icon

Ako odstrániť žltý povlak na zuboch trojročného?

Včera o 14:19

Ahojte. Mám tri a pol ročného syna. O zúbky sa staráme pravidelne od prvého prerezania.
Avšak posledný mesiac ma zuboch žltý povlak ktorý kefkou nejde dole.
Naozaj sa dávam záležať na čistení, sladené vody pije len veľmi výnimočne ( jablkový džús keď sme niekde alebo čaj s medom )
K zubarke sme samozrejme objednaný avšak až na konci mesiaca. Veľmi ma desí to zanedbať. Čo robiť aby to nemal ešte viac? Respektíve prečo to vzniklo ?
Aj tak návšteva u zubára bude náročná keďže vieme ako to je s takýmito deťmi že budem rada ak vôbec pusu otvorí.
Ďakujem za rady

cyberk
Včera o 14:22

nemaj strach, nasa to mala isty cas z ATB (predtym top biele zubky), ktore brala casto, dentalna hygiena jej to krase vycistila 🙂 ale na nu chodi kazdy rok povinne... inak 3,5rocny uz mal davno navstevovat zubara, preco si to takto zanedbala a idete az ked treba nieco riesit? chudak dieta bude vystrasene z toho ukonu, ked zubarov nepozna...

autor
Včera o 14:32
@cyberk

nemaj strach, nasa to mala isty cas z ATB (predtym top biele zubky), ktore brala casto, dentalna hygiena jej to krase vycistila 🙂 ale na nu chodi kazdy rok povinne... inak 3,5rocny uz mal davno navstevovat zubara, preco si to takto zanedbala a idete az ked treba nieco riesit? chudak dieta bude vystrasene z toho ukonu, ked zubarov nepozna...

@cyberk jasne že už sme boli minulý rok dva krát na prehliadke. Prvý krát to bolo také zoznámenie a druhý krát už pozreli a všetko bolo ok.
Teraz bral atb to mi vôbec nenapadlo že by to mohlo byť z toho.

cyberk
Včera o 14:38

tak potom super neboj, to bude vporiadku 🙂 doma sa pohrajte ako asi dentalna vyzera, ono to nie je take ako dospelych neprijemne, ze vsade strieka voda :D vpodstate mu to tam bude "zoskrabovat", a po dentalnej hygiene bude mat zas krasne biele zuby 🙂

anjelicek26
Včera o 14:54

Niektore deti maju viac plaku, slabsie zubky (nedostatok vapnika a vitamin D), na zubnu hygienu chodime od uplne malickeho vekku kazdeho pol roka... najmladsi tiez uz bol teraz 1,5 rocny a spolupracoval, nadseny nebol, ale drzal...

basska_b
Včera o 16:23

Môjmu synovi sa to tiež objavilo ako 3rocnemu, lebo v zuboch ma take hlbšie jamky, svokra zubárka povedala, ze ten zubny kameň sa tam proste usadí, aj keby som to čistila ako drak. Pije len vodu, dzusy len vynimocne a caje nema rad. Vyčistí to len dentálna hygiena.
Inak "minulý rok sme boli 2x na kontrole" je správna odpoveď, kto necisti zuby a nechodí k zubarovi od bábätka, je tu zlynčovaný. Ale ako vidíš, ani to ti nezaručí, ze zuby budú bez povlaku alebo bez kazu.

feri123456
Včera o 16:39

Po antibiotikach sa zvykne vytvorit odolnejsi povlak, pomnozia sa niektore bakteriez ktore boli odolne voci antibiotikam, treba vydrzat a suchat, niekedy sa stihne skalcifikovat, vtedy uz pomoze len hygiena

anonym_d449cf
Včera o 18:03

@anonym_autor zlty povlak uz kludne moze byt demineralizovana sklovina, treba ist ku zubaeovi, pripadne mozes poslat fotografiu. Inak jablkovy dzus je to najhorsie pre zuby, horsie ako tabulka cokolady. Kysle a sladke, parkrat za mesiac, a zuby su pokazene.