icon

Ako odnaučiť 8-mesačné dieťa spať v posteli?

18. jan 2025

Ahojte maminy
ešte pár mesiacov po narodení som striktne hovorila že bude spať len a len v postielke. Aj sme to dodržiavali, veď kvôli bezpečnosti a aj my sme sa tak lepšie vyspali.
Išli sme na týždeň do zahraničia na výlet kde bola veľmi zlá postieľka, tak spal s nami 6 nocí. Pri príchode domov sme všetci ochoreli, mali sme teploty, kašel, malý poriadne nespal lebo s nádchou nevedel jesť, tak sme stáýle odsávali atď, bol snáď 100x za noc hore, tak som ho mala pri sebe tiež. Potom prišli vianoce, boli sme 10 dní u svokrovcov kde opäť problém postielka, iné prostredie. Budil sa strašne často, stále sa vešal o ňu a vystrkoval ruky, nohy - doma má mantinel... Takže spal znova s nami.
A viete čo sa stalo :D proste si zvykol. zaspáva stále sám, v postielke, aj po zobudení v noci sa napapá - dojčím, a pokladám ho do posielky. No akonáhle prídu 2-3 hodiny ráno, on nechce byť v postielke. Neviem ho douspávať, ani na prsníku, rukách, v postielke horzne plače. Akonáhle ho položím vedľa seba, do minúty zaspí....
Neviem, či ho to mám odnaučiť, a ak áno - ako??? alebo si užívať spoločné spanie.. :D

janinah
18. jan 2025

Užívaj,nebude to naveky.Este ti to aj bude chýbať.

sisska96
18. jan 2025

Keď zaspí daj ho naspäť do postielky

andrea_82
18. jan 2025

Tiez by som neriesila. Vecer ho daj do postielky, v noci preloz. Casom, ked sa uz nebude budit, mozno prespi celu noc v postielke.

ina2405
18. jan 2025

So mnou spí skoro 8 mesačný a mne to tak vyhovuje práve kvôli dojčeniu a mala som to takto aj so staršími deťmi. Každé dieťa sa ako staršie naučilo spávať vo vlastnej posteli. Nebudem sa hádať s nikým, komu vyhovuje opak, mať dieťa vo vlastnej postieľke a ani sa za to ospravedlňovať. Je to na každom, ku môjmu dieťaťu v noci nevstáva nik iný, len ja a naopak. Zariaďte sa, aby vám všetkým bolo dobre. Ak ho chceš zas naučiť na vlastnú postieľku, tak to tak sprav.

patka06
18. jan 2025

Keď zaspí, prelož ho späť do postieľky

lucia13022023
18. jan 2025

Mne spoločný spánok nevyhovoval, malý sa na mňa strasme tlačil, keď som sa mu otočila chrbtom tak kopal ach to boli noci 🤣 vyriešili sme to tak, že sme dali dole bocnicu a postieľku sme mali úplne pri posteli, čiže bol pri mne ale stále bol v postieľke, z nej nevyliezal, asi mu vadili rebriny..

miskamisiq
18. jan 2025

Malý síce nebol dojceny ale tiež keď bol chorý spal somnou. Prišlo obdobie, kedy sa v noci začal budiť (tiež okolo 2 až 3 v noci) a ani za svet nechcel byť v postieľke. Preložila som ho ku mne a bol kľud. Nakoľko som v noci nemala energiu čakať pokým zaspí a preložiť, tak už do rána spal s nami. Trvalo to takto strašne dlho, aj vyše 5 mesiacov. Od roka a pol spi v postieľke a už sa stane len výnimočne, že sa zobudí a ide ku nám (možno dvakrát za mesiac) 🙂

ivangeline
18. jan 2025

Pokým dojčím, spí dieťa pri mne. ;D

dagas
18. jan 2025

Užívaj si to,zachvíľu vyrastie.

kitycat
18. jan 2025

Od 10 mesiacov uz len spolu, tiez sme boli v lete 2 tyzdne ma dovolenke a uz si nevedela zvyknut, alebo som ku tiez prekladala niekedy nad ranoˇ pri douspavani? Uz sa nepamatam 🤣 no ale ma krasne 2r2m a spime spolu stale, muz je na gauci pretoze sa hrozne tlaci na mna a posuvam aj 4x za noc, ale teda spi vacsinou celu noc 🙏

michaella24
18. jan 2025

Môj syn zaspával od narodenia v postieľke, pretože som bola presvedčená, že dieťa nepatrí do postele a neprišlo mi to ani bezpečné. Keď mal asi rok a pol, bol sme asi tri týždne mimo domu a v cestovnej postieľke nechcel spať. Takže spal medzi nami. Samozrejme, po príchode domov už nechcel byť vo svojej postieľke. Dnes má 4 roky a spí so mnou stále. Je pravda, že väčšinu času nemám manžela doma, takže mi to môže byť jedno. Ale vieš čo? Mala som snahu ho naučiť spať v jeho izbičke, možno mesiac sme tak fungovali... Asi predvčerom, keď zaspával pri mne som si vravela, že raz toto bude minulosť. Takže, aj keď sú dni, keď by som prijala súkromie, viem, že toto obdobie raz skončí a bude mi chýbať.

hederamonstera
18. jan 2025

Vsak a vadi ti to ci preco to chces menit?
Alebo daj postielku k posteli bez bocnej strany

svetlonos
18. jan 2025

Neries absolutne. To je také cez Košice, odnaucit od spoločného spania. Ty nevyspana on uplakany, muz nadšený! No super. Aši mate len jedno tak si to uži! Prvý spal pri nás do 1,5 roka, potom sme tesne ku našej posteli presunuli postielku dorovnali vysku a tam sa v noci odkotulal po kojeni.
Druhý mal babybay pri našej posteli. Niekedy spal tam niekedy pri mne. Byvala som už viac una ena, keďže starsi bol už medzi 4-5 ráno "dobre vyspinkany" 😂🤯
Keď som bola fakt ze hotová, dala som nabo do jeho postieľky, inak do hniezda alebo ku mne.
Okolo roku som sa rozhodla pre odkojenie. Kúpili sme cestovnú postieľku, ku nej madrac na ktorom som spala ja vedla. Deti už mali vlastnú detskú izbu (predtým nie). Ciel bol - odstaviť od dojčenia a keď celu noc prespi, presuniem sa ja do spálne.
Vyšli to. Tento mlafsi je totiž sídlo, on by mi spadol z manželskej, keďže cestuje v noci. Ta výstavná je super, z toho širokého boku sa zapina, o látku si neotrieska hlavu ako v klasickej drevenej postieľke. Naučil sa a spinka už sam, na noc ho "zapinam". Ráno prejdem k detom ked sa zobudia.
Hlavne sa nezerorizuj a spi, ked drobec pri tebe do minúty zaspi. Keby naši mladsi nečistotami po manželskej, spava s nami, no bolo zo už nebezpečné.

evcagabi
18. jan 2025

Co ja by som dala za to, keby mozem mat moju pri sebe. Ale chlap sa strasne vrti, vzdy zaberie takmer celu postel, rozhadzuje rukami, nohami 🤦‍♀️ este mi napadlo, ze by som ho vyhodila z postele 😅😅😅

anjelicek26
18. jan 2025

Odpovedaj sama sebe, ci ti to vyhovuje...mne spi maly celu noc s 1 zobudenim, hybe sa minimalne, nevadi mi to, ze ho mam prilepeneho na chrbate... starsie deti spali pekne osobitne, proste prisposobujem sa dietatu a nikomu inemu, proste tomu, co potrebuje... a co potrebujes ty.

negymama
18. jan 2025

moj najmladsi spal s namido 3,5 roka, uz ma 13rokov, a teda kludne by som vratila cas s mojim poslednym babetkom pri sebe.

kvadrinkaaa
18. jan 2025

Moja 11 mesačná spí so mnou. Pre mňa najjednoduchšie pri dojčení. Syn spával so mnou dlho, bude aj ona. ♥️

domak2
18. jan 2025

To sú tvoje pravidlá ktoré si si sama vymyslela, takže len ty môžeš usúdiť ci ich chceš dodržiavať. 😁

20erika07
18. jan 2025

Pre mňa to boli najkrajšie chvíle 🩷 už sú veľkí, ale keď je 17rocny na internáte, ešte viem 11rocnu prehovorit, či môžem spať s ňou v ich detskej😊 s nikým sa tak dobre nevyspim ako s nou ❤️‍🔥

beronsche
18. jan 2025

Užívaj si spoločne spanie a nerieš...príde čas, keď sa dieťa samé rozhodne , že chce vlastnú posteľ.
Aj podľa detských psychológov je spoločné spanie prospešné.

maryetta
18. jan 2025

Postielku mas kde? Ja mam "pricvaknutu" ku posteli. Takze spi pri mne ale vo svojom 🙂 aj ju nakojim a sa pretoci nazad do svojej postielky. Maximalne pohodlne a som aj spokojna ze je blizko mna a kazda mame svoje miesto.

kristinka92
18. jan 2025

vieš čo sú tie videá so zvieratami? že matka opica ma na sebe nalepené nonstop mláďa? že mama od klokana ma pomaly 40kiloveho maleho klokana furt v tom vaku? a všetci sa nad tym rozplývajú ake je to rozkošné, ale my ľudia chceme aby naše mláďatko spalo už pár-mesacne samé 🙈 pritom je to to iste. je to malé babatko, jasne že sa ihneď ukľudní keď ta cíti pri sebe v noci

any_soj
18. jan 2025

Je to úplne v poriadku.

nikpa
18. jan 2025

Užívať si spoločné spanie, nie je nič krajšie 😊 ak by to bol novorodenec tak určite napíšem, že do postieľky. Ale teraz už keď to takto u vás vypálilo, nedávala by som ho späť nasilu cez plač do postieľky.

angeli121212
18. jan 2025

Nerieš užívaj.. náš tiež takto spáva občas je medzi nami skôr občas neskôr občas vôbec už má dva roky a ja to neriešim len sa smejem lebo sa mu narodila sestra tak za pol roka bude asi tesno v našej posteli 😂