Zodak a vedľajšie účinky. Máte skúsenosť?
Ahojte. Chcela by som poprosiť maminy alebo ocinov, ktorých dieťa užíva dlhodobo liek Zodak, o príspevok.
Môj 7 ročný syn užíva Zodak už niekoľko rokov. Najskôr to boli kvapky, potom pol tabletky za deň a teraz už jedna celá denne. A už niekoľko mesiacov rapídne priberá na váhe. A pritom toho tak veľa nezje. Tak isto som si všimla, že je pri učení nesústredený, nezapína mu to, tak ako má. Je precitlivený.
Dozvedela som sa, že to môže byť od tohto lieku. Jedna mamina má úplne rovnaké problémy so synom, ktorý to užíva tiež. Takže od včera som mu to vysadila a chystám sa k homeopatovi.
Prosím vás, ak ste niečo podobné spozorovali na svojich deťoch, dajte mi vedieť. Chcem si iba potvrdiť, že ide skutočne o vedľajšie príznaky Zodaku.
Ďakujem.
Ano, pripisovala som to hlavne tomu. Z manželovej strany to určite podedil. Lenže takto rapídne priberať na váhe... to nebude iba genetika. A z liekov na alergiu sa vraj priberá. Potvrdili mi to už viacerí. A tiež oblbujú. Oni tí alergológovia ani iné ako predpisovať rôzne lieky nevedia. Keby aspoň upozornili, aké môžu byť vedľajšie účinky. Keď si predstavím, ako som to do neho každý večer pchala.... chudiatko. Skúsim určite toho homeopata. Pomohol už veľa ľuďom a predsa je to na prírodnej báze, žiadna chémia.
No krásne. Aj to má potvrdené, že je to zo Zodaku?
ahoj, aj ja beriem zodac celé roky a nemôžem povedať, že by som z neho pribrala... skôr si myslím, že problém bude niekde inde... sestrin chlapec, tiež užíval zodac, vo veku 7 až 9 rokov tak šialene pribral a potom sa z toho prudko vytiahol, v 13 pribral znova, to už sa aj on preto trápil a teraz má 15 a je zas chudý ako pes, ale vysoký jak šuhaj... 🙂 viem, že aj segra to riešila vtedy a potom jej niekto povedal, že telo sa musí najskôr obaliť aby sa mohlo vytiahnúť do dĺžky, takže nezúfaj 😀
rovnako tak, si nemyslím, že by zápal obličiek vznikol z užívania zodacu, ten zápal tam už zrejme bol skôr a zhodou okolností pani začala užívať zodac. Mne napríklad lekárka určila diagnózu migréna a nakoniec bol z toho zápal mozgových blán, tiež by ma mohlo napadnúť, či to nespôsobili lieky od migrény, ale je mi jasné, že pani doktorka mi na stanovenie diagnózy migréna neurobila žiadne vyšetrenia, ani odber z miechy... takže diagnózu stanovila od oka 😝
Zdravim chcem sa opytat ci mozem uzit liek zodac ak som uzil predtym klaritin - druhy den este iba.
Ja užívam Zodac na alergiu každý rok celú jar, takže priberanie posúdiť neviem ale určite bývam po ňom menej koncentrovaná, akoby som bola taká oťapená, a ked ho potom zase vysadím som ok.
@radka12 pozri https://pribalove-letaky.cz/zodac
Sam výrobca potvrdzuje aj priberanie, aj nesustredenost aj ďalších x nežiaducich účinkov.
Sú aj iné spôsoby ako sa alergie zbaviť, nie len ju potlačiť

@radka12 to ze ti pribera na vahe, nemusi byt od liekov, moze to byt aj na genetickom podklade a a moze to suvisiet aj s niecim inym, ako napr.rychlym vyvojom.........taktiez vtomto veku sa deti stale menia, aj povaha sa moze menit......tazko takto ti poradit, nakolkosnyovec tiez uziva Zodac, ale je stale rovnaky 🙂