icon

Po pôrode sa mi kazia zuby

bezmena4
16. apr 2018

Babenky prosim vas nejde k detske zuby ale o moje 😂 Po malom sa mi zacali kazit dva predne zuby ako keby mi isla dole sklovina. Mate to tiez niektorá alebo mala ste? Zablombovali vam to? Alebo ako? Ked som bola u mojej zubarky ked mi to zacinalo tak mi povesala ze chce za spravrnie 500€ takze idem menit zubarku.... Lebo u dalsej chcela za jeden zub iba 30 🙂 A ak mate toe plomby biele je vam to celmi vidn

katharines
•
17. apr 2018

@bezmena4 ak si najdes dobreho zubara, blomby nebude vidno. 500€ je skutocne strasne vela, len za 30 si tiez nie som ista. Sak uvidis. A doplnaj vit D3 s omega -3 kys, Ca (napr sezamove semienka), K2 (ten je napr. V kapustovitej zelenine).

viera77
•
17. apr 2018

Presne, hlavne treba doplnat vitaminy a mineraly, hlavne D3 a vapnik, pisem z vlastnej skusenosti...takisto ako telo, tak aj zuby potrebuju dostatocnu vyzivu a tehotenstva a dojčenie oberaju ženy o vsetky dolezite vyzivne latky... koli zvysenej kazivosti v minulosti mam zuby doslova posiate bielymi plombami a nie je ich vidiet, kazdy si mysli, aky mam dokonaly chrup😉

monane
•
17. apr 2018

to tak býva, že po pôrode začínajú kaziť zuby. treba si čo najskôr zbehnúť k zubárovi, nech opraví čo sa dá, aby nebolo potom jedinou možnosťou len zub umelý

biokozmetika
•
17. apr 2018

mňa našťastie včas zubárka ešte pred tehotenstvom upozornila, že pri tehotenských nevoľnostiach si netreba zuby hneď bežať umyť ale len opláchnuť vodou, niečo zajesť a až tak ísť umyť lebo po nevoľnosti tá kyselina veľmi oslabuje sklovinu a keď sa hneď na to zuby umyjú tak sa sklovina veľmi opotrebúva. každopádne ako baby píšu doplniť vitamíny- hlavne D a vápnik. a tiež mám celé zuby poblombované (ešte síce pred deťmi) a ani to nevidno 🙂 len treba nájsť šikovného zubára ak ide o tie dve predné!

bezmena4
autor
•
17. apr 2018

Dakujem za odpovede 🙂 no ja mam jeden uz umely ked som mala 14 sa mi vybil tak mam keramicky prvy a druhy sa ni terazvzacal kazit a hned dalsi vefla umeleho 😖 som z toho na nervy. Uz som rozmyslala ze si dam protezu a mam pokoj😂