icon

Ako odnaučiť dieťa zaspať v kočíku?

Dnes o 14:04

Pekny slnecny den vam prajem🙂
Malicky mi spi od nsrodenia len v kociku. Má 14 mesiacov a uz ma to nebavi furt vyhojdavat.Skusala som ho uspat v posteli,na rukach sa vykrucal v posteli behal az kym sa riadne neunavil a vrieskal tak hned som musela dat do kocika hned zaspal. Prosim vas ako toto dieta odnaucit? Typy ako vyplakat dieta si nechajte,priatel to pocuvat nebude. Ja si myslim ze uz je dost velky na kocik,spi tak ze ho uspim a prelozim do postielky,mame vybratu bocnicu z postielky a prisunutu k posteli.Ďakujem za skvele rady.

anonym_d58a9d
Dnes o 14:12

Bez protestov to nepôjde ale nemusí to byt dramatické
Treba vytvoriť nové a správne spánkové rituály
A čim dieťa staršie, tým je to tachsie(má vlastnú hlavu)
Preto sa čudujem maminam, že az keď horí hasia a pritom sme tu my na výchovu 🙂
Je to jednoduché,novy zvyk pomaly postupne ale isto
Bude to ok

anonym_c772db
Dnes o 14:15

@anonym_autor dám ti radu nechaj uspavat frajera .

janickacrazy
Dnes o 14:21

@anonym_autor no niektoré deti sú také, že sa veľmi ťažko oducia od kočíka, mne 2 deti spávali úplne pekne v postieľke aj v kočíku, no prostredný bol problémový od začiatku, veľmi málo spal a najradšej len v kočíku. Aj keď mal už 2 roky, stále na poobedny spánok buď kočík alebo nespal vôbec, lenže potom bol unavený a mrzuty. Takže ja som ho radšej uspala v kočíku a bolo. Časom sa naučil aj v postieľke zaspávať, pomohlo čítanie rozprávok pred spaním.

autor
Dnes o 14:22
@anonym_c772db

@anonym_autor dám ti radu nechaj uspavat frajera .

@anonym_c772db 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 to by vyzeralo

anonym_c772db
Dnes o 14:24
@anonym_autor

@anonym_c772db 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 to by vyzeralo

@anonym_autor ako? Veď je rovnako rodič ako aj ty

a0
Dnes o 14:51

Za moje roky matkovania - nemeň to, čo funguje. Môžeš však postupne uberať z hojdania. Možno dieťa potrebuje ten stiesnený priestor - pocit bezpečia pri zaspávaní. Súčasne hojdanie pomáha rýchlejšie prejsť do hlbokého spánku (aj u dospelých ľudí)

ariannazara
Dnes o 14:58

Moj tak do roka potom som sa nasrdila, uz som mala toho kocika plne zuby dala ho do postielky tyzden vyrevoval a potom spal

autor
Dnes o 15:07
@ariannazara

Moj tak do roka potom som sa nasrdila, uz som mala toho kocika plne zuby dala ho do postielky tyzden vyrevoval a potom spal

@ariannazara 🤣🤣🤣 tyzden? Nie az tak vela... a co nschali ste ho tak len ste polozil

ariannazara
Dnes o 15:15
@anonym_autor

@ariannazara 🤣🤣🤣 tyzden? Nie az tak vela... a co nschali ste ho tak len ste polozil

@anonym_autor polozila som plakal a naucil sa 😂 a spal potom v postielke do 4 rokov

michaelam2
Dnes o 15:17

Mam dieta v rovnakom veku a tie z spi v kociku a nejako nemam v plane to menit 😀 toto funguje, zaspi tam do minuty tak naco si robit nervy zbytocne 😀

maryetta
Dnes o 15:23

Lahla som si co postele. Chytila za ruku. Ako nahle sa zdvihli som ulozila a zas. Vedeli ze maju spat. Rychll to bolo ze uz sa proste aj same prikryli... a spali.

autor
Dnes o 15:25
@maryetta

Lahla som si co postele. Chytila za ruku. Ako nahle sa zdvihli som ulozila a zas. Vedeli ze maju spat. Rychll to bolo ze uz sa proste aj same prikryli... a spali.

@maryetta no krf ho dam lahnut aj 30x tak vrieska... nechce lezat

really8
Dnes o 15:25

@anonym_autor boze hlavne ho nenechavaj vyplakat.

autor
Dnes o 15:28
@really8

@anonym_autor boze hlavne ho nenechavaj vyplakat.

@really8 nie to nie len chcem postupom casu kocik uz schovat

maryetta
Dnes o 15:31
@anonym_autor

@maryetta no krf ho dam lahnut aj 30x tak vrieska... nechce lezat

@anonym_autor ale ved ho drz za ruku tak ako ti moze utiect? 30x. Pritul si ho k sebe. Ziadne rozptylenia. Proste klud... ja som v tomto bola zasadova. A jasne odpocinok na lozku mali kym boli v skolke. Aby mali ten rezim ako v skolke. Aspon s tym nemuseli bojovat tam.... take dieta este proste potrebuje spat. Na noc ti tiez zaspava v kociku? A prekladas?

autor
Dnes o 15:35
@maryetta

@anonym_autor ale ved ho drz za ruku tak ako ti moze utiect? 30x. Pritul si ho k sebe. Ziadne rozptylenia. Proste klud... ja som v tomto bola zasadova. A jasne odpocinok na lozku mali kym boli v skolke. Aby mali ten rezim ako v skolke. Aspon s tym nemuseli bojovat tam.... take dieta este proste potrebuje spat. Na noc ti tiez zaspava v kociku? A prekladas?

@maryetta darmo ho chytim odtahuje sa 🤣 proste lezie cez celu postel.. ano aj na noc prdkladam ho ale v noci papa mlieko vypije v postielke po leziacky otoci sa spi dalej