Dentálna hygiena pre 11 ročné dieťa
Rada by som sa poradila v pripade syna, ktory bude mat 11 rokov a teda este niektore zubky su mliecne (hlavne stolicky, ine sa mu prave menia), ci mate skusenost s profi cistenim - detalnou hygienou. Mam pocit, ze tie trvale zubky aj napriek pravidelnemu cisteniu maju na sebe uz taky nanos - zubny kamen pri dasnach??? podla seba viem, ze niektore druhy jedla, caj..... toto sposobuju, ja osobne raz rocne podstupujem cistenie zubov. Avsak synova zubarka sa zatial k tomu nema, akoze to nie je potrebne. Rada by som vedela, ci aj deti v tomto veku uz podstupuju taketo cistenie zubkov.
Dakujem za kazdu odpoved
@katarina_g Ahoj, mám 9-ročného syna, k dentálnej hygieničke zatiaľ nechodíme, ale začali sme používať detskú dentálnu niť (kupujeme v DM), pretože po čistení kefkou (darmo sme zuby čistili dôkladne), pri ďasne a v medzizubných priestoroch stále ostávali zvyšky jedla. Pokiaľ si si všimla už hrubšie nánosy, ktoré sa nedajú doma odstrániť, určite by som s ním zašla k dentálnej hygieničke, zubný kameň odstráni a synovi poradí a ukáže, ako si má zuby správne čistiť.
Moja dcerka chodi na dentalnu hygienu od 4 rokov, a to ma len mliecne zubky. Dentalna hygiena sa robi aj detom, raz za cas to len pomoze.
Kludne mozes ist so synom na dentalnu hygienu, ja to doporucujem. My chodime v Petrzalke k Popovicovej (je to v poliklinike na Strecnianskej), je velmi mila.
@katarina_g my sme boli s deťmí už veľakrát tu http://www.dentalcare-rosa.sk/dentalna-hygiena-... a dali našim deťom aj super prednášku o tom ako si majú správne čistiť zuby

@katarina_g dentalnu hygienu moze kludne absolvovat... aspon sa mu tie trvale zuby nepokazia