Ako dlho trvá regresia u 8- až 10-mesačných detí?
Ahojte baby, ako dlho Vam trvala tato regresia ? V noci uz placem doslova, nekonecny kolotoc, cez den spi 3-3,5 hodiny, v noci uz 4 tyzdne vkuse 1,5 hodiny hore.... na 2 spanky nie je pripraveny ledva ho drzim na 3 hore po takej noci, vstane o 7, ide spat 20-20.30, 1-2.30 v noci hore alebo 2-3.30, co mam zmenit, 2 spanky mi urcite neda este, skusala som, bol 2 krat v noci hore a este aj vstal pred 7, skusala som uz dokonca dat mu len 2,5 hodiny cez den aj tak hodinu v noci hore, citala som 1-4 tyzdne ale 4 tyzdne presli a stale nic.... nebudem hovorit, ze cely den mrnka, place a ledva caka na spanok, skusala som dokonca aj 4 hodiny cez den aby nebol preunaveny, to uz bol 2 hodiny v noci hore a 6.30 vyspaty..... mam dalsie 2 deti a uz som naozaj na nevydrzanie
@kajus2227 ja vám úplne rozumiem že ste vyčerpaná ja sa snažím vám nejako pomôcť. Moja dobre celkom znáša preunavu takže niekedy viem natiahnuť BO keď potrebujem si to poposuvat. Niekedy niekam ideme takže tie 3 spánky má inak rozvrhnute ale nemôžem ju jednoducho nechať spať viac ako 3,5 h cez deň. Pozri super by to bolo napr. Takto.
7:00 vstáva
Kľudne 8:45 prvý spánok do cca 9:30
11:30 druhý spánok do 13:00
16:00-16:30 posledný spánok
19:30 večierka
Ráno sa posunie na 6:00. ( Moja vstáva 5:30 cca ale ja som s tým ok )
@anonym_a39053 jediny rozdiel ze spi 9-10.30 lebo ani za svateho ho neviem udrzat do 9.30 🤣🤣🤣🤣 a potom do vecera sa plazime vsetci tu ....
@kajus2227 ja vám úplne rozumiem že ste vyčerpaná ja sa snažím vám nejako pomôcť. Moja dobre celkom znáša preunavu takže niekedy viem natiahnuť BO keď potrebujem si to poposuvat. Niekedy niekam ideme takže tie 3 spánky má inak rozvrhnute ale nemôžem ju jednoducho nechať spať viac ako 3,5 h cez deň. Pozri super by to bolo napr. Takto.
@anonym_a39053 no a ked ho ulozim o 9 a zobudim o 10 to uz som vam spominala o 12 odkvecne 13.30 budik a do vecera na polhodine to je brutal
@anonym_a39053 a toto vsetko len za to ze nema 10,5 v noci a to nebude mat kym bude mat 3,5 cez den, ako mat 3 cez den, jedine ze si dam tlmice na cely den aby som nieco nerozbila od nervov a unavy
@kajus2227 ach maminka neboj sa , nebude to už takto dlho máte už detičky viete ako to je prvý rok. Kľudne nech ma skorsiu večierku s tým že musíte rátať že ráno vstane skôr. Tiež moja vstáva skoro a na také že má necha pospať aj keď je ona hore môžem rovno zabudnúť ... Ale je kľud v noci , celú noc ....
@beata_k od 7 je vela 20.30 ked spi 3,5 hodiny cez den ? Nerealne ho uspat o 20.... ved uz v 5 mesiaci spaval 3,5 cez den vstaval o 7 a zaspaval o 20, alw 8 mesacne uz na 3,5 hodinach vydrzi presne o tu polhodinu dlhsie... mi vychadza
@kajus2227 v živote som sa neriadila tým, koľko hodín má alebo nemá dieťa spať, nesčítavala som denné a nočné spánky, na čo? Každé dieťa je iné, každé má inú potrebu spánku, tak, ako dospelý človek. Jeden deň je unavené viac, iný deň menej. Keď bolo ustaté, uložila som ho. Chápem, že v noci byť hore je nepríjemné, ale uvedom si, že je to prechodné, nebude to navždy. Snaž sa ísť spať skôr, aby si si aj ty oddýchla, obmedz upratovanie na nevyhnutné minimum, varenie tiež. Navar viac, zamraz, prílohu urobíš rýchlo. Koľko rokov majú staršie deti?
@kajus2227 v živote som sa neriadila tým, koľko hodín má alebo nemá dieťa spať, nesčítavala som denné a nočné spánky, na čo? Každé dieťa je iné, každé má inú potrebu spánku, tak, ako dospelý človek. Jeden deň je unavené viac, iný deň menej. Keď bolo ustaté, uložila som ho. Chápem, že v noci byť hore je nepríjemné, ale uvedom si, že je to prechodné, nebude to navždy. Snaž sa ísť spať skôr, aby si si aj ty oddýchla, obmedz upratovanie na nevyhnutné minimum, varenie tiež. Navar viac, zamraz, prílohu urobíš rýchlo. Koľko rokov majú staršie deti?
@anonym_5a6804 6 a 3, ja viem ze pocitat je chore ale za tie 4 tyzdne regresie sa neda nevsimnut uz ten sucet, krasne to vidim 3,5 a 10 bez akehokolvek budenia, kazdy den presne na minutu a to doslova takze ma potrebu uz mesiac rovnaku 13,5 a neda sa nepocitat kedze uz aj ja sama sebe svoj spanok ratam lebo uz aj ked o 21 idem spat a sme o 2 hod. hodinu a pol hore, tam mne zase trva kym zaspim aj do 4 a je hotovo a hotovo .... takze rada by nepocitat, ked nemame ziadne regresie tak neratam nic, ideme presne kazdy den na tom istom rezime z tym ze ani nemukne a je usmiaty a ideme a ideme kym nepride problem a potom si to clovek logicky vsimat musi ze sa nieco meni ze aha uz nemame 14 ale 13,5 nieco treba zmenit, lebo sa to neskonci nikdy
@anonym_5a6804 a asi v tom pripade moje tretie a druhe dieta su roboti lebo ked nemame regresiu fungujeme na minutu presne a presne viem kazdy den, kedy sa ozvu a kedy ist spat a vsetko klape.... kym nepride toto, uz neznasam pojem regresia, aj ked viem ze vacsinou musi byt, ale keby to aspon vyse mesiaca netrvalo a nie a nie sa dostat zase do pohody
@anonym_5a6804 a posledne pri prvom som sa tym ani ja neriadila, pretoze ako som spominala ci isla slat o 20 alebo o 23, rano a cely den bola v pohode, pospala aj 5 cez den, sice zaspala neskor a mala kratsiu noc ale nebola umravcana, zvladala preunavu skvele ale druha dcerka a syn, nezvladaju preunavu vobec a zaroven logicky si nemozu spat hocijako ako prve kedzw uz su tu aj ine deti a aktivity s nimi, cize je rozdiel este ked dieta reaguje na preunavu a ktore neriesi.... lebo keby nemravci neriesim ani ja, ale aj ja som len clovek a mna z toho 4 tyzdnoveho mravcania uz naozaj boli hlava
@anonym_5a6804 6 a 3, ja viem ze pocitat je chore ale za tie 4 tyzdne regresie sa neda nevsimnut uz ten sucet, krasne to vidim 3,5 a 10 bez akehokolvek budenia, kazdy den presne na minutu a to doslova takze ma potrebu uz mesiac rovnaku 13,5 a neda sa nepocitat kedze uz aj ja sama sebe svoj spanok ratam lebo uz aj ked o 21 idem spat a sme o 2 hod. hodinu a pol hore, tam mne zase trva kym zaspim aj do 4 a je hotovo a hotovo .... takze rada by nepocitat, ked nemame ziadne regresie tak neratam nic, ideme presne kazdy den na tom istom rezime z tym ze ani nemukne a je usmiaty a ideme a ideme kym nepride problem a potom si to clovek logicky vsimat musi ze sa nieco meni ze aha uz nemame 14 ale 13,5 nieco treba zmenit, lebo sa to neskonci nikdy
@kajus2227 ja mám pocit, že ťa po počítanie a posäúvanie spánkov iba stresuje. Veď Keď ideš spať o 21,00 a spíš do 2,00 a následne od 4,00 do dajme tomu 6,00 to je sedem hodín spánku, to sa mi nezdá až tak málo. Viem, že tri malé deti je veľmi náročné, tie staršie máš v škôlke a škole, či?
@kajus2227 za mňa robíš chybu, ze sa riadis tabuľkami. Dieta nie je stroj, aby ti spalo presne od do XY hodín denne. Za mna ho dávaš spat neskoro. Max.o 20. Predsa len je to stále malé babo. A tiež keď chce spat, tak nech si spi. Prečo mu chceš silou mocou určovať počet a dĺžku spankov? Deti nemusia spávať do 8 ci 9 ráno. Keď ti vstane 6,30 je uplne normalne ze okolo 9.si proste na hodku pospi.
Mimo témy, ale aj stravu mu presne (budes) vážiť a rozpisovať jedálniček a kolabovat, keď ti presne nebude chcieť vtedy ovocie, kedy má "predpisane"? Fakt trosku zvolni a nechaj tomu voľný priebeh.
@kajus2227 za mňa robíš chybu, ze sa riadis tabuľkami. Dieta nie je stroj, aby ti spalo presne od do XY hodín denne. Za mna ho dávaš spat neskoro. Max.o 20. Predsa len je to stále malé babo. A tiež keď chce spat, tak nech si spi. Prečo mu chceš silou mocou určovať počet a dĺžku spankov? Deti nemusia spávať do 8 ci 9 ráno. Keď ti vstane 6,30 je uplne normalne ze okolo 9.si proste na hodku pospi.
Mimo témy, ale aj stravu mu presne (budes) vážiť a rozpisovať jedálniček a kolabovat, keď ti presne nebude chcieť vtedy ovocie, kedy má "predpisane"? Fakt trosku zvolni a nechaj tomu voľný priebeh.
@lienka.7 vy nechápete že keď ju nechám cez deň spať koľko chce v noci je 2h hore že nie
@kitycat nie som, ale muz pracuje.... 3/4 dna, chodi klasicky po 17 domov, cize tu 3/4 dna som jednorodic a vecer uz nie je co robit, okupe starsie, da im jest ale co zvysok dna ako aj vikend, aj tento vikend robi 9-19 a starsie su doma, maly stale na mne, za mnou a mrnci.... ledva idem do kuchynu uz hysteria, toto ako prezit ked je muz v robote.... treba im navarit, treba ich obsluzit a ja sa od maleho bez hysaku pohnut neviem skoro vzdy na rukach cele bdenie a dalsie 2 deti len cakaju kedy pojde spat lebo sak ako sa im venovat, len ho polozim a place, necham ho spat kolko chce nebudim ho aj tak place....
@kajus2227 a prosim ta, co ta viedlo k tomu mat tretie dieta ked je muz v praci od nevidim do nevidim, este aj cez vikendy a starsie deti potrebuju tiez rodicov?
Tak ked pan manzel zarobi nech vam nejaka pani uvari a uprace, alebo objednaj donasku, chodte do restauracie s kutikom, zabolaj starkych cez vikend alebo tam odnes deti.
Ak sa nic z toho neda tak zatnut zuby a vydrzat 🥲
@lienka.7 vy nechápete že keď ju nechám cez deň spať koľko chce v noci je 2h hore že nie
@anonym_a39053 nie nechapu proste jednoduchu vec ze ked dieta prekroci iste mnozstvo denneho spanku tak sa mozme aj pokakat aj o to neskor ho ulozit na noc aj tak bude v noci dobiehat bdenie, velmi tazke pochopit....
@anonym_a39053 no a ja som urobila razny krok a to prechod na 2 spanky, dosla mi trpezlivost pri dalsom prererevanom dni a 9 hodinovej noci kde bdel uz skoro 2 hodiny.... prvy den som ho nechala na 2 spankoch spat do sytosti kolko len chcel asi 4,5 hodiny, hned bola lepsia noc ako na 3 spankoch, bdel len hodinu 😂 aktualne dnes sme na 1,5 chcem ho posunut samozrejme na 3 hodiny, na 2 spankoch,takze nie ziadna preunava sa u neho nekonala, ale chcel prejst na 2 spanky co akoze je beh tiez na tyzden.... nezazila som fakt toto zatial ani pri jednom takyto prechod, jedine mi prva neskoro zaspavala na troch spankoch alebo druha mi skoro rano vstavala ale zeby bdeli 2 hodiny v noci to teda nie..... cize mozu si hovorit co chcu ze neveria ze mam 3 deti, mozem ich mat 10, kazde bude ine....
@kajus2227 a prosim ta, co ta viedlo k tomu mat tretie dieta ked je muz v praci od nevidim do nevidim, este aj cez vikendy a starsie deti potrebuju tiez rodicov?
Tak ked pan manzel zarobi nech vam nejaka pani uvari a uprace, alebo objednaj donasku, chodte do restauracie s kutikom, zabolaj starkych cez vikend alebo tam odnes deti.
@kitycat doviedol ma k tomu osud, je to neplanovane dieta.... dalsiu vec ktoru som neplanovala bola poporodna depresia, zijeme v zahranici, mam tu len svokru, takze ..... a ktory chlap nepracuje 40 hodin tyzdenne, len hold robi moj na smeny .....
@kitycat tu nejde o upratovanie, bordel nech je aky je, tu ide o domacu pohodu a o venovanie sa dalsim 2 detom

@anonym_a39053 moj asi teda neznasa preunavu absolutne vidis ja ho ani o 15 minut neviem potiahnut a mne staci naozaj toto 7 budik, 9.30-10.30 spat 13-14.30, 17.00-17.30 a 20.30 vecierka alebo 20.15 toto chcem docielit co je totalne nerealne a pritom ma to iste len spi o polhodiny dlhsie rano ale nerobi to dobre 🤪