icon

Kedy začínajú rásť zuby u detí?

jearptal
Dnes o 11:36

Dcerka bude mať o týždeň aj 3 dni 4 mesiace.. a posledný týždeň cely celucicky den preplace.. hryzie, úplne si suchá dasienka, a je veľmi nervozna..cez den uz ani nechce spinkat.. tak príkladam fotku, ci su to zuby alebo este nie a pricina je niekde inde.
Lekarka hovori ze v tomto mesiace je to este skoro a ze to nebude to. Horucky nema, ale hnacky ano sem tam..
Gelik dávam, ale nejak jej to nepomaha

anonym_57566d
Dnes o 11:38

Ano ale este to potrva... bohuzial to tie deti trapi podstatne dlhsie uz pri nalievani zubkov, nielen priamo pri prerezavani...

jearptal
autor
Dnes o 11:39
@anonym_57566d

Ano ale este to potrva... bohuzial to tie deti trapi podstatne dlhsie uz pri nalievani zubkov, nielen priamo pri prerezavani...

@anonym_57566d a v takomto štádiu jej môžem dat aspon mensiu dávku nurofenu? Ci ako jej môžem.pomoct? Je to pre mňa novinka lebo pri prvej dcérke som ani nezbadala ako vysli

anonym_57566d
Dnes o 11:41

Nurofen je zaberak na pecen... to davaj len ked bude mat fakt ze teplotu alebo revat vyslovene od bolesti...mrzutost zutie ruky prsty dnu sliny po zem to mas problem cele najblizsie tyzdne...chladene hryzatko, bavlnenu plienku do trochu vody a pomasirovat, to pomoze..

cyberk
Dnes o 11:42

ja si myslim ze do tyzdna su vonku, vsak uz kus vycnievaju, kludne raz za cas nurofen ked bude velmi zle..preco nechat trapit O.o

jearptal
autor
Dnes o 11:43
@anonym_57566d

Nurofen je zaberak na pecen... to davaj len ked bude mat fakt ze teplotu alebo revat vyslovene od bolesti...mrzutost zutie ruky prsty dnu sliny po zem to mas problem cele najblizsie tyzdne...chladene hryzatko, bavlnenu plienku do trochu vody a pomasirovat, to pomoze..

@anonym_57566d skúsim este tu plienku..lebo ona si uz uplne akoby trhá ruky, dupačky.. no hrozne, tak teda pretrpime spolu nejak

jearptal
autor
Dnes o 11:45
@cyberk

ja si myslim ze do tyzdna su vonku, vsak uz kus vycnievaju, kludne raz za cas nurofen ked bude velmi zle..preco nechat trapit O.o

@cyberk ja som tiež preto chcela len dat, nech sa aspon raz vyspi tu hodinku..lebo mi tento tyzden spava asi 2 3 krat po 15 minút.. iba place a place

anjelicek26
Dnes o 11:45

Napriklad studeny melon sem a mas ulavu dost... cumel na ovocie kupis hocikde https://www.thyseed.com/de/products/thyseed-bab...

anonym_374bc0
Dnes o 11:46

mojej začali rásť, keď mala štyri a pol mesiaca, všetky zaradom postupne a rýchlo, prvý zúbok sa začal kývať a rásť nový už trvalý ako štyria pol ročnej, čiže áno A držte sa ❤

jearptal
autor
@anjelicek26

Napriklad studeny melon sem a mas ulavu dost... cumel na ovocie kupis hocikde https://www.thyseed.com/de/products/thyseed-bab...

@anjelicek26 no to som sa tiež pytala a lekarka vravi ze nič také do ukončeného 4 mesiaca tak neviem co robit uz :D

anonym_57566d

btw. moze to byt milion inych veci, ako napriklad zapalene uska, tam dlho dlho je len bolest, horucka prijde az pri brutal vysokom crp.. je to taky blby skryty zapal...ak ju pediatricka este nevidela, taak asi aj to...

jearptal
autor
Dnes o 11:48
@anonym_57566d

btw. moze to byt milion inych veci, ako napriklad zapalene uska, tam dlho dlho je len bolest, horucka prijde az pri brutal vysokom crp.. je to taky blby skryty zapal...ak ju pediatricka este nevidela, taak asi aj to...

@anonym_57566d preto píšem sem lebo som jej dnes volala a ze zuby urcite nie a ze mam čakať, ked nema horucky tak stačí prísť až na poradňu no tu máme až koncom júna, dosť ďaleko este.. tak uvidíme, ak to neprestane pôjdem sa tak ci tak ukázať.. lebo všetko oblečenie.mokre, dáva do úst, suchá si s tým tie spodné ďasná, trhá ju úplne.. tak dúfam ze nie uska

anonym_cee1d0
Dnes o 11:58

@jearptal ano su to zuby, krasne to vidno na tych fotkach. Ak sa takto trapi ako pises, urcite by som nurofen dala. A kup camiliu a davaj jej to, velmi vela detom krasne pomaha, aj mojej. Zachvilku mam doma vysmiate dieta. A ten nurofen davam na noc ked je zle.

anonym_98b3e4
Dnes o 12:11

Ak je dieťa vyslovene unavene nervózne a uplakane tak jej na noc kľudne nurofen daj
Ten dáva aj od bolesti, nielen pri teplote.

prvosienka7
Dnes o 13:05

Môže byť, že už to budú zúbky. Aj mojej išli riadne skoro, ale trvalo, kým úplne vykukli. To sme si užili svoje 🙈

krasneleto
Dnes o 13:13

@jearptal moja mala v 4 a pol mesiaci uz dva zuby... takze kludne jej zubky uz mozu ist. nam pomohol camistad gel...

mojvlk
Dnes o 13:31

@jearptal mne sa zdá že ich tam už vidim

anonym_0852f9
Dnes o 13:39
@jearptal

@anonym_57566d preto píšem sem lebo som jej dnes volala a ze zuby urcite nie a ze mam čakať, ked nema horucky tak stačí prísť až na poradňu no tu máme až koncom júna, dosť ďaleko este.. tak uvidíme, ak to neprestane pôjdem sa tak ci tak ukázať.. lebo všetko oblečenie.mokre, dáva do úst, suchá si s tým tie spodné ďasná, trhá ju úplne.. tak dúfam ze nie uska

@anjelicek26 dieťa ešte nezačalo ani prikrmy ale jasne dať sladký melón 🤦‍♀️
@jearptal áno môže byť že su to zuby a su deti ktore už v 4m maju prve zúbky von. Keď ti veľmi plače a nechce spat daj čapík paralen od bolesti. Chladivé gély my sme mali dentimox alebo calgel tieto majú aj lidokain v sebe na "umrtvenie"

simca06022011
Dnes o 13:45

byvaju gely.. neviem od akeho veku... ale napr aj take chladive hryzadla byvali, neviem ci to este dostat.. supnes do chladnicky, mraznicky a mas.. bude to hryzt miesto ruky chvilu, ochladi dasna...