Od kedy čistiť prvé detské zúbky?
Ahojte dcerke sa prerezali prve dva spodne zubky ale zatial su to len take male ciarky na dasienku? Odkedy a ako ich prosim treba zacat cistit?
@manikova120
@len_nig dakujem baby a to kefkou normalnou detskou ste cistili ci nejakou specialnou pre babenka?
Obidvom od prveho zubka, jednozvazkova curaprox. Od 1,5 roka chodime kazdeho pol roka k zubarke.
Dakujem pojdem to zajtra pozhanat
@mclissa a ked si zobrala take male babo k zubarovi tak to ako prebieha? Lebo nase este ani nesedi neviem si to celkom predstavit
Len si sadol na stolicku a ukazal zubok. Otvoril usta, zubarka pozrela a dostal nalepku. Tu ide skor o zoznamenie a aby si zvykol a nebal sa.
Od prvého zúbka (ihneď ako trčal kúsoček) a jednozvazkovou Curaprox alebo Tepe (úplne spočiatku som v nevedomosti používala ten gumový naprstok, no skoro som narazila na info, že to je absolútne nevhodné a prešla som na tu Curaproxku). Odporúčam fb stránku Mame zdravé zuby - diskusní skupina, vedú ju manželia zubári a často sa tam človek dozvie zaujímavé informácie 🙂
Ja som mala na prste také ako kefka a k tomu fluoridove tabletky na rozspustenie do úst.
Ale sme v zahraničí
Nie, moja teda mala prvý zub v 3 mesiacoch dcéry šli prvýkrát k zubárovi ako 4 ročne

Od prveho zubka ako sa prerezal. Ono tie cerstvo prerezane mini ciarky by stacilo aj pretriet gazou, ale ja som chcela aby si zvykala na kefku.