Strojček na zuby u detí. Je potrebné trhanie?
10. apr 2026
Prosím Vás synovi chceme dať strojček. Lenže keď počúvam, že musia mu vytrhnúť zdravé zuby mám z toho obavy. Má 11 rokov a už mu rastu aj 7micky. Má veľke zuby riadne
Predošlá
Strana
z2
anonym_8ec8de
•
13. apr 2026mne zuby netrhali ale ako mi vyrastli nasledne osmicky zatlacili mi na zuby ostatne a naspat sa krivili :-/ po rokoch sa vratili predne zuby na miesta ako predtym, nie uplne ale aj tak viditelne...
Predošlá
Strana
z2

@selenka7 ďakujem, že ste mi to krásne vysvetlili. Syn má endodonciu jednej šestky a preto som myslela, že či mu radšej nevytiahnu ten ako dať trhať zdravé zuby. Čiže sme dávali 500€ za ten zub, ale predsa už je na ňom endodoncia. A v pohode máte 8micky? Nerobia vám problémy v ústach ?
@anonym_autor Nemam s osmickami ziadne problemy. Ale teda skusila by som skonzultovat, ci by nebolo lepsie dat von tu mrtvu sestku ako zdravy zub. Zuby po endodoncii uz sice nebolia, ale stale mozu predstavovat riziko ako skryte zapalove loziska. Moja obvodacka pred tymto velmi varuje (ja viem, ze to mozno az sama prehana), ale ona si sama tusim presla endokarditidou prave kvoli takemuto lozisku a prislo sa na to neskoro. Ja som si pred par rokmi dala radsej mrtve zuby vytiahnut, mam hore mostik a dole jednu korunku.