Zvracanie, bolesť brucha a ospalosť: čo robiť?
Vcera dcera bola na vylete s manzelom. Om nejak neustrehol a zabudol ze doma neranajkovala a ona si v aute dala len gumenych medvedikov. Obed si dali v mcdonalde, burger a hranolky. Prisla domov a uz mi vravela ze ju boli brusko. O 2 hodiny uz grcala a dost vela. Potom povedala ze uz dobre, ze brusko uz neboli. Dnes rano sa zobudila a ze zase ju boli brusko, ukazuje v strede okolo pupku. Mala iba jednu hrianku, harmancekovy caj. Ale taka spava je dnes. Spi uz 2x. Teplotu nema. Grcala uz viacx ale na druhy den bola vzdy ok a hladna. Neviem ci ju zobrat niekam na pohotovost ci este pockat. Ci jej daco dat a co? Dakujem
@anonym_autor pohotovst je zbytocná, z toho čo pises, vracala len včera a 1x, hlavne nech pije po troche vodičku, ak bude lepšie, moze rýžu, alebo kukurčné chrunky, ryzovu polievku, proste dietné jedlo, ked sa jej zaludok upokoji, tak potom po troche piškotiky, na pohotovst, uz az, keby ani vodu neudržala, fajn je mat doma rehydrstačný roztok kulíšek, možno trošku perlivej vody, cola..
Ani sa nečudujem, keď zje gumových medvedíkov a mc donalds 🫣🫣 do mekáča mi teda rozhodne nechodíme, taký grc s prepáčením nejeme
@anonym_0e1b5a tiez nie som zastanca ale manzel je fanusik a raz za cas ked niekam idu bezomna na cely den tak vacsinou im obed vybera tam. Ale kedze aj jemu bolo vcera zle tak potom ze nikdy viac. Akurat mladsej nic nebolo. Mam kulisek, skusim jej dat. Dakujem
@anonym_0e1b5a tiez nie som zastanca ale manzel je fanusik a raz za cas ked niekam idu bezomna na cely den tak vacsinou im obed vybera tam. Ale kedze aj jemu bolo vcera zle tak potom ze nikdy viac. Akurat mladsej nic nebolo. Mam kulisek, skusim jej dat. Dakujem
@anonym_autor cize mladsia musela jest niečo iné, ako manžel a druhé dieťa , či ?
@anonym_autor cize mladsia musela jest niečo iné, ako manžel a druhé dieťa , či ?
@anonym_0e1b5a deti mali rovnaku objednavku, taky obyc maly burger a hranolky a manzel specialny burger a hranolky
Žiadne zdravé decko sa nepogŕca z gumových cukríkov a mekáča. Zrejme chytila nejakú virózu. Nechaj ju vyhladovať, nedávaj jej nič, ani žiadne hrianky ani čaj, to jej len zhoršuje stav. A nech sa vyspí.
@anonym_autor vracanie je ok . Za mňa čakaj ako sa to vyvrbi
dieťa má bolesti brucha , deň predtým vracia a ta jej dáš hrianku? no to nie moc dobrý nápad. 😉
Na pohotovosť nemusíš.
Stalo sa ja nam, ze dieta u kamosa zjedlo cele vrecko gumenych hadikov.
Doslo domov uz zelene. Pregrcalo cele poobedie a noc. Druhy den bolo na diete a treti den uz ok.
Odvtedy nechce zele cukriky v ziadnej podobe a tvare ani vidiet.
Vynimku maju gumove medvediky od Hasbro, lebo su take tvrdsie. Aj to vzdy len par kuskov a dost.
Ja som ako male decko sla na vylet a rano som zjedla malicko na ranajky, zato vo vlaku som vypila celu 3dcl Vineu.
A pregrcala som na vylete pol dna. Bolo mi zle uplne zo vsetkeho, aj z vody, aj len tak samo od seba.
Nasi mali nesmiernu radost zo mna, ked len vkuse hladali restauracie, kde je wc.
Spolocny menovatel - na hladny zaludok vela cukru naraz. Takze kludne len dietna chyba. Ziadna choroba.
Ak mas dieta ospale, moze byt dehydrovane. Takze pit viac vody po troskach (aby to nedrazdilo dalsie vracanie). Ak sa da, tak s trochou cukru a soli.
Aby cista voda este viac nevytiahla mineraly z buniek a nebolo napriek vode este zoslabnutejsie, ospalejsie, nebodaj neodpadavalo. A to uz mas potom realny problem na pohotovost.
No a nasadit dietu. Tycinky (klasicke Dru, len pre zaciatok ich osup zo soli. Neskor mozes sol uz nechat. Hodi sa.)
Kukuricne chrumky.
Cistu neochutenu uvarenu ryzu.
Varenu mrkvu (postruhas, uvaris. Staci len scedena voda z nej na zaciatok pit).
Tiez tie piskoty.
Hylak takisto dobre zabera aj na zvracanie (aspon u nas).
Do nemocnice iba ak by zvaracanie neustupovalo. Pripadne ak chytis kozu do prstov (akoze ustipnutie) a ostane dlhsie taka stlacena nez sa vyrovna, tak je dieta uz hodne dehydrovane. Ale to bude zaroven aj malatne, unavene, spave. Bude odmietat jest a pit. To ti bude jasne, ze to vyriesi uz len pohotovost.
@anonym_autor kombinácia veľa cukru a mastný mcdonald nemohla inak dopadnúť.
Daj jej magnézium na žalúdočné kŕče a nechaj ju spať, oddychovať + probiotika. Zázvorový čaj jej tiež upokojí žalúdok.

@anonym_autor pohotovst je zbytocná, z toho čo pises, vracala len včera a 1x, hlavne nech pije po troche vodičku, ak bude lepšie, moze rýžu, alebo kukurčné chrunky, ryzovu polievku, proste dietné jedlo, ked sa jej zaludok upokoji, tak potom po troche piškotiky, na pohotovst, uz az, keby ani vodu neudržala, fajn je mat doma rehydrstačný roztok kulíšek, možno trošku perlivej vody, cola..
Ani sa nečudujem, keď zje gumových medvedíkov a mc donalds 🫣🫣 do mekáča mi teda rozhodne nechodíme, taký grc s prepáčením nejeme