icon

Ako naučiť 2-ročné dieťa zaspávať samo?

17. jan 2025

Ahojte. Co sa tyka spanku mojho dietata, bolo to vzdy narocne. Mam pocit, ze len uspavam. Mala som aj spankovu poradkynu, ale nic moc to nepomohlo...V novembri oslavilo 2 roky. Kazdovecerne uspavanie bolo vzdy na 1,5 hodiny. Jeden vecer som odisla z izby a dietatko sa ostalo hrat samo v postielke az nakoniec samo zaspalo. Odvety som to tak robila uz kazdy vecer. Zaspalo do 30min. Keby som v izbe aj ja, tak to trva 1,niekedy aj 2h...fungovali sme takto zhruba posledny mesiac.... ale teraz posledne dni vzdy ked chcem odist z izby, zacne strasne plakat chyti ma za ruku a musim tam ostat. A zase sme tam,kde sme boli... viete mi poradit co s tym? Dakujem

Strana
z2
kaja0210
17. jan 2025

Momentálne má obdobie, keď ťa pri sebe potrebuje. Je to malé dieťa, ty si jeho vesmír,tak mu to neber. Neskúšala by som žiadne rady "odborničok", ako ho treba nechať vyplakať... buď pri ňom a ver tomu, že ak nebudeš bude sa cítiť citovo oslabený a prejaví sa to v budúcnosti.

gelifil
17. jan 2025

Preboha, je to male dieta!!! Otravuje ta byt s vlastnym dietatom?!

13uzivatelka11
17. jan 2025

My sme si tiež so spankom syna užili.. Má 4 roky a stále zaspávame s nim... Najprv mu muž číta rozprávku a potom si k nemu lahnem ja.. Niekedy vymýšľa, niekedy zaspí rýchlo, podľa toho ako spal cez deň.. Ale aj tak každý večer si to na konci dňa užívam, ako ma v posteli stiska, vyznáva mi lásku, niekedy sa chvíľu rozprávame o "vážnych" veciach, na ktoré veľmi cez deň nie je priestor, keď sa venuje hre.. A je to cele krásne a neľutujem, neviem si predstaviť dat ho do postele a odísť. Minule som mu hovorila, že sa chcem pomojkat.. Tak mi len povedal ze v posteli sa pomojkame 😅
Ale samozrejme ze ked mal 2 roky, tak to také nebolo

kamamurgasova
17. jan 2025

A cez deň ako zaspáva? Skúšali ste ísť spať neskôr večer keď tak dlho zaspáva?

janba
17. jan 2025

Asi niečo robím zle, môj ma 6 a nechce zaspávať sám 😀 prečítame rozprávku, pustíme rozprávku a som tam, kým nezaspí.
Áno, niekedy ma to vytáča, ale vždy si poviem, čo ak je toto už poslednýkrát kedy ho uspávam.
A hlavne tie večerné rozhovoru milujem ❤️

lucia13022023
17. jan 2025

Čo som sa naučila je to, že deti majú rôzne obdobia. Môj malý vyše roka zaspával tak, že som pri ňom ležala, max 15 minút, skrabkala som ho, hladkala, potom povedal hotovo a zaspal.
Pred dvoma mesiacmi sa to zmenilo, vyžadoval aby som ho držala za ruku a bola pri ňom. Keď zaspal, odišla som ako obvykle, a po pol hodine bol hore s plačom, hľadal ma. Akonáhle som prišla utíšil sa a zaspal späť. Bo ako som sa znova chcela postaviť, že idem preč z izby, zobudil sa. Brala som to tak, že ma také obdobie, potrebuje ma. A prešlo to. Neviem ci to bola separacna úzkosť... Ale nacuvaj svojmu dieťaťu. Je ešte maličký.

ankare
17. jan 2025

Och, bože... Je to maličké dieťa, ktoré Ťa potrebuje najviac na svete. Tobôž pri zaspavani, kedy sa potrebuje cítiť v bezpeci pri maminke. Tak ho uspavaj tak, ako vyzaduje. O chvíľu budeš už len spomínať. Už sa toto obdobie závislosti na Tebe nikdy nezopakuje.
Držím palce!

deedol
17. jan 2025

Moj ma 6 a uspsvame, teda jeden z nas. kecame a sme pri nom kym nezaspi. Pre nas su to pekne chvile ❤️

andrea_82
17. jan 2025

Chapem, ze uspavat 2 hodiny je unavne. Mozes dieta milovat najviac na svete, ale toto hneva aj keby si nechcela. Suhlasim s nazormi, ze ak ta potrebuje, bud pri nom. Ale skusila by som pracovat na tom, aby zaspal rychlejsie. Je vecer dost unaveny? Mate nejake ritualy pred spanim, aby pochopil, ze uz treba spat?
So starsim synom som zaspavala cca do 5-tich rokov. Mladsi zaspi rychlo a skoro sam, ale aj tak som pri nom. Ked je nejake horsie obdobie, vzdy si poviem, ze vydrz, do 18-tky to nebude, raz ma z izby vyhodi. 🙂

autor
17. jan 2025

@andrea_82 aspon niekto mi rozumie... absolutne ma neobtazuje uspavat vlastne dieta. Ale keby to bolo tak 30min...ale kazdy vecer je to 1.5hodinove predstavenie...cez den vstava o 7.15 rano... denny spanok od 13.15 do 15tej. Dlhsie nenechavam spat. Jednoducho budim o 15tej. A aj tak mi zaspava na nocny spanok az o 22. Napr. Teraz zaspal.konecne. este pri nom lezim nech zaspi tvrdo. A mozem ist do pol noci obriadovať dom.... ach zeny... pomozme si a nesudme sa

nevenka
17. jan 2025

Moja 2 rocna teraz zahodila cumel, ze "fuj", takze uspavane je katastrofa. Moja je na prsniku, niekedy to trva aj 2 hodiny, kym zaspi. Je to narocne. Ale viem, po 3 detoch, ze je to len obdobie. A nenecham ju predsa plakat. Mala je len raz. Mne este ziadne spankove poradenstvo nepomohlo, pomohol az cas a dozretie deti.

autor
17. jan 2025

@nevenka no ani ja nenechavam plakat

nevenka
17. jan 2025

Autorka, chapem Ta, ja rada sijem a s nou sa neda, vsetko mi chyta, stroj, noznice, spendliky a vecer o 22 uz sa mi nich nechce. Ani neriadim. Priebezne, co stiham pocas dna. Sedim a kukam telku s muzom. V kuchyni vybuch. Neriesim.

nevenka
17. jan 2025

Moja by vrieskala, kebyze odidem. Ani s ocinom nechce zaspavat.

andrea_82
17. jan 2025

A keby si ho davala spat neskor? Viem, ze je to male dieta a potrebuje spanok, ale mozno proste je len na neho skoro. Niekde som videla pripad, ze tiez vecer uspavali dlho, nech robili, co chceli, pred 10-tou nezaspalo. Potom im niekto poradil to neriesit a dat ho proste spat az o tej 10-tej. A dieta zaspalo do 15 minut.

autor
17. jan 2025

@andrea_82 vies co, na silvestra bola s nami ho do pol noci (stavala o 15tej z obedn.spanku ) a aj o tej pol noci som uspavala viac ako hodinu 😁😁🥲

andrea_82
17. jan 2025

Tak to uz potom neviem. 😁

autor
17. jan 2025

@andrea_82 *hore

lienka.7
17. jan 2025

@autorka pri prvej som toto najskor mala, zaspavanie s nou 1,5-2 hod. Ja už bola pomaly "mŕtva", ona čulá... povedala som si stačilo... jednoducho som jej vysvetlila, že ja uspavam bábätko, a ona je už veľká slečna a zvládne to sama. A žiadny problém, od 2 rokov spavala pekne sama v posteli, teraz už sú v izbe pekne spolu obe. Mladsia občas vymysla a vyjde, ale pekne sa spolu vrátime naspäť, pomajkam a uložím, dám cajik a vybavene. Ani raz neplakala ani nič. Nečítam žiadne rozprávky, nevidím v tom zmysel, keď už majú spat, nebudem ich rozptylovat čítaním... tiez chcem mať večer pre seba s mm. Jediný rozdiel je samozrejme, keď sú chore, vtedy s nimi si lahnem, mojkam, ale inak nič. Dávam ich spávať v rovnakú hodinu, bud zaspia hneď alebo teda si tam niečo rozprávajú... neriešim 😊

deedol
17. jan 2025

moj uz v dvoch rokoch nechcel spat cez den a uspavanie trvalo tak 30 min az 1 hod. jasne, ze niekedy to uz bolo dlho. neviem, ako to mate vy s dennym spankom, ci ho este potrebuje alebo uz nie, ked ma potom taku neskoru vecierku.

autor
17. jan 2025

@lienka.7 ano.to je idealny stav. Ale ja ked poviem, ze uz ma spat a vsetko poviem to zhruba co ty, pride neskutocny plac, drzi ma za ruku, taha...ked odidem s izby leti za mnou s placom...takze tam musim byt...

gelifil
17. jan 2025

naco musis ist do polnoci obriadovat dom? obriadis zajtra, otecko ju postrazi

autor
17. jan 2025

@gelifil otecko pracuje

gelifil
17. jan 2025

tak obriadis s nou...teraz fakt nemusis

nyphadora
17. jan 2025

U nas 5 ročna nezaspi bezo mna 😂.

abbey1
17. jan 2025

Ja som dospelá a nerada zaspávam sama. 🙂

lienka.7
17. jan 2025

@autorka tak ono ide aj o to, koľko ustupis. Samozrejme, aj u mňa bolo vymyslanie... "kamuflovala" som to rôzne, len povesiam prádlo a prídem, idem len urobiť toto a prídem... netvrdím, že ho máš nechať vyrevat, ale zase nema si s tebou "točiť " tak ako ono chce 😉

abbey1
17. jan 2025

Veď to je maličké dieťa. Prečo nenaplniť jeho potreby? Urobte si zo zaspávania príjemný rituál a budete spokojné obe. Dom a neporiadok ti neutečú. Detstvo tvojho dieťaťa áno a rýchlejšie než si myslíš.

liliblacky
17. jan 2025

prepáč, mimo témy, ale musím sa zasmiať, lebo minule som napísala podobnú tému a dostala som takú sprchu, že 2 ročná nevie sama spat? Že čo som to za matku a aké rozmaznané dieťa mám, keď v 2 rokoch ešte nevie spat samé 😀😀😀 teraz Tá tu zase niektoré lincuju, že čo si za matku, že s ním “nechce” spat… každopádne, ja Ti len chcem napísať, že u nás je to rovnaké, zaspávanie na 1,5 hodiny cez deň, večer našťastie len hodina 😀😀😀 ja už to neriesim, beriem to tak, že to dieťa má asi potrebuje, snáď do 18tky to trvať nebude.. 😀 u nás som skúšala tiež odísť, pár dni fungovalo a potom presne začala plakať a ešte viac sa na mna upla, aby som nikam nešla.. 🤷🏽‍♀️ niektoré deti proste podľa mna dlhšie potrebuju niekoho. Odchadzam z izby iba v prípade, ak je už neposlusna a napríklad má začne bit a pod že nechce spat… Inak som sa zmierila s každodenným zaspávaním…

aceris
17. jan 2025

Ja by som skratila denny spanok. Necudujem sa, ze dlho zaspava ked vyse hodiny spi cez den🤷 moje deti od 2rokov nespavaju, resp.to mladsie. A inak uspavame stale aj 6rocneho a cakame kym nezaspi. Alebo zaspime prvy😂 ale o 20musi lezat aj ten starsi. Neexistuje aby este pobehoval a hral sa.

Strana
z2