku. Ve 100 ml kravskeho mleka je ho cca 118 mg (ve 100ml materskeho ale uz jen 32 mg, zajimave ze?). Dalsi potraviny bohate na vapnik jsou: 1 cele vajicko = 34 mg, 1 pomeranc = 50-110mg, rajcatova stava, protlak, 1 salek =107mg, kapusta, cinske zeli 1/2 slaku=90mg, spenat 1-2 salku 140mg, rebarbora 1/2 salku 170 mg, 1 krajic kukuricneho chleba =133mg. Nicmene bezkonkurecnim zdrojem vapniku jsoou ryby, od sardinek pres lososa, pstruha, sladkovodni, morske,...ve 100g ryby je cca 120-390mg vapniku. a pak jeste sezamove seminko, mák a mandle (prekvapive taky strasne moc, v prepočtu na 100 g je to 840 u sezamu a 484 u maku). Pak je toho jeste hodne v sojovych vzrobcich,ale ty jsou dodatecne obohacovany o vapnik. Takze bez mleka se da docela dobre vyzit, jen to chce trochu vice snahy a taky fantazie pri priprave jidla. Ja se priunam, ze moc fantazie nemam, ale mne aspon pija rano Nutrilon a vecer porad vezme kasi z nutrilonu,...¨
jo a jeste k tem bramboram 1 brambora =30mg vapniku, 1/2 salku brokolice = 45 mg, takze neni to spatny, ale jsou i lepsi
26. dub 2009 ve 20:06 • 2 děti • Odpověz • Tohle se ti líbí. • Už se mi to nelíbí • •

danula.ch
15. feb 2014

@inffinity ahoj, davali ste to colostrum? ako to s vami potom vyzera?
ja som davala krpcom teraz v zime 2 mesiace. uz sme prestali, len vysledky este nemame. momentalne sme zase chori..... 😅

inffinity
15. feb 2014

@danula.ch ahoj ja davam vzdy tri mesice v kuse a pak mesic pauza..pri nemoci ztrojnasobim davku ale nema mala nic vazne jen zahleneni nic jine nemala... no a momentalne ja sem mela vcera 39horecku a brala jsem co tri hodiny dve a dneska uz je mi dobre zitra uz budu 100% takze za me ja doporucuju...taky zalezi jake colostrum mas lebo je rozdil v igg a ve zpusobu zpracovani a puvodu colostrA..

inffinity
15. feb 2014

@mafianka kupuju colostrum od essens ma nejlepsi pomer igg vs.cena a kvalita 🙂

ivettuch
Odpoveď bola odstránená
patuskaaa
5. júl 2014

COLOSTRUM ! 🙂 ak chcete vediet viac, rada poradim... piste spravicku ;)

silvuska22
3. jan 2015

Mamicky moj syn bol vkuse chory, braval antibiotika a vymeskaval zo skoly stale, vraj sa nemaju davat detom antibiotika casto lebo potom maju zlu imunitu, no tak som studovala vsetko mozne ako mu pomoct a sestra mi odporucila Wobenzym, mozu to aj deti, teraz to pravidelne uzivame v obdobi chripok a neda sa to porovnat s tym ako to bolo predtym🙂

julia283
Odpoveď bola odstránená
nuska
26. júl 2017

My berieme produkty od LR na striedacku a super. Najma colostrum ale aj vitaaktiv s vitaminom D. Cajik cistus je tiez super a huba reishi posilnuje imunitu. Stale piju aloe vera a k tomu im nieco prihodim. Mensi mal salmonelu tak od vtedy berieme aj probiotika a neochorel. Takze odporucam. Ak chcete aj poradim. Robim v labaku ;)