Je normálne, že prerezávanie zúbkov trvá tak dlho?
Ahojte maminy stretli sa ste sa už s nekonečne dlhým prerezávaním zúbkov ? Od 27.1. začali ísť synovi stoličky stale ma len 3 von a uz sa pustili dalsie 4 ocne, neskutocne na nevydrzanie, hysaky ked sa prezlieka, hysaky, ked ide spat, hysaky ked ho davam do stolicky papat, hysaky ked trochu padne na zadocek, lieky, geky, homeopatika, cipky, uz neviem co mu davat, uz si vytrham vlasy od toho ako to dlho trva, nic sa tak ani extra s nim neda robit, stale sa po mne vála, nic h9 nebavi a to mam este 2 starsie deti, ktorym len ked odbehnem spravit jedlo spusti dalsi hysak .... ja uz neviem co robit, u doktorky tiez stale len vydrzat vydrzat ale je to normalne takto dlho uz skoro polroka kazdy den mencanie plac ? 🥵🥵
co je na tom dlho?? vsak dietatu postupne vychadzaju zuby niekolko mesiacov, neboj postupne budu vychadzat vsetky. prejde to
co je na tom dlho?? vsak dietatu postupne vychadzaju zuby niekolko mesiacov, neboj postupne budu vychadzat vsetky. prejde to
@anonym_894baf ale jemu nejdu postupne, jemu idu tie iste 4 mesiace a este len 3 su von, trz mu zacali ist ocne a tie pojdu dalsie 4-6 mesiacov ved to je brutal a este potom posledne 4 stolicky
@anonym_894baf a neslo by ani o to koklo ale vkuse 120 dni kazdy den premnrcat ? Ja neviem ale zo mna je pomaly blazon, nic nestiham, nonstop place za mnou ale place kym nedorobim nieco surne, ked lezim pri nom dokola lezie cezomna mrnci, 120 DNÍ 🥵🥵🥵 Kazdy den rychlo rychlo stresy, obliekam starsie deti preplace, ideme von kym vytiahnem kocik z pivnice spotena jak potkan preplace celu minutu.... to su detaily ale ja som nonstop v strese od rana do vecera a to do 2,5 roka toto ? 🥵🥵😵💫😵💫😵💫😵💫😵💫
@anonym_894baf a to 120 dni len stolicky zabudla som na 180 dni pevych 8 zubov ktore sli od 6-12 mesiaca a od vtedy 4 mesiace stolicky bez nadychu bez pauzy, bez coholvek co by pomohlo 🥵🥵🥵
@kajus2227 je to normalne, ze stolicky idu postupne. Mne zub mudrosti siel asi 2r...raz bolel, potom nic a potom zase.
Len je to kvoli tym zubom take spravanie? Aky ma vek? Nie je to separacna uzkost ci nieco ine? Dentinox nepomaha gel?
Nurofen ked mu das, podla mna musi zabrat na toto. Ked bude aj tak urevany, tak je to nieco ine a nie zuby.
@anonym_894baf a to 120 dni len stolicky zabudla som na 180 dni pevych 8 zubov ktore sli od 6-12 mesiaca a od vtedy 4 mesiace stolicky bez nadychu bez pauzy, bez coholvek co by pomohlo 🥵🥵🥵
@kajus2227
Daj mu nurofen aj 3x denne. Keď plače, pokiaľ riešiš ďalšie deti, nech. Daj si slúchadlá s hudbou nahlas! Staršie deti sa nevedia obliecť samé? Zvyknú si že plače a keď vieš, že má nuroflex, je najedeny prebaleny napity, má čo treba tak plače nerieš. Pri prvom to bolo iné, pri treťom to riešim tiež ako
@kajus2227
Daj mu nurofen aj 3x denne. Keď plače, pokiaľ riešiš ďalšie deti, nech. Daj si slúchadlá s hudbou nahlas! Staršie deti sa nevedia obliecť samé? Zvyknú si že plače a keď vieš, že má nuroflex, je najedeny prebaleny napity, má čo treba tak plače nerieš. Pri prvom to bolo iné, pri treťom to riešim tiež ako
@svetlonos to ma dopovat dieta kazdy den liekmi od bolesti?
@anonym_894baf ale jemu nejdu postupne, jemu idu tie iste 4 mesiace a este len 3 su von, trz mu zacali ist ocne a tie pojdu dalsie 4-6 mesiacov ved to je brutal a este potom posledne 4 stolicky
@kajus2227 aj nám tak horne máme iný vek ale je to NEKONEČNÉ nám už asi 4 mesiace možno si viac trčí špička ktorú nájdem mikroskopom a nič. Neposuva sa to
@svetlonos to ma dopovat dieta kazdy den liekmi od bolesti?
@ludmilka2407
Pokiaľ je to kôli zubom tak koľko treba. Riešila som to s detskou dr. Ale toto nebude len o zuboch. U nás bolo obdobie že snáď aj 3 týždne boli kôli zubom brutal. A preto som sa pýtala dr, či je to normálne a môžem mu tak dlho dávať ten nurofen. Tiež ma to štvalo. Aké mne kôli tomu ani poriadne nejedol ani nepil druhý syn. Takže som sa s tým zmierila, nuro dala podľa potreby a dieťa zrazu vysmiate kludnejsie aj potom jedol a pil. Sledovala som, občas dávku vynechala. Po čase už menej nrnkal a tak som nedala. Ale mať toto denne niekoľko mesiacov, riešim iné príčiny, nie zuby. Bohu dik sme to riešiť nemuseli až takto extrémne. Máme 3 deti, každé iné v tomto ale až takéto náročné neboli. Oni sa to skôr snažili oblbnut hraním sa, kusanim hračiek a tak.
Ono je to cele divne davam mu presne nurofen 3 krat za den, ma 16 mesiacov.... tak hodku, dve je v pohode mediztym poriesime okakanu plienku, hlad, prechhadzku a uz zase hysaky, jedovanie sa, po spanku pokracuje zase mu dam nurofen zas je 2 hodky v pohode a zase po 2 hodinach zacne byt nervozny aj mava velmi casto take horuce temeno hlavky co mava od bolesti aj sa hadze ako rybicka na suchu, chrbatik zaobli a tak sa hodi na mna celou silou, jeduje sa, usi trha, slinta a takto polroka aj ja sa bojim co s tym nurofenom ale on bez neho vrieska, place, vidim ze mu pomaha ale tak dlho to je neuveritelne, nemam z toho dobry pocit ale nic ine nepomaha a aj nurofen max 2 hodky potom uz Camiliou nejako do spanku to vykryvam a takto dokola ale to nie je ze nedat mu liek ked zamravci on mravci vkuse kym ho nedam vkuseeee a ked nedam aj tak prechadza do amokov a to sa ozaj tak neda fungovat, doktorka hovori ze zubky, to je ciste zufalstvo toto
Vyspaty je, najedeny je, prebaleny je, prechadzku ma, zabavu (2 sestry hracky program ma), spava 11-12 v noci, cez den 1,5-2 (pocas zubov neskutocne unaveny) pricom spi dobre v noci co by ma pozabijali niektore co fnukam ale ja uz aj ked spim 8 hodin a polroka vstavam do tychto stavov nie je clovek nevyspaty a fyzicky unaveny ale uz ma prechadza chut do dalsieho dna ze zase odznova dokola.... a nie a nie ale vidim ze su to zuby ono kazdy den sa nejake z dasien trochu zmeni zaobli, ked uz aj vidim zubok este viac spuchne ked uz vyjde ozaj ze vidiet ciaru na dasne sa zasekne a dalsi spuchne a ta ciara stoji kym ten spuchnuty susedny nevyjde napovrch cize uz obidva bolia, do toho spuchnu na dalsej strane takze uz ho 4 bolia a toto dokola dokola vidim ze nevie co od radosti, aj vonku ideme ideme a zrazu zvreskne aj zo spanku zvresky, na druhy den zase nejake dasno kus sa pohlo inak cize vidim tie pohyby ale to je makro pohyb na to co dokazuje uz so sebou, ja ho lutujem, chapem ale zarovem ja uz beriem tabletky ibalginy na hlavu od bolesti.... stve ma ze to neviem urychlit, pomoct maximalne na tie dve hodiny, to by musel brat nurofen nie 3 krat za den ale 5 krat aby to sedelo a to uz zase mam neskutocne obavy, akoze nezvracia ani nic, zeby znamky predavkovania, ani hnacky ani nic, pekne papa ale bojim sa uz davat viac
Doktorka hovori ze je uplne v pohode, uska nema cervene, pluca dychanie ciste, reakcie super, spanok dobry, pribera vyborne, velky je az az na svoj vek, nevidi na nom nic, nemava to po jedle zeby brusko bolelo, kaka pekne kazdy den, zvykne ho aj prehanat aj 5 krat za den ale to ozaj presne pri finale posledne 3 dni kedy "az 1 z tych vsetkych) uz ide oficialne na povrch a nevrati sa pod ziadny opuch .....
U neho je najvacsi problem citlivost, za ktoru viem ze nemoze, snazim sa to pochopit aj ked velakrat najma po starsiich detoch len kyvem hlavou co dokaze robit ked ma sopliky, jeduje sa ze ich ma, jeduje sa ze mu ich odsavam, jeduje sa ze som to vzdala a este mu nejake ostali v nosteku, jeduje sa ze este nedojedol a ja som si dovolila vstat a ist (napriklad po vitamin D), ze halo mama kde si este chcem jest a v sekunde hysak a tato je citlivost aj na bolest aj na tieto podnety je od jeho polroka 3 nasobna kedze je kazdy den maximalne obdeň nervny zo zubov a ja to uz velakrat nedavam, zo vsetkeho nervozny, vsetko mu vadí, hluk, krik, moj odchod, jedovaty je uz taky ze ked uz ma naozaj ze katastrofalny den ze to uz nepomoze ani ten liek tie 3 dni pred prerezanim ze ja mam pocit ze moj mozog uz ani nefunguje ako by mal, vsetko s nervami, v strese v zhone, uz aj ked ho muz vezme na prechadzku a vratia sa a v momente zase zacne lebo samozrejme zase sa jeduje ze uz neni vonku, ze aj ta hodina a pol oddychu mam pocit ze nebol oddych ziadny hned ma chut prejde a ideme zase dokola kym si zas kus neoddychnem a to bohvie este dokedy takto .... ked este 1 stolicka, 4 ocne a 4 zadne stolicky
A zabudla som dodat, do polroka neskutocne dobre dieta, nie je taky od narodenia, dobry spac, chvalabohu toto ostalo, naozaj usmievavy neskutocne vela sa smial, vesely, kludas, totalny kludas, odkedy spuchlo prve dasno v 7 mesiaci brutaaaaaaal
Ono je to cele divne davam mu presne nurofen 3 krat za den, ma 16 mesiacov.... tak hodku, dve je v pohode mediztym poriesime okakanu plienku, hlad, prechhadzku a uz zase hysaky, jedovanie sa, po spanku pokracuje zase mu dam nurofen zas je 2 hodky v pohode a zase po 2 hodinach zacne byt nervozny aj mava velmi casto take horuce temeno hlavky co mava od bolesti aj sa hadze ako rybicka na suchu, chrbatik zaobli a tak sa hodi na mna celou silou, jeduje sa, usi trha, slinta a takto polroka aj ja sa bojim co s tym nurofenom ale on bez neho vrieska, place, vidim ze mu pomaha ale tak dlho to je neuveritelne, nemam z toho dobry pocit ale nic ine nepomaha a aj nurofen max 2 hodky potom uz Camiliou nejako do spanku to vykryvam a takto dokola ale to nie je ze nedat mu liek ked zamravci on mravci vkuse kym ho nedam vkuseeee a ked nedam aj tak prechadza do amokov a to sa ozaj tak neda fungovat, doktorka hovori ze zubky, to je ciste zufalstvo toto
@kajus2227 ako dlho ho droguješ nurofenom? Môže už mať poškodený žalúdok, a neboli ho ďasno ale žalúdok. Čo to na to povedala jeho pediatrička? Vie, že tvoje dieťa funguje na 3 dávkach nurofenu denne ktovie ako dlho?
@ludmilka2407
Pokiaľ je to kôli zubom tak koľko treba. Riešila som to s detskou dr. Ale toto nebude len o zuboch. U nás bolo obdobie že snáď aj 3 týždne boli kôli zubom brutal. A preto som sa pýtala dr, či je to normálne a môžem mu tak dlho dávať ten nurofen. Tiež ma to štvalo. Aké mne kôli tomu ani poriadne nejedol ani nepil druhý syn. Takže som sa s tým zmierila, nuro dala podľa potreby a dieťa zrazu vysmiate kludnejsie aj potom jedol a pil. Sledovala som, občas dávku vynechala. Po čase už menej nrnkal a tak som nedala. Ale mať toto denne niekoľko mesiacov, riešim iné príčiny, nie zuby. Bohu dik sme to riešiť nemuseli až takto extrémne. Máme 3 deti, každé iné v tomto ale až takéto náročné neboli. Oni sa to skôr snažili oblbnut hraním sa, kusanim hračiek a tak.
@svetlonos no neviem, ja som mojim detom davala lieky od bolesti az ked bolo fakt najhorsie...nemyslim si ze je ok dlhodobo davat dietatu lieky od bolesti denno denne..nie je to v poriadku ani u dospeleho cloveka
ano je normalne ze sa zuby prerezavaju tak dlho, ved rastu postupne do 2,5-3 rokov.
avsak umrncany a podrazdeny nemusi byt zo zubov. dieta sa vyvija, aj povaha
@svetlonos no neviem, ja som mojim detom davala lieky od bolesti az ked bolo fakt najhorsie...nemyslim si ze je ok dlhodobo davat dietatu lieky od bolesti denno denne..nie je to v poriadku ani u dospeleho cloveka
@ludmilka2407
A myslíš, že je lepšie nechať ho radšej trpieť dlhý čas? Veď to nehovoríme o celom roku denne. Napríklad tento rok mali každý mesiac brutálny kašeľ, horúčky. Dr povedala, nech dávam ten nurofen, keďže je aj protizápalový aj od bolesti. Hrdlo je podráždené, opucholle, boľavé. Keby mám toto ešte riešiť, zbláznim sa. A deckam je ešte horšie. Takto sa im aspom trochu uľavilo. Dokonale to síce nie je aké až tak čarovať neviem aby im zabralo pekné slovo či bylinkové čaje.
ano je normalne ze sa zuby prerezavaju tak dlho, ved rastu postupne do 2,5-3 rokov.
avsak umrncany a podrazdeny nemusi byt zo zubov. dieta sa vyvija, aj povaha
@rk123 každý zub sa prerezáva 8 dní...
@rk123 každý zub sa prerezáva 8 dní...
@anonym_c974c8 tak kef vies kolko sa prerezava kazdy zub, tak potom naco je otazka ci je normalne ked sa prerezavaju tak dlho 😂 dieta ma vyrastene vsetok mliecny chrup do 2,5-3 rokov cca.
a ked sa mu prezerava 8 dni, tak potom nema co byt nervozny po 8 dnoch. asi bude problem inde potom
@anonym_c974c8 tak kef vies kolko sa prerezava kazdy zub, tak potom naco je otazka ci je normalne ked sa prerezavaju tak dlho 😂 dieta ma vyrastene vsetok mliecny chrup do 2,5-3 rokov cca.
a ked sa mu prezerava 8 dni, tak potom nema co byt nervozny po 8 dnoch. asi bude problem inde potom
@rk123 áno problém bude inde spanková regresia, rastový špunt, separačná úzkosť, alebo už z toho nurofenu ho bolí bruško a z toho je nervózny.
@ludmilka2407
A myslíš, že je lepšie nechať ho radšej trpieť dlhý čas? Veď to nehovoríme o celom roku denne. Napríklad tento rok mali každý mesiac brutálny kašeľ, horúčky. Dr povedala, nech dávam ten nurofen, keďže je aj protizápalový aj od bolesti. Hrdlo je podráždené, opucholle, boľavé. Keby mám toto ešte riešiť, zbláznim sa. A deckam je ešte horšie. Takto sa im aspom trochu uľavilo. Dokonale to síce nie je aké až tak čarovať neviem aby im zabralo pekné slovo či bylinkové čaje.
@svetlonos aj ja si myslim ze je lepsie to dat, ako nedavat lebo sa nema davat dlhodobo, ani internet pise ze zub sa prerezava 8 dni ale prerezava cize cez dasno ale kym pride vobec k tomu dasno aj to je bolestive nie len tych 8 dni, a ked mu ide 8 naraz, ro znamena 64 dni len prerezavania plus dni kedy sa hybu nahor pod dasnom, mne len to pride nekonecne ze od januara cely ten proces pohybu pod dasnom az cez prierez, ze to tak dlho trva, kebyze celych 8 zubov trva od januara ale ze uz by boli vonku nepytala by som sa ale od januara sme presli celym celucickym procesom len s 3 kde je este dalsich 5.... mam pocit ze coskoro ocny pojde cez dasno..... ale ako to prezit proste od januara bez toho aby som mu to davala, nehovorim fakt doslova kazdy den, ma naozaj aj lepsie dni kedy to proste zvladneme nejako aspon dame pauzu alw niektore su brutalne a ano byva to aj 14 katastrofalnych dni po sebe, ja si nenyslim ze ho boli brusko, spinka v pohode, nepuci sa nehnackuje, pekne papa aj pije, keby ho bolelo brucho by to inak vyzeralo a uplne ze nonstop by isiel v krcoch, to su navalove zrevy a zvreskypocas ktorych hryzie a slinta, to by nerobil z nurofenu.... vidim ze kazdy Bozi den hryzie a slinta, jeho tak bolia tie zuby, aj usi si netrha z nurofenu, ale je brutalne dlho, skor doktorka nas polutovala ze ani ten nurofen nepomaha dlho, nic nepovedala ze mu moze ublizit, ked mu to trochu pomaha, ze chape najma pri 3 detoch ze to sa inak neda....
A nam sa veru neprerezava zub len 8 dni .... spravi sa mu ciara a derie sa zub aj 16 dni ..... nie je to ciste 8 dni .... uspech je vobec ked konecne dojdeme k tomu prerezavaniu, to je este len peklo tych 14-16 dni ale aj k tomu treba dojst kym mu to pod dasnom vyjde pomaly nahor.... to mravci a ked uz sa oficialne prerezava vrieska zachvaty z nicoho nic
Spankove regresie sme mali 4 mesacnu, 8 mesacnu aj rocnu, rastove spurty ked zje aj mna ale to si nevsimama papa priemerne nijak vela, chory nie je, pokrok neurobil ziadny chodi, sedi, lozi uz dlho aj tlieska aj dava papa uz od 11 mesiaca, mame 15/16 mesiac, neprechadza na menej spankov ani nic
Separacnu uzkost ma od narodenia, ale hadze sa mrnka place aj ked lezim cely den pri nom, nevie co od radosti, lica skrabe, ucho skrabe, hadze sa jak ryba po mne, ruka v ustach nonstop prsty na dasnach a toto robi od 27.1. kazdy Bozi den, s tym ze su dni kedy to proste zvladneme bez lieku ze vidim ze nie je na zblaznenie, on az tak kuka na mna mama pomoooooc co to jeee
@svetlonos aj ja si myslim ze je lepsie to dat, ako nedavat lebo sa nema davat dlhodobo, ani internet pise ze zub sa prerezava 8 dni ale prerezava cize cez dasno ale kym pride vobec k tomu dasno aj to je bolestive nie len tych 8 dni, a ked mu ide 8 naraz, ro znamena 64 dni len prerezavania plus dni kedy sa hybu nahor pod dasnom, mne len to pride nekonecne ze od januara cely ten proces pohybu pod dasnom az cez prierez, ze to tak dlho trva, kebyze celych 8 zubov trva od januara ale ze uz by boli vonku nepytala by som sa ale od januara sme presli celym celucickym procesom len s 3 kde je este dalsich 5.... mam pocit ze coskoro ocny pojde cez dasno..... ale ako to prezit proste od januara bez toho aby som mu to davala, nehovorim fakt doslova kazdy den, ma naozaj aj lepsie dni kedy to proste zvladneme nejako aspon dame pauzu alw niektore su brutalne a ano byva to aj 14 katastrofalnych dni po sebe, ja si nenyslim ze ho boli brusko, spinka v pohode, nepuci sa nehnackuje, pekne papa aj pije, keby ho bolelo brucho by to inak vyzeralo a uplne ze nonstop by isiel v krcoch, to su navalove zrevy a zvreskypocas ktorych hryzie a slinta, to by nerobil z nurofenu.... vidim ze kazdy Bozi den hryzie a slinta, jeho tak bolia tie zuby, aj usi si netrha z nurofenu, ale je brutalne dlho, skor doktorka nas polutovala ze ani ten nurofen nepomaha dlho, nic nepovedala ze mu moze ublizit, ked mu to trochu pomaha, ze chape najma pri 3 detoch ze to sa inak neda....
Aj keď sa utešuješ, že ibuprofen je menšie zlo (zo skúsenosti ti poviem, že je to svinstvo).... dlhodobé užívanie ibuprofenu bez konzultácie a ledovania lekárom nie je dobré. Poraď sa s lekárkou, priznaj sa koľko mesiacov tvoje dieťa frčí na ibuprofenovej látke a nech aspoň základné krvné testy spraví.
Ja som nechcela vobec riesit podavanie ibuprofenu alebo paracetomolu, ja som sa pytala ci je normalne ze mu spichnu dasna cervene jak hrachy a boli ho to od 27.1...
nezistila som nic, proste len vydrzat za chvilu mame dalsi ocny este 4 snad pauza a posledne 4 a mame to z krku....
Vidim ake dni ma bez lieku a ake dni ma s nim.... nevie co so sebou to dieta, ako takto fungovat s 3 detmi 4 mesiace a este mozno dalsie 3 mesiace, chronicky stres je pre matku tiez dobry a zdravy ? Co s nim mam robit ako mu mam pomoct ked cipky, gely, chammomila, Camilia nepomozu absolutne nic ,zbytocne vyhodene peniaze konkretne pre neho, prvej stacila Camilia, uz ani druhej nestacila.... co s nim vonku rev, doma rev vsade rev, to neni 3 tyzdne, to je 4 mesiace, 8 zubov ..... ved pridem o vlasy, uz mi aj padaju od stresov ze este dokedy toto takto budeme fungovat, tak ja uz neviem co je mensie zlo, liek alebo psychika a pohoda celej rodiny aj zvysnych deti, ktorym sa neda velmi venovat ked stoji pri mne a place do zblaznenia, uz aj tie starsie deti to citia, 4 mesiace sa im vobec nevenovat alebo ako, aj ucit sa mi treba so starsou, nemozem stale len pri nom sediet a on ked place od bolesti starsia sa nevie ucit takto .... bohuzial
Mne to pride abnormalne kedze prva dcera nespala 3 noci a vysli 4 zuby, toto mi pride abnormalny masaker co dokazuje so sebou ....

@kajus2227 Az takyto extrem sme nemali, ale ja som mala pocit, ze zuby idu nonstop od 7m do 2.5 roka. Stale nieco islo. Ked vysiel posledny, bolo vidiet tu ulavu.