icon

Ako dlho trvá obdobie spavého dieťaťa?

3. nov 2025

Mamičky ktoré ste mali spavejsie dietatko do kedy to asi trvalo? Pol roka, rok? Môj 7 týždňový drobec by len spinkal a bdele okná má minimálne tak len zo zaujímavostí do kedy to asi takto bude 🙃 ďakujem

anonym_8a3f2f
3. nov 2025

@anonym_autor no moj ma ochvilu tri roky a stále rád spí. Na obed si stále dve hodinky pospi, ráno vstáva okolo 8/pol deviatej a večer chodi o 20:30 spať.
Vždy pekne spával, aj noc prespal celú asi od jeho pol roka. Ja som deficit spánku na materskej vôbec nemala, ako to ma 99% žien.

anonym_d4432f
3. nov 2025

Novorodenci by podľa tabuľky mali spať 16 až 20 hodín denne. Mne toľko nikdy nespala. Buď rada, kým spí 🙂 Môže sa to z jedného dňa na druhý zmeniť a bude ti to chýbať :D

ika02
3. nov 2025

Ahoj, veď buď šťastná, že máš také bábätko. Moje obidve spali 2x 20-30 minút a v noci aj 10-13-krát chlípali mlieko (boli dojčené). Bola som na nich sama a bolo to extrémne ťažké. Oddychuj, kým sa dá, môže sa to zmeniť.

anonym_847a9b
3. nov 2025

@anonym_autor prvé 2-3mes obe deti, potom boli viac a viac bdelému, okolo 6m mali 3 denne spánky.

ariannazara
3. nov 2025

Moj tak lubil spat, vzdy som zvedava na druhe 😁

anonym_03bc66
3. nov 2025

pokial by islo o spave dieta, kvoli zltacke napriklad - tak tam sa to musi riesit.
ale pokial ti proste len dobre spi - tak to neries a uzivaj, lebo dlho to trvat nebude 😁

elviku11
3. nov 2025

@anonym_autor Skončí to, keď dieťa objaví nejaký pohyb, vďaka ktorému sa už bude vedieť samé niekde dostať - otočiť, dogúľať, štvornožkovať... Vtedy zrazu začne byť veľmi zvedavé a bude chcieť všade všetko objavovať.

zuzkaa1991
3. nov 2025

@anonym_autor ja mam 8tt dieta bdele okna ake dlhe ma?
Moja zvykne byt hodinu hore niekedy aj menej zalezi ako dlho spi ci viac ako hodinu ale menej....ale kazde dieta je ine ;) prve spalo menej ako tato druha