Syn nechce večer spať

adkagg
22. okt 2023

Už som sa tu raz s mojím problemom zdôverila ale neviem čo mám robiť som zúfalá .môj čerstvo ročný syn má hrozný spanok posledné 2 mesiace .večer nie a nie zaspať nevie sa uložiť je nervózny plače krici nechce sa uspavat ani na rukách ani ležať ani pozerať nič len sa prevaluje na brucho po celej posteli sa váľa plače alebo kričí jednoducho je nervózny nevie sa zmestiť do kože pritom na ňom vidieť že chce späť.najorv som si myslela že to je tým že ho dávať späť ráno poobede a vyspi sa cez deň tak večer výstraja tak som ho začala dávať len raz no vydržať mi tak Max do11 pol11 a na dve hodinky (+-) išiel spať .takyto režim mal cca 4 dní . Tu mi poradili že pre neho je to ešte skoro na dva spankyže je moc unavený a nevie čo so sebou .tak som znova prešla na dva ako obvykle medzi 9-10 spal hodinku a potom medzi pol2 2 ako som na ňom videla že je unavený.chvilu pekne chodil späť o pol 9, 8 cca spal možno 2-3 dní a už skoro týždeň to jeho večerné výstrajanie je tu znova .niekedy keď ho dám skôr že viem že toľko nespal cez deň alebo podobné a vidím na ňom že je unavený začne robiť toto tak ho ešte nechám chvíľu ale ako náhle ho dám znova do postele začne vystrajat ...čo mám robiť skúšam ho rôzne uspavat on Nechce a nechce .je to len také obdobie mám to len prečkať? prosím poraďte.

nikpa
22. okt 2023

@adkagg ročne dieťa má mat este dva spánky, nechaj mu ich. Podľa mňa to berieš moc tragicky, je bežné že deti mávajú všelijaké spánkové obdobia, raz je dobre, raz je zase horšie. Treba to len prečkať.

enoula
22. okt 2023

Môže byt 12mesacna spankova regresia...
https://www.lepsispanokbabatiek.sk/spankova-reg...

len_nig
22. okt 2023

Podľa mňa to je typické obdobie, že mu nevyhovujú ani dva spánky, ani jeden, aj môj mal presne takéto prechodové obdobie. Prejde to určite, len vydržať

laurikalalinka
22. okt 2023

@adkag Moja dcéra nespala cez deň skoro vôbec,noo išli sme von od únavy zaspala v kočiari okolo 16tej,skús si ľahnúť s ním a pozerať rozprávku,nespomínať že je čas spať.

cali2016
23. okt 2023

@adkagg 12.mesacnu spankovu regresiu si pamatam velmi dobre....bol to masaker.nie a nie zaspat vecer.A potom to zrazu preslo a zaspavanie uz nebol problem. Trvalo to par tyzdnov. Tie 2 denne spanky by som urcite nebrala 12 mesacnemu babatku.Moja ma 21m a Len nedavno presla na jeden spanok.