icon

Zvyšujúci sa počet autistických detí: Pozorujete nárast?

Dnes o 03:56

Nezdá sa vám, že je už tých autistov oveľa viac, ako napr. 10-15 rokov dozadu? A to hlavne chlapcov,

Strana
z3
barka1
Dnes o 04:29

Statisticky je autismus častejší u chlapcov než u dievčat.

dorizzz
Dnes o 04:32

Je ich vela pretoze je dostupna diagnostika. Mnoho ludi je diagnostikovanych aj v dospelosti, vela z nich po problemoch s depresiami, uzkostou. Autisti boli medzi nami stale, len sa to nediagnostikovalo, vacsinou boli povazovani za cudnych, socky ( neschopnost sa zamestnat alebo vydrzat v zamestnani ).

svetlonos
Dnes o 04:46
@barka1

@barka1
U dievčat je častejšie v trochu inej forme, pokiaľ ide o to spektrum. Tie to tiež koľkokrát zistia až v dospelosti. Väčšinou ho majú bez hyperaktivitu. Asi som to nenapísala úplne presne aké pozerala som o Tom videá a čítala, tam to spomínali.

anonym_1f6a4f
Dnes o 04:52

Je to tak a neverím, že je to iba lepšou diagnostikou.

matana2
Dnes o 05:00

Je ich viac. Omnoho viac. A nie je to lepsou diagnostikou. Ked ja som bola decko, nepoznala som jedine dieta s autizmom. Teraz poznam osobne 5 deti. Podla mna za ro mozu plasty. Tot moj nazor.

anonym_37e9a2
Dnes o 05:04

Zvyšuje sa vek matiek aj otcov. Či sa nám to páči, alebo nie, vek hrá pri plodeni zdravých detí veľkú ulohu

anonym_c92c03
Dnes o 05:08

Niekedy boli autisti zavretí v ústavoch. Dnes sú normálne medzi ľuďmi a logicky, tie ľahšie prípady, majú svoje potomstvo a tým je stále viac autistických detí. Niektorí o svojej diagnóze ani nevedia.

anonym_a2160d
Dnes o 05:26

@anonym_autor tak medicina a hlavne diagnostika sa vyvija, za mojich detskych cias boli akurat tak "debilne deti" a dnes uz nie su. Asi nikam nezmizli ale maju svoje diagnozy, liecbu, a hlavne metody na vzdelavanie tak aby sa vyvijali podla svojich schopnosti.

anonym_d7b4ac
Dnes o 05:41
@svetlonos

@barka1
U dievčat je častejšie v trochu inej forme, pokiaľ ide o to spektrum. Tie to tiež koľkokrát zistia až v dospelosti. Väčšinou ho majú bez hyperaktivitu. Asi som to nenapísala úplne presne aké pozerala som o Tom videá a čítala, tam to spomínali.

@svetlonos ano mas pravdu dievcata to vedia maskovat a neraz ich diagnostikuju az ked maju psychicke problemy. ja som zivym prikladom. diagnostika az 48 r. ked som sa o to zacala viac zaujimat

zmrzlinka2021
Dnes o 05:58
@anonym_d7b4ac

@svetlonos ano mas pravdu dievcata to vedia maskovat a neraz ich diagnostikuju az ked maju psychicke problemy. ja som zivym prikladom. diagnostika az 48 r. ked som sa o to zacala viac zaujimat

@anonym_d7b4ac aké sú príznaky autizmus u teba?

msnesquik
Dnes o 06:07

Urcite je aj lepsia diagnostika, ale od cloveka, ktory sa tym zaobera viem, ze tie pocty stale stupaju...preco? Nie je uplne jasne..

anonym_e29057
Dnes o 06:13
@dorizzz

Je ich vela pretoze je dostupna diagnostika. Mnoho ludi je diagnostikovanych aj v dospelosti, vela z nich po problemoch s depresiami, uzkostou. Autisti boli medzi nami stale, len sa to nediagnostikovalo, vacsinou boli povazovani za cudnych, socky ( neschopnost sa zamestnat alebo vydrzat v zamestnani ).

@dorizzz toto je pravda podla mna len ciastocne, pretoze tych ludi si proste vonku nevidela tolko. Dnes dennodenne na ihriskach, alebo aj bezne stretavam autistov ale teda takych kde je to zrejme na prvy pohlad, to kedysi naozaj tolko nebolo, nech mi nikto netvrdi ze ano.

anonym_bd64fc
Dnes o 06:15
@anonym_37e9a2

Zvyšuje sa vek matiek aj otcov. Či sa nám to páči, alebo nie, vek hrá pri plodeni zdravých detí veľkú ulohu

@anonym_37e9a2 zvysovanim veku rodicov to nie je, my sme mali dceru v mladom veku (ja 20, manzel 21), a predsa ma PAS, diagnostikovany len tento rok.

svetlonos
Dnes o 06:15
@anonym_d7b4ac

@anonym_d7b4ac
Presne tak, to bolo ono. Vedia to maskovať. Mala som kedysi kolegyňu a bola taká svojská. Vedela sa aj zasmiať ale mnohé veci vnímala dosť inak ako my. Tiež by som to na ňu typla. Len fakt je to škoda, že až tak neskoro sa na to príde. Takto by bolo jednoduchšie aj pre okolie. Ty si ako prišla na to u teba konkrétne? Teda ak chceš napísať 🙂

anonym_a11712
Dnes o 06:20

@anonym_autor
Lietanie v business triede má okrem lepšieho jedla a postele aj tú výhodu, že človek stretne zaujímavých ľudí. Na jednom z nedávnych letov som viedla diskusiu s nejakým profesorom na tému, či je v súčasnosti epidémia autizmu.
​Taktiež hovoril len o lepšej a skoršej diagnostike, no spomenul aj to, že veľa iných mentálnych diagnóz bolo preklasifikovaných pod autizmus, pričom v tých pôvodných kategóriách nastal pokles. Po niekoľkých drinkoch však priznal, že autizmus sa stal aj „populárnejším“.

anonym_f54a9d
Dnes o 06:22

Autisti boli aj v minulosti. Len vtedy sa im hovorilo ze su jak z divych vajec alebo proste len sprosti a viac sa to neriesilo. Teraz autistu spravia z hocijakeho debila, staci ze si leniva a neochotna sa ucit nove veci a druhi nech rozmyslaju za teba. Vid unbeholfen.

anonym_751c0e
Dnes o 06:32
@anonym_a11712

@anonym_autor
Lietanie v business triede má okrem lepšieho jedla a postele aj tú výhodu, že človek stretne zaujímavých ľudí. Na jednom z nedávnych letov som viedla diskusiu s nejakým profesorom na tému, či je v súčasnosti epidémia autizmu.
​Taktiež hovoril len o lepšej a skoršej diagnostike, no spomenul aj to, že veľa iných mentálnych diagnóz bolo preklasifikovaných pod autizmus, pričom v tých pôvodných kategóriách nastal pokles. Po niekoľkých drinkoch však priznal, že autizmus sa stal aj „populárnejším“.

@anonym_a11712 Toto by si inde ako v business triede nikdy nezažila , fakt wauuuu 😀

lowarkina10
Dnes o 06:33

@anonym_autor máte pravdu sú veľa moja Cera má 5r . Ako keby mala 1r

sara07
Dnes o 06:35
@anonym_37e9a2

@anonym_37e9a2 nie je pravda , poznám pas deti a rodičia čo mali 22-28 rokov , na vek a na stres je tak pohodlne to hodit jednoducho
však dakedy rodili zdrave deti aj 55 ročné .. síce také 12 dieta - ked nebola antikoncepcia

lowarkina10
Dnes o 06:36

Dobrý som tu nová a chcem sa opýtať na vaše deti moja Cera má 5r . A len terás potvrdia že je autista 😔 je veľmi zla agresívna nerozpráva nespí a vaše je aké budem rada ...

sara07
Dnes o 06:37
@anonym_e29057

@dorizzz toto je pravda podla mna len ciastocne, pretoze tych ludi si proste vonku nevidela tolko. Dnes dennodenne na ihriskach, alebo aj bezne stretavam autistov ale teda takych kde je to zrejme na prvy pohlad, to kedysi naozaj tolko nebolo, nech mi nikto netvrdi ze ano.

@anonym_e29057 za komančov ich proste zatvorili do ustavov ,odobrali rodičom a tam zavreli proste ... takže ano nebolo hlavne tažšie a stredny stavy vidiet

anonym_64397c
Dnes o 06:44
@lowarkina10

@anonym_autor máte pravdu sú veľa moja Cera má 5r . Ako keby mala 1r

@lowarkina10 a kde si bola doteraz? Vsak chod k lekarovi na diagnostiku.

anonym_d7b4ac
Dnes o 06:54
@zmrzlinka2021

@anonym_d7b4ac aké sú príznaky autizmus u teba?

@zmrzlinka2021 rituály, skatulkovanie, uzkost, problem - stres s komunikaciou, s novym prostredim, zvukova a hmatova precitlivelost, vybuchnem ak nie su napr. hrnceky ulozene uskom na jednu stranu, extremna snaha vycerpanost stres ak robim nieco nove s cim nemam skusenost.... postupne som si to utriedovala a teraz ked viem ze je to AS uz sa "krotim" vo svojom spravani uvedomujuc si, ze je to prejav PAS

anonym_d7b4ac
Dnes o 06:57
@svetlonos

@anonym_d7b4ac
Presne tak, to bolo ono. Vedia to maskovať. Mala som kedysi kolegyňu a bola taká svojská. Vedela sa aj zasmiať ale mnohé veci vnímala dosť inak ako my. Tiež by som to na ňu typla. Len fakt je to škoda, že až tak neskoro sa na to príde. Takto by bolo jednoduchšie aj pre okolie. Ty si ako prišla na to u teba konkrétne? Teda ak chceš napísať 🙂

@svetlonos po uraze som musela zmenit pracu, zacala som studovat viac o pas, kedze dieta mam take a tam som sa dostala do obrazu... a tvrdej reality...

anonym_b1de65
Dnes o 07:07

Prvá vec je, že ako druh degenerujeme. Prežíva aj to, čo príroda určila na odpis a potomstvo je čoraz slabšie. A druhá, že kedysi neboli na takéto deti príspevky navyše, takže rodičia sa ich snažili vychovávať a učiť fungovať v spoločnosti, aby z nich vyrástli užitoční ľudia. Možno bolo pár čudákov, ale v rámci možnosti sa prispôsobili a normálne žili. Dnes rodičia sledujú od narodenia každú odchýlku, zveličujú, chodia po zbytočných vyšetreniach, ale deťom sa vôbec nevenujú, neučia ich fungovať a prispôsobiť sa spoločnosti. Rodičia len poberajú dávky a čakajú, že všetko sa prispôsobí ich deťom, nič nebudú musieť robiť, na všetko dostanú úľavy a vychovávajú invalidov.

tululu
Dnes o 07:19

Ja si dovolim povedat, ze je to aj dobou, ktora predstavuje extremnu zataz na zmysly a nervovu sustavu a taky autista, ktory by pred 200 rokmi na nejakej dedine nebol prestimulovani a v podstate nejako po svojom fungoval, mozno cudacky ale v presne danych "pravidlach" a stereotypoch danej spolocnosti, dnes kedy sa veci menia z vecera do rana ma extremny problem sa zorientovat a zaradit.

anonym_8cc20a
Dnes o 07:20
@barka1

@barka1 nie, nie je. Len u dievčat má iné prejavy a vo väčšine prípadov nie je zdiagnostikovaný.

tululu
Dnes o 07:22
@anonym_b1de65

Prvá vec je, že ako druh degenerujeme. Prežíva aj to, čo príroda určila na odpis a potomstvo je čoraz slabšie. A druhá, že kedysi neboli na takéto deti príspevky navyše, takže rodičia sa ich snažili vychovávať a učiť fungovať v spoločnosti, aby z nich vyrástli užitoční ľudia. Možno bolo pár čudákov, ale v rámci možnosti sa prispôsobili a normálne žili. Dnes rodičia sledujú od narodenia každú odchýlku, zveličujú, chodia po zbytočných vyšetreniach, ale deťom sa vôbec nevenujú, neučia ich fungovať a prispôsobiť sa spoločnosti. Rodičia len poberajú dávky a čakajú, že všetko sa prispôsobí ich deťom, nič nebudú musieť robiť, na všetko dostanú úľavy a vychovávajú invalidov.

@anonym_b1de65 no, kiezby na rodica nebol tlak uz pomaly od kolisky cez skolku, kedy sa to jeho dieta sprava inak ako kolektiv a aj ked nikomu neublizuje, dnes ak nezapadas do skatulky k ostatnym, tak si skoncil. neviem, ci existuje normalny rodic, ktory by chcel mat dieta s 15x vyssou sancou ku sklonom k samovrazde alebo dieta, ktore sa v buducnosti mozno nikdy nebude vediet samo uzivit kvoli tym prispevkom.

anonym_22fe17
Dnes o 07:25

@anonym_autor je to dôsledok životného štýlu a znecistovania zivotneho prostredia. A bude toho ešte viac. Stačí čítať štúdie a počúvať co hovoria odborníci.

anonym_22fe17
Dnes o 07:26
@anonym_37e9a2

@anonym_37e9a2 s vekom to absolútne nič nemá. Potom by asi autistov nemali aj 20 rocne baby. Samozrejme, nerobím si dieta v 50tke.

Strana
z3