icon

Zväčšené nosné mandle u 3,5 ročnej dcérky

janajakubisova
10. mar 2016

dobry den,mala ma 3,5 roka a po nastupe do skolky sme casto chory.Zo 6 mesiacov sme boli v skolke necele 2 meciace.Trapia nas opakovane zatekajuce sople, upchaty nostek a kasel.Raz sme mali pocas skolky 1 krat anibib. stazovala na bolave usko.Antib.zabrali a o 3 tyzdne mala horucky 4 dni a upchate dutiny bez soplou a kasla.Doktorka dala Trifed a uniflox,zabralo.Boli sme aj na krcnom povedali ,ze ma zväcsenu nosnu mandlu odporuca vybrat.No ja potrebujem pocut este vas nazor.Mala nechrape dycha nosom,ale mam pocit,ze viac ustami,pery ma dost vysusene.dakujem 😒

Strana
z2
dievcatko79
1. jún 2016

@lolinko super, dakujem za tip... mam blizsie Malacky, tak by somto mozno potom neskor skusila tam.. aj si nieco platila?

ajka23
1. jún 2016

@lolinko máš nejaký kontakt na nich? Koľko sa čaká na termín? Je to súkromne či statné? Platili ste niečo?

Konečne som sa tam na tie Kramáre dovolala a ze termín niekedy koniec septembra... 😖

arvven
1. jún 2016

Ja mam maleho 4 ročneho, tiez bol dost casto zasopleny a zakaslany. Hlavne prvy rok v skolke, bol viac doma ako v skolke. Vacsinou nemal teploty, len sople a kasle. Boli sme u viacrych ORL, ma zvacsenu nosnu mandlu. Niektori odporucali vybrat mandlu, ini ORL radsej ponechat a pockat. A tento rok sme zistili, ze maly je alergik. Kvoli alergii sa mu tvorili hlieny, ale aj napuchli dutiny a priedusnica - preto tie sopliky nevedel dostat vonku a zatekali, nevedel ich poriadne vykaslat. Ja som rada, ze sme pockali s tym vyberom mandle, lebo by mu to zrejme aj tak nepomohlo. Kedze mal dutiny zdurene kvoli alergii. Nam sa teraz osvedcuje taka uplne jednoducha vec, vystriekat nostek Vincentkou rano aj vecer a vyfukat. Po kazdom prichode domov umyt nielen ruky ale aj celu tvaricku. Ked je horsie, dam lieky proti alergii a je vsetko OK 🙂

ajka23
1. jún 2016

Na alergológia sme boli tiež, alergiu nemá...

lolinko
1. jún 2016

@ajka23
Ahoj napíšem ti večer mám aj jeho súkromné číslo.
Platila som 150€ lepšie ako Kramare 360€

dievcatko79
1. jún 2016

@lolinko prosim napis aj mne... dakujem 🙂

livlika
1. jún 2016

@janajakubisova
Ja som bola na výber nosnej mandle so synom. Po zákroku mi doktor povedal, že bola najväčšia, akú tam v ten deň mali. Robili mu to po podaní nejakého oblbováku - tuším dormiku alebo takého niečoho. Ja som zatiaľ bola v susednej miestnosti (bolo to u súkromného doktora) a keď som počula ako pritom strihaní "protestuje", tak mi prišlo normálne zle. Už by som to už znovu určite nezopakovala!!! A synov problém to aj tak nevyriešilo. Nosné mandle sa zväčšujú cca do 8 rokov, potom sa začínajú prirodzene zmenšovať. Ak dcérka dýcha nosom, nie ústami, tak môže byť problém skôr v nedostatočne rozvinutej imunite - veď je ešte maličká a nástup do škôlky je obrovský nápor na zdravie drobcov. Skúste ísť skôr cestou prirodzenej podpory imunity a vyplachovania nošteka slanou vodou (0,09 % roztok). To vybratie nosnej mandle totiž nemusí vyriešiť absolútne nič. Len vystavíte dcérku zbytočnej traume a príde o mandľu, ktorú Boh určite nevymyslel len tak - pre nič za nič. Nosná mandľa má význam z hľadiska budovania imunitného systému. Tak si to dobre zvážte. Lepšie dvakrát merať, ako raz rezať...

ajka23
1. jún 2016

@lolinko, dakujem...
Na Kramároch je to až 360€? Myslíš to súkromne?Paráda... 😖
Dovolala som sa na Antolskú, konzultáciu prvú ma objednali na 29.6. A vraj na zákrok sa čaká okoľo 8 týždňov... 😖

lolinko
1. jún 2016

Ahojte
No bohužiaľ Kramare sukromnik si pýta toľko. Na Antolsku by ma nedostal nikdo. A čakať na termín na kramároch pomaly 4mesiace je úplne super.
My sme mali mandle v treťom štádiu a najhoršie sú štvrté štádium.
Nám nosnú vyberali a krcne zmensovali.
Môj maly mal akútny stav nakoľko mi v noci strašne chrapal a prestaval dýchať. Tak preto som to riešila súkromníkom, lebo čakať na termín medzi augustom a októbrom sa mi naozaj nechcelo. A nemohol by dovtedy byť ani v škôlke. Takže si to viete predstaviť byt doma, to sa nedá.
A ešte raz musím povedať že Dr.Zdrazil z Malaciek úplne super. K nemu sme išli do ambulancie najprv. Pozrel malého a do 3týždňov sme mali termín. Tak ja iba chvalim a môžem odporučiť.
V deň zákroku mi malý večer už jedol aj šunku s rohlikom, termix a blbosti.
Je pravda že štyri dní mi bral šíriť proti teplote a asi päť dní antibiotiká.
Po zákroku na druhy deň sme išli na kontrolu a teraz ideme po týždni na ďalšiu. Ale syn sa vôbec nebojí práve naopak, teší sa za pánom doktorom

Večer napíšem kontakt naňho do súkromných správ.

ajka23
2. jún 2016

@lolinko dakujem za info... 😉

badurka30
17. jún 2017

@slunecko10 prosim Vas a to kde Vam robili ked ste mohli ist tak smoro domov?
Dakujem za odpoved

slunecko10
18. jún 2017

@badurka30 boli sme v Košiciach vo fakultnej...Myslím,že ak byvate do 30-40 km od nemocnice,môžete ísť domov a samozrejme ak nie sú komplikácie,krvácanie a pod...

jonka23
6. jan 2021

@arvven dobrý deň, môžem sa spýtať o akú alergiu u vás išlo!? Ja totiž mám tiež už odporúčanie na vybratie na mandle, no čaká nás ešte alergo, akurat teraz v stredu ideme na krvné odbery a podľa toho uvidume čo ďalej!dokt mi povedala, aby som si napísala teda na čo všetko ho teda chcem dať otestovať??z kožných testov mám vyšiel roztoč, ale úplne minimálne!
Poradíte teda čo môžem dokt. Predložiť na čo testovať?aj keď si myslím, že by hádam ona sama mala vedieť čo má robiť, keď vie aké problémy nás trápia!!!

arvven
6. jan 2021

@jonka23 dobrý den, je to uz starsi prispevok, nedari sa mi dohladat co som povodne pisala. Maly ma teraz uz 9 rokov, na alegologii mu v krvnych testoch nevyslo nic, ale vidim ze nemoze orechy,stale sa po nich vysype a zhorsi sa mu atopicky ekzem,ktory nam objavili pred 2 rokmi.Ale vybratie nosnej mandle zazracne pomohlo tiez.Dovtedy bol zdravy maximalne 2 tyzdne vkuse a po vybrati bol chory uz len minimalne...( raz za 3 mesiace)...

jonka23
6. jan 2021

@arvven dakujem ..no počkám na tie testy a uvidím..je to ozaj na nervy keď stále chrčí chudatko!!😪

arvven
6. jan 2021

@jonka23 drzim palce,nech jej pomozu

Strana
z2