icon

Zohrievate deťom jedlo v mikrovlnke?

spalka
25. okt 2010

Ja sa tomu snazim vyhybat. Nemam to nijak odborne podlozene, ale nemam z toho jednoducho dobry pocit a moj manzel sa mi smeje 😅.

Strana
z2
jarunka111
28. okt 2010

My sme mikrovlnku ani nekupovali, investovali sme do rúry alebo ohrievam na sporáku. Je to pravda, že to by sme ani vzduch nemohli dýchať, ale ak je niečo "škodlivé", čomu sa dá vyhnúť, tak prečo to pre svoje zdravie neurobiť? 😉

mathias2009
28. okt 2010

ja tiez zohrievam v mikrovlnke...vsetko-papanie,caj...

daska58
28. okt 2010

ahojte kočky.tak vam dotoho vhupnem! raz som videla v rak.tel. ako pomocou mikrovln vyhanajú potkany a mačky z nedostupných priestorov budov, resp.ich tam varia. 😲 bolo to brutálne. som zásadný odporca! zničí všetky živiny, plnohodnotná strava adiéu. ked viem, že je to nevhodné, nerobím to. práve preto, že sú iné škodlivé faktory, chcem aby ich bolo najmenej. a toto viem ovplyvniť. aj ja mam rada pohodlie,a teda poriadne nestíham ,ale prácu v kuchyni si ulahčím inak.
mikrovlnku mam na ohrievanie vody, tam nie sú živiny...nemá čo zničiť. inak nám doma len zavadzia. poviem to takto: volakedy sa jedlo hlinikovými lyžicami,lebo to bolo dostupné riešenie. prišlo sa na to, že je to škodlivé, minimálne už pred 20 rokmi. ale ludia netradi opušťajú stereotypy a určite jedia s nimi dalej. je to o ich rozhodnutí.
vieme, že fajčenie škodí, ale fajčí sa dalej a ohrozený sme všetci.
jasné, že sa stretávam s nepochopením, ale niekto musí začať.

jaroe
29. okt 2010

mikrovlnku som ani nekupila, je to skodlive. A to, ze nam skodi vsetko mozne, je pravda, preto sa snazim eliminovat, co sa da, resp. coho som ochotna sa vzdat v prospech pohodlia.

emilyz
29. okt 2010

ked som prestala pouzivat mikrovlnku, zacala som citit rozdiel v chuti jedla, teraz mi uz jedlo z mikrovlnky nechuti...a viem, ze je to skodlive. Uz som si zvykla na sporaku a myslim, ze sa to da zvladnut. Nechcem do seba pchat mrtvu stravu...

salma22
29. okt 2010

jasne ze ano 🙂

jana1710
29. okt 2010

emilyz uplne s tebou suhlasim tiez som to tak citila ja som mikrovlnku vyhodila a aj rodicov a manzela som oducila od nej ..a pri babatku by som ju vobec nepouzivala ... poculi ste o tom teste s vodou?? polievali dve rovnake rastlinky jednu vodou prevarenou a druhu rastlinku s vodou zohraitou v mikrovlnke, vysledok bol taky ze rastlinka polievana z vodou z mikrovlkny vyhynula dost rychlo ... 😝 ale ok .... vsetko s mierou

dari3
29. okt 2010

tak my malej ohrievame jedlo od 2 rokov v mikrovlnke. nám ohrievam vždy. nepripravujem v nej jedlá. len ohrievam. a je to vždy pre malú max 30s a nám max 50s. joj, koľko plynu by som spálila ohrievaním jedla. a taktiež, dokiaľ mi niekto nedokáže jej škodlivosť, tak nebudem mať dôvod na zmenu. 😝 čo všetko je škodlivé a ľudia to používajú. 😖 mobily, počítače (aj počítače majú svoje žiarenie) a predsa všetky, čo sem prispeli o tom, že mikrovlnka nie, tak tých žiaričov v rôznych formách majú. mikrovlnka je len jeden z nich 😉

burina111
29. okt 2010

ja v mikrovlnke nevarím ale ohrievam všetko aj rozmrazujem občas..a deťom samozrejme tiež. dnes škodí aj dýchať...nerobím pre to paniku 😉 možno ma niektoré maminy ukameňujú, ale aj mlieko tam ohrievam....keď malý, aj malá začne zjapať a musí byť hneď, naozaj nie je čas čakať 5 minut, kým bude mlieko konečne teplé, tak 30s a wu-a-la, papáme a deti priberajú a sú ok 😉

pandula
29. okt 2010

urcite nie

katka1981
29. okt 2010

Nam sa pokazila a hrozne nam chyba. Malej by som v nej ani neohrievala.

denisaivan
29. okt 2010

Ja nezohrievam v mikrovlnke.Mam ohrievacku takze zohrievam vo vodnom kupeli.Mikrovlnku takisto neuznavam.Je pravda,ze v dnesnom svete je strasne vela veci skodlivych.Ale myslim si,ze zdravie deti sa dost odvija od toho co im dame jest a urcite aj sposob pripravy je dolezity.

petraw
29. okt 2010

my ohrievame aj staršiemu som ohrievala aj teraz krpcovi 😉

januska26
29. okt 2010

Tak ja som teraz dost v soku, akoze je to kazdeho vec, ale tiez si myslim ze uz je moc riesit zohrievanie v mikrovlnke.Ja zohrievam tiez uplne vsetko malickemu, od narodenia...Ved aj na krabici vsetkych UM je napisane, ze sa ma voda zohriat v mikrovlnke. Tak neviem, preco by to tam bolo, keby to bolo tak strasne skodlive. a v dnesnej dobe je uz mikrovlnka uplne normalna, neviem si predstavit, ze by som vsetko zohrievala na sporaku.Aj doktorka hovorila, ze je to neskodlive, akurat ako tu niekto pisal, len mlieko normalne kravske by sa nemalo, nici to tie vitaminy...

ikke
29. okt 2010

ano zohrievam.
najvacsie nebezpecie pri zohrievani jedla pre deti v mikrovlnke je to, ze sa jedlo neohreje rovnomerne, takze ak potrebujete napr. vodu teploty tela (tych 37 st.) treba flasku dobre premiesat, kym odmerate teplotu 😉 to iste s prikrmami, dobre premiesat pripadne aj chvilu pockat, kym sa teplota "zjednoti".

bublinkajasminka
30. okt 2010

samozrejme ze tak zohrievam a zohrievala som odmala..kedze sme mali umele mlieko aj vodu som tam zohrievala - vsak samozrejme lucku - ale je to na nezaplatenie, mam aj vodny kupel ale kym by to bolo hotove dieta by plakalo od hladu 😀

Strana
z2