Ako najlepšie uspávať deti večer?
Kedy sa vám darí uspávať deti..Podarí sa Vám o 20.00 alebo neskoršie. Počúvam rôzne názory, že treba nechat dieta unaviť a tak nech ide spať neskoršie alebo je lepšie dodržiavať režim? Viete mi povedať pre a proti? Vdaka.
uspávala som okolo ôsmej - na rukách - zaspal pomerne skoro - a ako rástol, bolo pre neho prirodzené chodiť spať skoro.
a poobede keď spal dlho tak sme ho nenechali dlho spať…
@biba_18 Dakujem, dá sa podla vás naučiť každé dieta takto na režim? Lebo niektoré su besne 🙂)))
@biba_18 Dakujem, dá sa podla vás naučiť každé dieta takto na režim? Lebo niektoré su besne 🙂)))
@anonym_autor prve ano, druhe nie lebo ako pises bolo besne. Zaspaval medzi 18 a 6 rano, nikdy sme nevedeli co bude, nervacil, vrieskal. Ked spal my sme ani nedychali. Teraz ma 20 rokov a uz sa to upravilo. 😃
@anonym_autor neda. nemusi byt besne ale dcera od malinka vecer nie a nie spat ale rano si zase rada pospala. aj ked sa mi podarilo to posunut, co som sa mesiac trapila, stacil jeden vecer a boli sme spat. vecer vzdy dobra nalada, pohoda. povedala som si, ze s tym nebudem bojovat a chodili sme spat neskor a rano si pospali. doteraz je taka, ze nema najmensi problem vecer vyzdrzat do neviem kedy.
👶 Je rozumné dodržiavať režim, vo všetkom. Nebudeš musieť uspávať, ako uložíš do postieľky, tak zaspí.
Rezim je alfa omega u dietata. Okrem dovoleniek. Dieta vie na com je, a matka potom nevyplakava, ze jej dieta o 22hej este nespi. Dieta je ako stroj, ako si nastavis, tak mas.
@anonym_autor prve ano, druhe nie lebo ako pises bolo besne. Zaspaval medzi 18 a 6 rano, nikdy sme nevedeli co bude, nervacil, vrieskal. Ked spal my sme ani nedychali. Teraz ma 20 rokov a uz sa to upravilo. 😃
@anonym_2a3ca4 obdivujem Vás, že ste to dali :D
@anonym_autor neda. nemusi byt besne ale dcera od malinka vecer nie a nie spat ale rano si zase rada pospala. aj ked sa mi podarilo to posunut, co som sa mesiac trapila, stacil jeden vecer a boli sme spat. vecer vzdy dobra nalada, pohoda. povedala som si, ze s tym nebudem bojovat a chodili sme spat neskor a rano si pospali. doteraz je taka, ze nema najmensi problem vecer vyzdrzat do neviem kedy.
@anonym_1d4497 Takže sa to nedá naučiť? Moji rodičia či sa mi to páčilo alebo nie, o 20.00 sa muselo byť v posteli, stačil otcov pohlad, hned mi bolo jasne, že nemôžem vymyšlať :D Zistujem ako to funguje/nefunguje, či sa dá naučiť, nedá.
👶 Je rozumné dodržiavať režim, vo všetkom. Nebudeš musieť uspávať, ako uložíš do postieľky, tak zaspí.
@amazonka13 Preto chcem nazor, viacerých rodičov, aby som vedela, či je možné stáť si za svojim a to dieta sa proste podvoli alebo ako na neho.
Tuto je dost podstatne o akom starom dietati sa bavime ☺️
@lauriik 2 roky 🙂
Rezim je alfa omega u dietata. Okrem dovoleniek. Dieta vie na com je, a matka potom nevyplakava, ze jej dieta o 22hej este nespi. Dieta je ako stroj, ako si nastavis, tak mas.
@cyberk Dakujem za nazor, toto by bolo super, takže treba prisnosť?
nie som si istá či sa to dá. mama hovorila že ja som bola z tých besných, dodnes som v noci hore, večer mám najviac energie bez ohľadu na aktivity počas dňa 😏
nie som si istá či sa to dá. mama hovorila že ja som bola z tých besných, dodnes som v noci hore, večer mám najviac energie bez ohľadu na aktivity počas dňa 😏
@biba_18 Hyperaktivita?
Rodičia museli mať pevne nervy :D , ale aspon vedeli, že ťa mali :D
Deti miluju rezim.
Mojich sme polozili do postielky a spali.
Ked som bola v porodnici, ziadna matka nenosila neuspavala...preco to robia doma?🤷♀️
Deti miluju rezim.
Mojich sme polozili do postielky a spali.
Ked som bola v porodnici, ziadna matka nenosila neuspavala...preco to robia doma?🤷♀️
@natalka13 pretoze nervovy system dietata sa vyvija. niektorym to ovplyvni spanok, inym nie. nasa dosla a do 3m sme ani nevedeli kedy a ako zaspala. ziadne nosenie, nic. a zrazu akoby utal a nevedela zaspat sama ani za svet. rezim nerezim. niekore deti su na to citlivejsie.ako niektore zje vsetko a pri inom musi matka psi kus robit, aby aspon daco zjedlo. jedno zaspi aj na diskoteke a s inym sa rodicia natrapia
Tak ako aj dnes, aj v 2r isli deti spat kedy sme my rodicia povedali- a proste isli. Boli tak vedeni od narodenia takze to bol pre ne prirodzeny rezim. Neuspavali sme ich. Zaspali sami, vo svojich postielkach. V 2r to bolo okolo 20tej, podla programu, ktory sme mali pocas dna 🙂
mam dve deti a podla mna to nevies naucit kazde pristup k obidvom totozny a jedno zaspalo hocikde hocijak na povel a druhe nikdy nikde nijak a hore pri kazdom suchnuti po cakani na spanok x hodin...tie deti su naozaj kazde ine
Mam doma 2,5rocnu.
20:20 do postele.
30:35 uz spi.
Jasne prvy rok bol vselijaky. Postupne. Sme to upravovali. Ale okolo roka uz sa to dalo. Vie kedy čo.
Ma rezim ako aj starsie deti. A azda aj preto nemali problem ani v skolke s rezimom.
Dakujem za Vaše odpovede mamičky..lebo mam kamošku, čo zase dava spavať dieťa okolo 22.00 ale zas ona malého naučila na kofolu, či to nie je tým..Ja pre svoje by som to nerobila a tak som podvedome tiež toho nazoru, že ten režim je lepší. Lebo však ked mi pôjde do škôlky, aspon to nebude pre neho šok, že zrazu, skoro vstavať.

uspávala som okolo ôsmej - na rukách - zaspal pomerne skoro - a ako rástol, bolo pre neho prirodzené chodiť spať skoro.
a poobede keď spal dlho tak sme ho nenechali dlho spať…