icon

Aký je stav zubov u detí vo veku 4 až 5 rokov?

11iva11
17. nov 2023

Ahojte, robím si prieskum sama pre seba: kto má deti v tomto veku, v akom stave majú zuby? Úplne zdravé bez kazov či už so zaplombovanými kazmi?
Ak plomby, napíšte koľko a ktoré zuby.

Vďaka 🙂

zuzkaa1991
•
17. nov 2023

@11iva11 kedze nepapa vela sladkosti ale.zas pije vodu so sirupom 🙈 ma krasne biele zdrave zubky vdacim aj za zubnu pastu ktoru používame vyse 3r

blumie
•
17. nov 2023

@11iva11 uplne zdrave, ani jeden kaz, ani jeden mliecny zub zatial nevypadol. Vo stvrtok mala 5 rokov dcera.

syslik81
•
17. nov 2023

oja mala kaz cca v 7 roku -ma ho na mliecnom zadnom takze zablombovane a cakame az vypadne a bude trvaly ..inak ich ma dobre-az na zubny kamen - ale odkedy ma sonica aj ten je lepsi a hygienu ma pravidelne ked mse na sk -teda raz za rok

klementinka58
•
17. nov 2023

nemal ani jeden kaz, ale poctivo umyvame a sladkosti on nema rad a takmer vobec ich nepapa.

deedol
•
17. nov 2023

napriek dokladnemu cisteniu, docistovaniu a pouzivaniu sablicky sa mu pokazili vsetky stolicky - mal male kazy vade tam, kde sa stvorky dotykaju patiek. ma ich vyvrtane a zaplombovane. dufam, ze trvace bude mat po mne, ja mam v 35r jeden zaplombovany zub.

anna_anicka83
•
17. nov 2023

@11iva11 Moja 5 ročná bez kazu. 11 ročná mala kaz na mliečnom asi ako 9 ročná. Ten jej vytrhli. Inak zatiaľ OK. Ja ani neviem, čím to je. Asi majú genetiku po mužovi. Lebo moje zuby to je jedna katastrofa už od mala.

raffaella
•
17. nov 2023

Moje dve deti 13 a 9 rokov a obe nemajú doteraz jedinú plombu. Obe si ale vedia a aj správne umývajú zuby od malička.

mikadooo
•
17. nov 2023

@11iva11 prvé dve mali prvý kaz okolo toho 4-5 roku. Možno aj dva kazy, nepamätám si to presne. Neviem ktoré presne zúbky. Kazy boli maličké a dostali aj plombu. Najmladší mal v 3r. pokazené všetky 4 zadné stoličky, tiež malé kazy, ale boli. Tiež mu to dr. opravila vďaka rajskému plynu, má tam plomby. Teraz má 6, baby 9 a 12 a na poslednej prehliadke, možno aj dvoch, žiadne nové kazy neboli. Trvalé zuby majú zatiaľ všetci ok.

heleninamama
•
17. nov 2023

Bez kazu. A najmladší mal také mliečne zúbky, že si ich raz po prehliadke zubárka odfotila do nejakého článku. Nielen, že boli úplne zdravé, ale aj rovné, krásne biele a s dokonalým tvarom - vyzerali ako umelé. Pritom má veľmi rád sladkosti a zuby si umýva len pod kontrolou. Proste genetika sa dobre vybúrila. Teraz má sedem a už sa mu menia a sú síce naďalej zdravé, ale tvarovo úplne iné.

dzulli1980
•
17. nov 2023

Dcéra 7 rokov nemala zatiaľ žiadny kaz ... a to poje sladkého mrte a nejako to s ústnou hygienou nepreháňame ... osobne si myslím, že veľa robí genetika.

ariannazara
•
17. nov 2023

4.5 teraz sme boli na preventívnu žiaden kaz nič

mamamasama
•
17. nov 2023

Nonstop je sladkosti. Zuby zdrave a bielobiele. Jeho otec a cela ich rodina detto.

asfodelka
•
17. nov 2023

Nas 4rocny si nechcel umyvat zuby do 3rokov ani za svet. Potom sporadicky chcel a nechcel. Od poslednej navstevy zubarky si umyva. Bol pochvaleny ze nema ziadne kazy, dostal skakalku ako odmenu a odchadzal ze bolo dobre.

evinqua
•
17. nov 2023

Ma 6 rokov a jeden malý kaz na dolnej patke spred roka. Medzi zubami ma medzery takze sa mu dobre cistia aj medzizubne priestory, aktuálne mu idu dolné šestky a čistíme poriadne uz počas rastu

yoxinka
•
17. nov 2023

Deti 11,7 a 4 roky, ani jeden kaz ani jedna plomba.

janka_21
•
17. nov 2023

@11iva11 moja mala v auguste 5 rokov, zatiaľ žiadny kaz, zúbky pekné biele, poctivo čistíme. A ani jej žiadny nevypadol, ani sa nekýve.

nikdenikto
•
17. nov 2023

Môj má pokazené všetky stoličky, 5r a to som umyvala od prvého zubu 🙈 na odporúčanie zubára dávame všetko opraviť. Predné zuby by neriešil, zachvilku vypadnú, už sa mu inak aj jeden predny spodný hýbe. Ale že tie zadné stoličky vypadnú až keď ma dieťa 8-10-12 rokov.

nikha2809
•
17. nov 2023

4 ročný ani jeden kaz.7 ročná už jednu stoličku vytrhnutu čo tak spuchla a bolela ju že musela ísť von, ďalšie dve zaplombovane.Ustnu hygienu dodržiavame pravidelne, u oboch rovnako, dokonca aj medzizubné kefky používajú.Zacinam mať pocit že je to genetikou, keďže nemajú rovnakého otca

henka123123
•
17. nov 2023

2 stolicky vytrhnute.2 ma pokazene a 2 predne mu vypadli a uz ma dospelacke...bude mat 6

dejka77
•
17. nov 2023

Deti mam uz starsie, ale v tom veku nemali ani jeden kaz.

nelca84
•
17. nov 2023

@11iva11 moj ma uz 17, zatial jednu plombu, ktoru mu robili v 13-tich

amelie2017
•
18. nov 2023

O chvilu ma 6 rokov, ziaden kaz, 5 zubov uz jej vypadlo, 3 dorastaju. Nedavno sme boli u zubara, lebo ju boleli zuby, mysleli sme, ze ma kaz, ale je to z rastu stoliciek.

h2
•
18. nov 2023

Syn má 12 a nemá doteraz jediný kaz. Samozrejme, ani na mliečnych zuboch nemal. Stoličky som mu nechala zapečatiť.

guudy
•
18. nov 2023

Vek 20 a 16, obidvaja bez kazu. Ani na mliecnych ani na trvalych.

ivangeline
•
18. nov 2023

2kusy....obe zdrave mliecne zuby.

slnecnica82
•
18. nov 2023

@11iva11 keď bol syn v tomto veku tak bez trhania, bez kazov...a je to tak doteraz

seahorse27
•
18. nov 2023

Mam 2 deti, obidve boli v tom veku bez kazov.

zuzinabila
•
18. nov 2023

@11iva11 4 deti.17 rocna ani jeden kaz(nemala ani na mliecnych nikdy ani teraz na trvalych),15 rocna 2 kazy/resp.plomby ,14 rocna ani jeden(nikdy na mliecnych ani na trvalych),7 rocna aktualne jeden mini na mliecnej tusim 4ke.vsetky zadne stolicky mali vzdy zapecatene