icon

Ako naučiť deti zaspávať samé v izbe?

vazka1
30. apr 2025

Od akeho veku vase deti zaspavaju same v izbe a ako ste ich to naucili? Moje 2,5 rocne dvojicky zaspavaju vecer vzdy so mnou, tak ze im dam ruku (spi este v postielkach v v nasej spalni).

lesiiaoldi
30. apr 2025

@vazka1 ahoj, skoro 5 ročná začala spávať sama v izbe až sme jej priniesli bračeka z pôrodnice 😅 Ja osobne som spávala sama vraj od troch rokov 🤭

denkabemommy
30. apr 2025

7.5r zaspáva stále buď somnou alebo s manželom. Rovnako aj jeho mladší brat, uspávam ich v ich izbe, že si k ním ľahnem do postele 🙂. Úprimne, užívam si to, viem, že to zachvíľku už pominie 🥲

deedol
30. apr 2025
@denkabemommy

7.5r zaspáva stále buď somnou alebo s manželom. Rovnako aj jeho mladší brat, uspávam ich v ich izbe, že si k ním ľahnem do postele 🙂. Úprimne, užívam si to, viem, že to zachvíľku už pominie 🥲

@denkabemommy u nas rovnako so 7r, vtedy najlepsie pokecame a vselico sa dozviem 🙂

lucia13022023
30. apr 2025

Môj 2r ešte zaspáva so mnou alebo mužom, držíme mu ruku a tulime sa, a nechcem aby to skončilo, je ešte malinky 😁🥺
A sestra ma 9r a 6r, sú spolu v izbe, a tiež ich "uspava" tak, že sa porozprávajú, prečíta knihu a oni zatiaľ zaspia.

lesiiaoldi
30. apr 2025

No oprava. Ja som pochopila, že sama v izbe spi. 😅 Ušľaháme ju jasné. Ale spi sama vo vlastnej izbičke

lesiiaoldi
30. apr 2025

Uspavame 🤭

patka06
30. apr 2025

Od roka zaspávala dcéra sama, predtým striedavo niekedy sama v postieľke, niekedy som bola v izbe s ňou.
Od 2,5 roka sama vo svojej izbe.

mariaa79
30. apr 2025

2 ročný bol odsťahovaný z izby do svojej

marth16
30. apr 2025

@vazka1 prvorodené od 6 rokov, druhorodené dieťa od narodenia...

andrejka1974
30. apr 2025

Moje deti do roka správali so mnou v izbe , dieťa v postieľke ja na druhej strane izby v posteli , čiže som k ním vstávala a od roka správali v detskej izbe

hederamonstera
1. máj 2025

No a ako ste ich to naucili😀 neviem si predstavit mojho 3r ze spi sam v izbe

vazka1
autor
1. máj 2025
@hederamonstera

No a ako ste ich to naucili😀 neviem si predstavit mojho 3r ze spi sam v izbe

@hederamonstera nad tymto aj ja rozmyslam. Sice ani nie tak, ze ako ich naucit spat samych v izbe ale skor ako ich naucit zaspat samych bez pomoci, bez toho aby som s nimi bola v izbe pocas zaspavania

patta89
1. máj 2025

Moje obidve deti zaspavali same od 10m...zaspievala som uspavanku, dala pusu, polozila do postielky a odisla som z izby...starsi syncek ma momentalne 5r dcerka 1,5r a zaspavaju sami....samozrejme, spia aj sami v izbach

hederamonstera
1. máj 2025
@patta89

Moje obidve deti zaspavali same od 10m...zaspievala som uspavanku, dala pusu, polozila do postielky a odisla som z izby...starsi syncek ma momentalne 5r dcerka 1,5r a zaspavaju sami....samozrejme, spia aj sami v izbach

@patta89 a neplakali ked si odisla? To mas teda zazracne deti, od mojich sa ani pohnut nemozem, ked maju spat

hederamonstera
1. máj 2025
@vazka1

@hederamonstera nad tymto aj ja rozmyslam. Sice ani nie tak, ze ako ich naucit spat samych v izbe ale skor ako ich naucit zaspat samych bez pomoci, bez toho aby som s nimi bola v izbe pocas zaspavania

@vazka1 to by som aj ja potrebovala vediet, ako ich naucit samych zaspavat, ale to sa mi asi bez placu a nervov nepodari, tak to neriesim a cakam, kym budu vacsi, co ine s tym

beky223
1. máj 2025

Môj cca od roka spí v izbe sám, najskôr sme uspavali tak, že sme s ním ležali v posteli, potom sme už len sedeli vedľa neho v kresle a potom, keď už uspavanie začalo trvať ozaj dlho, tak sme sa dohodli, že mu necháme otvorené dvere a budeme ho chodiť len "kontrolovať" a on už zaspí kedy chce...

pohodacka03
1. máj 2025

@vazka1 najstarsia ma 5, musi zaspavat so mnou, inak place a koniec sveta, pricom u babky zaspi s babkou 🤦😂 Ale ona stale mala problem so spankom. Prostredny 4 rocny bol nauceny, zaspievam, dam pusu a zaspinkal sam, ked isiel do svojej izby tak sa tatik "zlutoval" a isiel ho uspavat a naucil ho, ze zaspava s nim-aktualne si uz povie, ze tatik chod prec👍. Najmladsi ma 2 a na obed ho uspavam, vecer ho da manzel do postielky a zaspinka sam. No a teraz riesime, ktore deti dat spolu, aby to fungovalo 🙈. Podla mna to uspavanie zavisi od dietatka ci vyzaduje alebo nie. Najstarsia si to podla mna vyzaduje, lebo je to taky jej cas so mnou, pomojkame sa, porozpravame, precitam jej rozpravku. Chlapci su zase kontaktni dost cez den.

patta89
1. máj 2025
@hederamonstera

@patta89 a neplakali ked si odisla? To mas teda zazracne deti, od mojich sa ani pohnut nemozem, ked maju spat

@hederamonstera ani nie...ja som ich ucila postupne zaspavat, najprv som s nimi bola v izbe potichu a ked zaspali, tak som odisla z izby...to trvala asi 3 mes. a potom som len postupne dala do postielky a hned isla prec (oni si tam este blabotali, teraz si tam porozpravaju, zaspievaju a zaspia) - od 10 mes. zaspavali sami...moj starsi syncek do jeho 5m bol v noci aj 20x hore, tak preto som ho postupne ucila zaspavat sameho, lebo to bolo hrozne, obaja sme boli nevyspaty