Znížené leukocyty a neutrofily

littleloves
27. júl 2023

Dobrý deň. Prosím máte niekto skúsenosť so snizenymi neutrofilmi a leukocytmi u starších deti? Dcérka ma 6 rokov, vo štvrtok minuleho tyzdna mala vysoké horúčky (mysleli sme, že kiahne, no nakoniec nič)..následne v piatok horúčky klesli a držala sa zvýšená teplota cca 37,5 až do nedele. V pondelok mala robený odber a vysledok je znížené neutrofily, leukocyty a zvýšené lymfocyty. Dcérka bola odoslaná na hematologiu, termín však mame o 2 týždne, tak ma zaujímajú pripadne skusenosti aj niekoho iného..

simca06022011
27. júl 2023

https://lekar.sk/clanok/nizky-pocet-bielych-krv... myslim, ze naozaj naj odpoved dostanes aj na tej hematologii
Kludne moze ist o virozu

ivanusko
29. sep 2023

@littleloves dobrý deň. Viem,že to písané pred dvomi mesiacmi,ale zaujímalo by ma ako ste dopadli? Máme niečo podobné. Ďakujem

littleloves
autor
6. okt 2023

@ivanusko dobrý deň. Prepáčte, až teraz som so všimla, že ste mi písala..dcérka vpodstate mala opakujúce sa horúčky cca každé 3 týždne, bez iných príznakov..čo sa týka tých neutrofilov, neviem, koľko máte vy, ale dcéra mala celkový počet cca 0,7..hranica je 1,5..na ďalšom odbere mala výsledky lepšie.. boli sme aj na hematologii, neutrofily boli vyššie, síce niečo pod hranicou, ale hematologicka vravela, že je to vporiadku vzhladom k celému krvnému obrazu..leukocyty už bolo tiež vporiadku..