Ako odstrániť žltý povlak na zuboch trojročného?
Ahojte. Mám tri a pol ročného syna. O zúbky sa staráme pravidelne od prvého prerezania.
Avšak posledný mesiac ma zuboch žltý povlak ktorý kefkou nejde dole.
Naozaj sa dávam záležať na čistení, sladené vody pije len veľmi výnimočne ( jablkový džús keď sme niekde alebo čaj s medom )
K zubarke sme samozrejme objednaný avšak až na konci mesiaca. Veľmi ma desí to zanedbať. Čo robiť aby to nemal ešte viac? Respektíve prečo to vzniklo ?
Aj tak návšteva u zubára bude náročná keďže vieme ako to je s takýmito deťmi že budem rada ak vôbec pusu otvorí.
Ďakujem za rady
nemaj strach, nasa to mala isty cas z ATB (predtym top biele zubky), ktore brala casto, dentalna hygiena jej to krase vycistila 🙂 ale na nu chodi kazdy rok povinne... inak 3,5rocny uz mal davno navstevovat zubara, preco si to takto zanedbala a idete az ked treba nieco riesit? chudak dieta bude vystrasene z toho ukonu, ked zubarov nepozna...
@cyberk jasne že už sme boli minulý rok dva krát na prehliadke. Prvý krát to bolo také zoznámenie a druhý krát už pozreli a všetko bolo ok.
Teraz bral atb to mi vôbec nenapadlo že by to mohlo byť z toho.
tak potom super neboj, to bude vporiadku 🙂 doma sa pohrajte ako asi dentalna vyzera, ono to nie je take ako dospelych neprijemne, ze vsade strieka voda :D vpodstate mu to tam bude "zoskrabovat", a po dentalnej hygiene bude mat zas krasne biele zuby 🙂
Niektore deti maju viac plaku, slabsie zubky (nedostatok vapnika a vitamin D), na zubnu hygienu chodime od uplne malickeho vekku kazdeho pol roka... najmladsi tiez uz bol teraz 1,5 rocny a spolupracoval, nadseny nebol, ale drzal...
Môjmu synovi sa to tiež objavilo ako 3rocnemu, lebo v zuboch ma take hlbšie jamky, svokra zubárka povedala, ze ten zubny kameň sa tam proste usadí, aj keby som to čistila ako drak. Pije len vodu, dzusy len vynimocne a caje nema rad. Vyčistí to len dentálna hygiena.
Inak "minulý rok sme boli 2x na kontrole" je správna odpoveď, kto necisti zuby a nechodí k zubarovi od bábätka, je tu zlynčovaný. Ale ako vidíš, ani to ti nezaručí, ze zuby budú bez povlaku alebo bez kazu.
Po antibiotikach sa zvykne vytvorit odolnejsi povlak, pomnozia sa niektore bakteriez ktore boli odolne voci antibiotikam, treba vydrzat a suchat, niekedy sa stihne skalcifikovat, vtedy uz pomoze len hygiena
@anonym_autor zlty povlak uz kludne moze byt demineralizovana sklovina, treba ist ku zubaeovi, pripadne mozes poslat fotografiu. Inak jablkovy dzus je to najhorsie pre zuby, horsie ako tabulka cokolady. Kysle a sladke, parkrat za mesiac, a zuby su pokazene.

nemaj strach, nasa to mala isty cas z ATB (predtym top biele zubky), ktore brala casto, dentalna hygiena jej to krase vycistila 🙂 ale na nu chodi kazdy rok povinne... inak 3,5rocny uz mal davno navstevovat zubara, preco si to takto zanedbala a idete az ked treba nieco riesit? chudak dieta bude vystrasene z toho ukonu, ked zubarov nepozna...