Zvracanie mesačného bábätka prúdom

26. okt 2021

Ahojte.
Stretla ste sa niektorá, že po nakojeni Vám vracia bábätko prúdom? Nie je to len take odgrcnutie ale proste vygrcne prúdom. V noci nie, len počas dňa. Pozorujem to iz druhý deň, ďakujem za odpovede.

jumama
26. okt 2021

Ako stare babo? Moze mat reflux, vtedy moze takto vracat. Nema dobre este vyvinuty zvierac na zaludku a ked sa mu co i len trosku stlaci brusko, tak grcia. Nasu som nemohla dat ani odgrrnut, ako sa babo dava, lebo okamzite mi slo vsetko cez plece...

autor
26. okt 2021

@jumama ma mesiac. Ale on mi zvrqcaval ale teraz mi zvracava prúdom. Posledné 2 dni

jumama
26. okt 2021

Ak si nie si ista, radsej sa spytaj lekarky, hoc len zavolaj, ak sa vasej lekarke da. Nasa takto grcosila, kym nezacala jest prikrmy. Urobili sme nejake opatrenia, trebars mala sikmo postielku, aj v kociku sme jej vyvysili lezanie, po jedle som s nou moc nemanipulovala, ako vravim, ani odgrgnut som nedavala, len poleziacky krmila a nedvihala ju uz potom... Ona vedela kludne aj hodinu po papani grckat, uz take vyzrazane mlieko. Niekedy to vyzera, ze babo velmi vela grcka, mamu to vystrasi, ci je napapane dosk, ked v kuse grcka. Citala som radu, ze skus na plienku dat lyzicu vody, budes vidiet, aku velku skvrnu to urobi. A ze teda mozno negrcka az tolko, ako sa na prvy pohlad zda, ak zo svojej davky vygrcka lyzicu, nieje to take hrozne... Kazdopadne, urcite sa spytaj aj lekarky.

verora
26. okt 2021

Aj náš malý mal také obdobie... A nielen z úst to šlo ale aj z nosa. Lekárka mu predpísala nejaký Sirup, ktorý sme mu dávali, sem-tam sa ale aj tak povracal. A je to spôsobené tým, že nemá vyvinutý zviera. Prejde to, neboj. Dôležité aby bábätko priberalo.

luccija
26. okt 2021

Áno je to bežné..môže mať reflux spomen to pediatricke.My sme dostali taký prášok na zhustnutie mliecka

lucka_ke
26. okt 2021

Gastrotuss dá sa kúpiť v lekárni

mousegirl
26. okt 2021

Moje dieťa začalo grckat prúdom presne v tom istom obdobi ;) najme po 1.rannom kojení kedy bol hladný, ja som mala veľa mlieka a pil veľmi hltavo. Pomohlo keď som mu Robila malé pauzy počas kojenia

siska2408
26. okt 2021

Vracanie prudom moze byt nebezpecne pozor. Nefunguje dobre zvierac v dvanastniku a ked sa dietatko viac napapa vyjde to prudom.von. ked das.menej pekne mu to vie postekat do bruska. No pri vracani prudom dietatko prestane prospievat a a ked ma zuzeny zvierac treba hned operovat. Mne tak operovali mesacnu dcerku na kramaroch. Prisli sme na pohotovost tam jej to zistili a na druby den operacia...je to malinky zakrok nie ,ze Vas vystrasim ,no urcite treba riesit s lekarom... A necakat.

autor
26. okt 2021

@siska2408 v prípade, že by sa to nezistilo čo sa môže bábätku stat ?

autor
26. okt 2021

A ako vam to zistili ?

siska2408
26. okt 2021

To ti neviem povedat, nie som lekar... Ale vyjde jej ten prud aj tak ,ze za pol hodinku, hodinku alebo hned ? Spravili sono a tam to videli.

autor
26. okt 2021

@siska2408 ako kedy ale aj aj. Niekedy zaspí na prsníku a vygrcne neskôr.. alebo napr teraz zaspala na prvom prsníku a vôbec nevygrcla nič.
Niekedy vygrcne po jednom prse niekedy až po druhom..

zuzliq
26. okt 2021

Ahoj, ide zrejme o reflux. Nás malý vracal prúdom skoro na dva metre. Nič mu inak nebolo, normálne priberám. Prešlo mu to až keď začal jesť tuhú stravu. Mal predpísané antirefluxné mlieko Beba. Ale viem, že sa niečo dáva aj dojčeným deťom.

bagre
26. okt 2021

pravdepodobne reflux... moje deti vždy začali okolo 3 týždňov, skôr sa to neprejavilo

liz_lemon
26. okt 2021

moze ist aj o pylorostenozu, nas odbijali s tym, ze dieta ma reflux, a mame vydrzat, ale niekolkokrat sme skoncili na pohotovosti, tak konecne jedneho lekara osvietilo, a kazal mi odvazit plienku, a zistili sme, ze dieta sice je, ale nic nevylucuje, takze nas poslali na sono, kde pylorostenozu vylucili, ale dalsie sono ju uz potvrdilo, ale to uz pocas hospitalizacie, netreba sa nechat odbit, lebo dieta by mohlo aj zomriet, ked sa neurobi operacia

verora
26. okt 2021

@lucka_ke áno toto aj my.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dddominikaa125
16. sep 2023

@jumama dobrý deň u nás to isté ako ste to prosím riešili?ďakujem🙂

jumama
16. sep 2023

@dddominikaa125 Odporucam poradit sa s pediatrom - u kazdeho babatka to moze byt ine. Nasa mala silny reflux, a popisala som opatrenia vyssie - pod nohy postielky sme dali knihy, aby lezala trochu sikmo, s vyvysenou hlavickou, v kociku sa nam dalo tiez zosikmit tu vnutornu plosku, nemanipulovala som s nou moc po jedle, obliekala som iba overaliky, co sa dali cele od hora dole zagombickovat, aby to prezliekanie bolo lahke, proste som si to rozopnute nastrela, na to polozila babo a sup sup, zapla gombiky a nepotrebovala moc manipulovat... pri krmeni lezala na posteli vedla mna, nedavala som odgrgnut... ale naozaj si to aj s lekarom schvalte, ci nema nejaku alergiu a pod. Potom okolo 4 mesiacov sme zacali prechadzat na ryzovu kasicku, nasa bola na UM, nebola dojcena. Deti na UM skor mozu zacinat s prikrmami... Co sa tykalo UM na reflux, to nechcela a ked som to ochutnala, ani sa nedivim - bolo to take horke. A ine veci nam lekar neporadil. Svokre to aj bolo luto, ona jej pokupila spustu peknych veciciek, satociek, rifliciek a podobne... to to vobec neobliekala, aby ju nic na brusku ani nahodou netlacila gumka z tych veci.