icon

9-hodinový spánok u 2,5-mesačného bábätka

tanicka907
16. máj 2023

Ahojte, ked dcerku vecer zabalim a nakrmim (cca o 21:00) tak sa na hlad budi az o 6rano. Dovtedy od hladu vobec neplsce. Viem, ze by som mala byt rada, ze neplace celu noc, ale ako prvorodicka mam z toho stres. Mam ju v noci budit? Stretli ste sa s tym niektora?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jaskolka
16. máj 2023

Má nejaké problémy? Je chorá? Nepribera? Neprospieva? Ak nie, nebudit. Zdravé dojča sa prebudí na hlad samo, nemá zmysel budiť ho.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
ajko2011
16. máj 2023

@tanicka907 môj má 6 týždňov a nikdy ho nebudím na papanie. Ani v noci. Dnešnú noc spal napríklad od cca 22:30 do 6:05 bez toho aby sa zobudil na papanie.

tanicka907
autor
16. máj 2023

Ako ste riesili plne prsniky? Ak ste sa zobudili skor na prsniky ako na dieta?
Viem, ze by som si to mala uzivat, ze sa to o mesiac moze zmenit, ale aj ma to vystrasilo 🙂

Dakujem velmi pekne. Dcerka pribera, tak nebudem teda budit. Aj doktor mi povedal, ze ona mi da vediet, ked bude hladna a se to netreba silit.

zenulkaaa
16. máj 2023

Boze zena uzivaj si to a bud rada. Aspon sa vyspis. Mozno neskor pride obdobie, ked sa bude budit. Teraz ked spi, nechaj ju spat, uzivaj si to.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
svetlonos
16. máj 2023

@tanicka907
ahoj, ja dom raz za noc odsavala. Alebo som maleho prilozila vtedy aj v spanku. Napil sa spiac, nezobudil sa. Odstrirkane mlieko som mala v chladnicke a potom v mraziaku. Ked bolo len som vytiahla, a mala nachystane 🙂

jazula
16. máj 2023

Moja dcérka celú noc ešte snáď neprespala a to má 2 roky 😅. Ale keď bola maličká a ja som sa zobudila skôr ako ona, odsávala som. Už kvôli podpore laktácie, u mňa to bolo na začiatku trochu trápenie..
A vidíš, doktor ti tiež hovorí nebudiť 🙂

angeli121212
16. máj 2023

@tanicka907 ahoj aktuálne mam 4 mesačného a spí asi od mesiaca a pol od 8 30 do 5tej, občas potiahne aj do 6tej. Ja ho nebudím a ani sa nechystäm, priberá normálne dokonca kus viac, náš to dobehne cez deň, keď sa častejšie kojí.

angeli121212
16. máj 2023

@tanicka907 plne prsniky som riešila a riešim tak, že tesne pred tym ako idem spať tak si odsajem mlieko a ak sa zobudim skôr ako malý a tiež mi vadia tak zas kus odsajem

anjelicek26
16. máj 2023

1x za noc (nez pojdes spat) odsat a dat do mrazaku, to mozes neskor vyuzit do prikrmov... a ano moje deti sa vsetky tri mladsie budili od porodnice v noci len 1-2x, po par tyzdnoch uz ani to... pamatam si, ako som sedela prvu noc pri synovej postielke a celu noc pozerala, ci vlastne dycha... zaspal o siedmej vecer, najedol sa o tretej rano a spal do osmej... 6 tyzdnovy aj tak zdvojnasobil porodnu hmotnost (ok pri 2,5 kilach porodnej hmotnosti to nebolo take zlozite ) ... hlavne ho nebud... bud rada, ze to je tak ako to je...

x_mery_x
16. máj 2023

Moj od 2mesiacov do 5tich mesiacov prespal celu noc od 19stej do 5tej rana, bez zobudenia.

kkovacovak
16. máj 2023

@tanicka907 moje dieťa od 3m prespalo od 20 do 9 do rána. Buď rada a užívaj si to 😃

tanicka907
autor
16. máj 2023

Dakujem pekne vsetkym. Pre mna prijemna zmena, kedze doteraz som bola celu noc hore.. unavena a nervozna a zrazu spanok 9h. Prve dve noci to vyborne padlo, teraz som sa uz trosku zlakla. Dufam, ze to tak ostane, ak nie co uz narobim 😁

vasjar
16. máj 2023

@tanicka907 u nás syncek (6 týždňov) zaspí okolo 9 a potom asi 2x v noci mrci, ale ja sa na to zobudím a dám mu papať, v jeho polospanku. Môj manžel napr na to jeho mrcanie ani necekne 😂, čiže podľa mňa pri nom by spali asi obaja až do rána 5-6 hodiny

hsjdudhdbd
16. máj 2023

@tanicka907 ak ti pribera ako ma vobec neries a cez den ti sprava ako?