Zvláštne prejavy u 9-mesačnej

elronie
27. jan 2024

Ženy , matky , prosím Vás povedzte mi , či som ja tá , ktorá potrebuje odbornú pomoc alebo sa moje pocity nemýlia .
Viem , že vek 9 mesiacov je príliš skoro na nejaké určenie autizmu ale mne to proste nedá sa neopýtať , či niektorej z vás to dieťa robilo a je zdravé alebo naopak sa neskôr vaše pochybnosti potvrdili .
Ide o to , že dcérka je z jednej stránky šikovná - skoro sa začala pretáčať, od 6m stvornozkuje , od 7m sa začala stavať o nábytok ; teraz okolo neho chodí ako vrtuľa. Porozumie slovu “nie “ , keď niekde zalezie zavolám na ňu “kde si?” Tak vykukne. Keď sa ja schovam hľadá ma . Keď sa opýtam “kde je tata?” Hneď sa naňho pozrie . Taktiež keď jej ukazujem prstom veci tak na 90% sa pozrie na čo ukazujem .
Na tej druhej stránke ma znepokojujú jej prejavy ako napríklad , ked sa teší sadne si do W , skáče na ritke a máva rukami - to iste aj ked ma nervy . Alebo zdvihne ruku dohora a pozerá hore . Rúčky spojí a myká s nimi hore dole , poprípade kukne na prsty , všetky tieto veci robí do dňa tak 3-4x na pár sekúnd . Hračky ju extra ešte nezaujímajú , na chvíľku si sadne a zahrá sa .
Povedzte mi , som ja paranoidna , alebo ozaj ma zvláštne správanie . Ďakujem

siska53
27. jan 2024

@elronie podla mna si paranoidna.

queen_mary
27. jan 2024

Lol. Podla tych priznakov 100% autizmus

simsalabim
27. jan 2024

Si totalne paranoidna, mas uplne normalne dieta. Ale ak ta to ukludni, moja mladsia mavala od radosti rokami tak, ze sme mysleli, ze vzlietne a robila to strasne dlho, este na ZS. Sedenie do W bolo jej oblubene, nohy som jej stale narovnavala. A zaujem o hracky? Vela deti ma o ne minimalny zaujem.

zuzuliennka1
27. jan 2024

ale no tak….

veronikaszabova
27. jan 2024

@elronie
""Na tej druhej stránke ma znepokojujú jej prejavy ako napríklad , ked sa teší sadne si do W , skáče na ritke a máva rukami - to iste aj ked ma nervy . Alebo zdvihne ruku dohora a pozerá hore . Rúčky spojí a myká s nimi hore dole , poprípade kukne na prsty""

Nasa ma o par dni 10m a robi uplne to iste. A ani na chvilku ma nenapadlo, zeby mala autizmus 🤦 nesleduj ju tak a tes sa s kazdeho jedneho pokroku.

daniela2202
27. jan 2024

@elronie a možno si to robila práve ty, keď si bola maličká... prestaňte tie deti tak sledovať....to má byť každé autista ?

mabenn
27. jan 2024

sed jej naprav a zvysok nevidim ako problem

januska12323
27. jan 2024

Asi potrebuješ nejaké iné hobby. Máš normálne šikovné dievčatko.

petamich
27. jan 2024

podla tohto je v priemere tak 98% deti autistov 😅 boze zeny na co toto robite, v zivote som svoje dieta nesledovala, ani raz mi nenapadlo, ze nieco co robi nie je okej a v 9 mesiacoch uz duplom

anavixy
27. jan 2024

Paranoidna 🙂

sofia1979
27. jan 2024

@elronie neboj robia to detičky absolútne sa nestresuj je v poriadku

katka533
27. jan 2024

@elronie co ma spoločné sadanie do w s autizmom. Uz snáď kazda blbost sa pripisuje autizmu. Nezáujem o ludi, hlavne rodicov a nesledovanie rodiča pri hre, nezáujem o hračky sú priznaky. Nepozeranie do tvare ľuďom, nezáujem o zvierata

zanny93
27. jan 2024

@elronie drobec je uplne zdravy! 🙂 gratulujem k zdravemu a velmi sikovnemu dievcatku 🙂