icon

Zväčšené bruško dieťaťa

nini1010
1. jan 2016

Dcera ma 2,5 roka a cca od 1 roka u nej pozorujeme napadne zvacsene brusko.Nikdy nebola velky jedak,ale zjedla tolko co potrebovala.Ked je hladna napapa sa,vzdy sme mali pevny rezim.Nie je chuda ale baculka tiez nikdy nebola papa skor menej.je proste tak akurat,napapa sa,vysanti,nic vobec nic jej chvalabohu nie je ani sa nestazuje na bolesti.Avsak ma stale nafuknute brusko,prirovnala by som to k podvizivenym detom v Afrike.A ma ho take stale,aj ked sa napapa aj ked sa hned rano zobudi.Nevenovala som tomu pozornost,skor to bolo mile u dietatka ale opat ma na to upozornili a tak som zacala googlit.Chcem ist pre kazdy pripad k pediatricke nech mi ju dokladne vysetri.Chcem sa teda spytat,stretli ste sa s tym niektora u svojho dietata v priblizne rovnakom veku?

Strana
z2
drobec336
13. mar 2017

@nini1010 no tak super,že nič nezistili,snáď aj teraz vám to tak dopadne.moja mala od októbra každý mesiac nádchu a aj to bruško má väčšie, tak ma kamarátka postrasila, že to môže súvisieť s alergiou. Dokonca ani mmr ockovanie ešte nemá, kedze bola stále chora. keď ju pôjdem dať očkovať budem sa pýtať doktorky a tiež asi dam odber spraviť. Ďakujem a držte sa 🙂

emkaemkam
9. sep 2017

Dobrý baby moj maly ma 1,6 roka a tiež ma dost veľké bruško stale je take akoby tvrde nafuknute tiež sa chystám k lekarke us sa bojim stoho čo tu čítam

katka1981
10. sep 2017

@emkaemkam, dajte mu urobit u pediatricky testy na mlieko a lepok. Moj ma 14 mesiacov, ked sa poriadne naje tiez ma velke brusko, mozno je to normalne neviem, ale dcerka ma celiakiu, takze ideme na gastro na testy.

lindusss2016
4. sep 2018

@jana_eyre prosim ta, co mala tvoja nter, ked sa jj o a kratky cas zvacsilo. Mne sa teraz mala ta zda

jana_eyre
4. sep 2018

@lindusss2016 ak ma vacsie brusko, skus najskor vyradit mlieko, nasadit probiotika.. ja nerada takto pisem o co islo, lebo to len vystrasi, tak dopredu radsej vravim, ze moze ist o obycajne nafuknutie, ake mala aj moja dcera prave z mlieka a bolo to len take obdobie.. neter mala nador na oblicke, ale jej vypuklo brusko naozaj vyrazne, plus pupok sa vydul do vonku.. taktiez mala pred zistenim raz krv v stolici, co ale dr nepresetrila a tak sa na to prislo az tym rychlym zvacsenim.. prisli na to v 4tom stadiu..

lindusss2016
4. sep 2018

@jana_eyre och boze, naozaj strasne. Kolko.mala.rokov, ked to zistili? A mala predtym problemy s oblickou? Ziadne ine priznaky nemala?
No moja to nema asi nejake vyrazne, ja si ani nie som ista, ci to tak mala, alebo to ozaj vybehlo, ale zda sa mi aj tvrdsie, ale na dotyk nijak nereaguje.

nini1010
autor
4. sep 2018

Moja malá má už 5 a bruško stále väčšie. Mlieko jej už dávam iba bezlaktózové ale nepomáha, má ho stále také a k tomu veľmi veľmi často vetry. Aj ju sonovali, aj krv a nič nezistili, ani parazity v stolici. Neviem čím to môže byť, ale tie probiotiká ešte aj ja skúsim. Ale áno aj zlé držanie tela spraví svoje, to som si tiež všimla.

mon1806
4. sep 2018

Baby aj my mame zachvilu dva rocky a tiez ma velke kazdy len chodi ze ake mas brusko velke uz som na nerf a asi aoo citam skocim aj ja k lekarke s tym

jana_eyre
4. sep 2018

@lindusss2016 mala cerstvo tri roky vtedy.. byvali sme vtedy spolu.. nemala ziadne ine priznaky, bolo to uplne zdrave dievcatko.. ale zase si myslim, ze to nie je take caste, tak nebojte baby.. ja teda ten strach chapem, vdaka tymto skusenostiam som bola jeden cas velmi bojazliva, zanechalo to vo vsetkych v nasej rodine velky vykricnik.. nastastie to uz je za nou, teraz je to mila takmer 11r slecna..

Strana
z2