Zväčšená nosná a krčná mandľa

alzbetkacicka
3. mar 2024

Dobrý deň,je tu už dosť veľa príspevkov, ale strácam sa v nich už a odpoveď na moje otázky som veľmi nedostala.
Je tu niekto kto ma skúsenosti zo zväčšeními mandľami?
Orl lekári nám neporadili,nechávajú rozhodnutie o prípadnej operácii na nás rodičoch.
Syn má od októbra problémy s dýchaním hlavne počas choroby.
Je alergik a má nosnú aj krčnú mandlu zväčšenú stupen 2.
Nebudem tu rozpisovať aké problémy mal.
Napíšem len aké problémy momentálne má.
Od septembra opakovaný zeleny soplik so zatekanim.
Prelieceny ATB, no v škôlke to chytí opäť.
Cez deň dýcha nosom ale v noci dýcha aj nosom aj ústami ,keď je chorý dýcha v noci len ústami aj keď noštek ma kvapkami odupchaty.
Keď spinka s otvorenými ústami , občas zachrape,zriedkavo.Ked je zdravý nechrape, len možno 2 krát za noc , hlavne keď leží v zlej polohe no a má aj výpadok v dýchaní(asi apnoe)no keď je veľmi chorý a dusí sa hlienmi v noci tak sa nám stalo ze mal časté vypadky v dýchaní.
Má aj zlu rec a počas choroby a aj týždeň po chorobe má ešte nosovu rec ,tazko mu rozumieť má aj sykavku ideme k logopedovi s nim za mesiac.
Jedna orl ze je to ok,že keď je chorý tak je v poriadku aj zachrapat aj mať výpadok v dýchaní.
Ďalší orl ze nieje to nebezpečné ale ze sa trapime aj my aj on keď je chorý a ze doporučuje vybrať nosnú ak chceme alebo uzivat nasonex a uvidí sa či sa zlepší stav.ze môžeme pocta do leta keď bude menej chorý.
Ďalší orl ze vybrať nosne aj krčné aby vedel dobre dýchať, má tu niekto podobnú skúsenosť?nestačí vybrať len nosnú?,ďakujem pekné za prečítanie.

egonsk
3. mar 2024

krcne brania v prehltani, nosne v dychani. Mne kedysi nosne vycvakli na pockanie a nafasoval som k tomu haldy papierovych "vreckoviek" aby som smrkal pripadnu krv ...
Nosne casom vraj dorastaju.
Krcne mi odstranovali koli tomu, ze som ich mal stale zapalene a zdurene a bol aj sustavne chory. Nosne pomohli dychaniu a krcne pomohli od angin a podobnych chorob s hrdlom.

alzbetkacicka
autor
3. mar 2024

@egonsk mam chybu v príspevku, teraz som si všimla,jedna orl odporúča zmenšiť krčné mandle a odstrániť nosné, kvôli výpadkom v dýchaní,

egonsk
3. mar 2024

@alzbetkacicka no vystrihnutie nosnych robievali na pockanie, je to rychle a takmer bezbolestne. Ako to robia teraz uz netusim, ale syn pred 4mi rokmi tiez na pockanie ich mal vonku.

luliu
3. mar 2024

@alzbetkacicka nosné by som dala hneď von, oni nejakú extra funkciu nemajú, zväčša len škodia.

alzbetkacicka
autor
3. mar 2024

@egonsk teraz už deti uspavaju a robia to v narkóze, ešte mam 3 týždne na to aby som sa rozhodla ci dat operovať a ci oboje mandle,.snáď sa nájde niekto kto riešil niečo podobné

alzbetkacicka
autor
3. mar 2024

@luliu no myslím si ze môjmu malému už skôr viac škodia, podla mna ma už na mandli lozisko bakterii, časté zelene sople.

alzbetkacicka
autor
6. mar 2024

Takže niečo som už našla,mám v tom už jasno,operuje sa aj stupen 2 ak nepomôžu kortikoidy.

alzbetkacicka
autor
6. mar 2024

Stupne nosnych aj krcnych mandli