icon

Používajú vaše deti zubnú pastu bez fluoridu?

21. sep 2026

Ahojte maminky, používajú Vaše detičky túto zubnú pastu bez fluoridu? Ste s ňou spokojný? Môj syn ešte nevie vypľúvať. Predtým sme mali Weleda zubný gél bez fluoridu, kupovala som ho v DM, ale už sa asi nevyrába.

Používajú vaše deti zubnú pastu bez fluoridu?
anonym_28755b
21. sep 2026

@anonym_autor ano dlho som kupovala bez flouridu, od 10 rokov uz ma s flouridom ale kupujem detske z mensim mnozstvom

anonym_cc90d3
Autor odpoveď zmazal
anonym_cc90d3
21. sep 2026

normalne je skladom na viacerych eshpoch Weleda bez fluoridu asi len dm ju nema. Ale neprestala sa vyrabat je dostupna napr na drmax, notino, douglas, zumko, allergro..,

anonym_1634d7
21. sep 2026

@anonym_autor Dcéra tiež nevie vypľúvať pastu a nedávam jej bez fluoridu. TO, čo prehltne, je zanedbateľná dávka. A to jej ešte stále raz týždenne čistím pastou Elmex Gelee. Inak už má 18 rokov. Nemá žiadnu otravu fluórom ani zdravotné ťažkosti z neho.

Netreba to s tou opatrnosťou preháňať. Tieto špeciálne pasty sú len na to, aby vytiahli z ustráchaných rodičov peniaze. Veď prečo stojí 2x toľko , čo bežná detská pasta a ani neobsahuje fluór? Veď ten fluór nemusia z pasty odstraňovať!

anonym_ed2cc4
Včera o 16:49

Pravdu? Absolutne netusim, ci maju moje male deti pastu s alebo bez fluoridu. Takze asi tak 🙃