Ako odnaučiť dieťa zaspávať na fitlopte?
Ako odnaucit 20 mesacne dieťa zaspávať hopkanim na fitlopte. Ono si proste ani za pana nelahne aby zaspalo. Revat ho nemozem nechať, lebo on plakat nevie, hneď sa zajde až nedycha.
Keď bude spat, schovaj tu loptu. Potom ju môžete spolu hľadať a nech nájde napr malé gumenne cukríky alebo knizku či autíčko
Aj moje takto dlho zaspavalo.... V 23 mesiacoch zrazu zacal sam od seba vraviet nie nie, ked som s nim sla na fitloptu a ukazovat na postel, ze tam chce ist. Tak si sam vypytal zmenu.
Mna zaujima otazka: Preco naucit dieta zaspavat na fitlopte?
K otazke- na fitlopte ta uz uspavat nemozem, lebo pridem o chrbat a celkovo o psychicke a dusevne zdravie 🙂 Ides spinkat do postielky ako vacsina deti, prve razy bude asi protestovat, ale my sme rodicia, my vychovavame a urcujeme hranice 🙂 Aj ked pravdou je, ze v istych rodinach velia deti nie rodicia 🙈
K otazke- na fitlopte ta uz uspavat nemozem, lebo pridem o chrbat a celkovo o psychicke a dusevne zdravie 🙂 Ides spinkat do postielky ako vacsina deti, prve razy bude asi protestovat, ale my sme rodicia, my vychovavame a urcujeme hranice 🙂 Aj ked pravdou je, ze v istych rodinach velia deti nie rodicia 🙈
@anonym_883050 preto, že dieťa s nezrelou nervovou sústavou ktoré sa pri plači zachádza nechceš vystatovať situáciám ktoré afektové stavy vyvolávajú….
Ty ho máš na rukach a s nim hopkas hej?
V prvom rade by som hopkanie pomaly zmierňovala a učila ho na čoraz menší pohyb
Ono sa naučí ale postupne 🙂
súhlasím s @anonym_f1d71a - postupne menej a menej hopkať…
sa mi vybavili spomienky, tiez sme tak skakali jak pajaci na fitlopte, potom pomalym krokom do postielky, hned rev, este sme takym hopsavym krokom k tej postielke aj isli😀. hned vycitil, ze neskaceme
no, uz neskaceme, ma 17 rokov, vyrastol z toho😀
@anonym_883050 ano, u nas velilo dieta
@anonym_883050 preto, že dieťa s nezrelou nervovou sústavou ktoré sa pri plači zachádza nechceš vystatovať situáciám ktoré afektové stavy vyvolávajú….
@biba_18 a hned vedeli ze place preto lebo chce ist na fitloptu? Rovno z porodnice kde spalo bez hopkania zrazu place lebo doma 4dnoce uvidelo fitloptu🙃
Kojenca by som nenatriasala ziadnym sposobom uz len koli tej nezrelej nervovej sustave.
@anonym_autor začni mu denne vysvetľovať, že ho už na fit lopte uspavas nemôžeš, použi argumenty, ktoré by mohli zabrať, poznáš ho najlepšie... V jeho veku už všeličo pochopí. A loptu by som začala pomaly vyfučavat. Nie si otrok, pomaly 2 ročné dieťa uspavat na fit lopte už nie je normálne.
A k tomu zachadzaniu pri plači u 2 ročného predpokladám, že len dobre vie ako na teba... Zdravé 2 ročné dieťa sa pri plači nezadusi, nie je to kojenec. Ale kľudne sa na to opýtaj pediatričky.
@biba_18 a hned vedeli ze place preto lebo chce ist na fitloptu? Rovno z porodnice kde spalo bez hopkania zrazu place lebo doma 4dnoce uvidelo fitloptu🙃
Kojenca by som nenatriasala ziadnym sposobom uz len koli tej nezrelej nervovej sustave.
@natalka13 to nie je natriasanie, si v živote nekolísala dieťa??
a nie, moje dieťa napr. hneď z pôrodnice nespalo bez natriasania...
@anonym_autor začni mu denne vysvetľovať, že ho už na fit lopte uspavas nemôžeš, použi argumenty, ktoré by mohli zabrať, poznáš ho najlepšie... V jeho veku už všeličo pochopí. A loptu by som začala pomaly vyfučavat. Nie si otrok, pomaly 2 ročné dieťa uspavat na fit lopte už nie je normálne.
A k tomu zachadzaniu pri plači u 2 ročného predpokladám, že len dobre vie ako na teba... Zdravé 2 ročné dieťa sa pri plači nezadusi, nie je to kojenec. Ale kľudne sa na to opýtaj pediatričky.
@anonym_56bdc8 pediatrička môže povedať čo som napísala hore - ide o afektové stavy vyvolané nezrelou nervovou sústavou ...
@anonym_56bdc8 pediatrička môže povedať čo som napísala hore - ide o afektové stavy vyvolané nezrelou nervovou sústavou ...
@biba_18 napísala som, ak je dieťa zdravé. Ale ani v prípade, ktorý uvádzaš, sa pri takom stave nezadusi. No vtedy by som pochopila, že matka sa snaží takýmto stavom predchádzať, aj za cenu skákania na fit lopte s 2 ročným dieťaťom.
@biba_18 napísala som, ak je dieťa zdravé. Ale ani v prípade, ktorý uvádzaš, sa pri takom stave nezadusi. No vtedy by som pochopila, že matka sa snaží takýmto stavom predchádzať, aj za cenu skákania na fit lopte s 2 ročným dieťaťom.
@anonym_56bdc8 samozrejme že sa nezadusí. ale ak máš také dieťa, nechceš aby plakalo tak, že sa z toho bude 1/2 dňa dostávať ... to nie je o tom, že ono vie ako na matku. to nie sú vedomé rozhodnutia malých detí ...

Ty ho máš na rukach a s nim hopkas hej?
V prvom rade by som hopkanie pomaly zmierňovala a učila ho na čoraz menší pohyb
Ono sa naučí ale postupne 🙂