icon

Ako odnaučiť dieťa zaspávať na fitlopte?

23. júl 2026

Ako odnaucit 20 mesacne dieťa zaspávať hopkanim na fitlopte. Ono si proste ani za pana nelahne aby zaspalo. Revat ho nemozem nechať, lebo on plakat nevie, hneď sa zajde až nedycha.

Strana
z3
anonym_c68109
Včera o 20:57
@anonym_883050

@anonym_5dbc5d
Hej ved ja som tiez nazoru, ze je to o trpezlivosti a niekedy viac, niekedy menej “makačka” kym sa to dieta nauci a pochopi, ze ina moznost ako postielka nepride 🙂 Ja ked som mamine a jej kamoskam a hlavne svokre hovorila, ze sa dnes vo velkom uspavaju deti a ze akymi metodami tak na mna kukali, ze ci som padla z jahody 😂

@anonym_883050 tak kedysi bolo bezne dat dieta do postielky a nechat ho revat kym nezaspi. Chvalabohu uz vacsina zien tieto metody nepraktizuje ale starsie generacie sa mozu cudovat ze to ide aj inak.
Ty si ako uspavala?

anonym_883050
Včera o 21:09
@anonym_c68109

@anonym_883050 tak kedysi bolo bezne dat dieta do postielky a nechat ho revat kym nezaspi. Chvalabohu uz vacsina zien tieto metody nepraktizuje ale starsie generacie sa mozu cudovat ze to ide aj inak.
Ty si ako uspavala?

@anonym_c68109
Nemyslim si, ze v minulosti dieta supli do postielky a nechali ho vyrevat. Ci ked je dieta naucene spat v postielke museli tomu predchadzat dni a noci, ze by revalo ako sialene az z toho zaspalo? Uplny nezmysel. Ja som neuspavala ani jedno z mojich deti a isto som ich nenechavala vyrevat az z toho zaspali 🙈

anonym_c68109
Včera o 21:21
@anonym_883050

@anonym_c68109
Nemyslim si, ze v minulosti dieta supli do postielky a nechali ho vyrevat. Ci ked je dieta naucene spat v postielke museli tomu predchadzat dni a noci, ze by revalo ako sialene az z toho zaspalo? Uplny nezmysel. Ja som neuspavala ani jedno z mojich deti a isto som ich nenechavala vyrevat az z toho zaspali 🙈

@anonym_883050 ano su deti, ktore vedia zaspat aj same a nemusis robit nic. Ako tvoje. A potom su deti, pri ktorych mozes spravit cokolvek a nepomoze ti to. A v minulosti bolo uplne bezne nechat deti vyrevat, zase sa netvarme ze sa to nedialo 🙂

anonym_883050
Včera o 21:57
@anonym_c68109

@anonym_883050 ano su deti, ktore vedia zaspat aj same a nemusis robit nic. Ako tvoje. A potom su deti, pri ktorych mozes spravit cokolvek a nepomoze ti to. A v minulosti bolo uplne bezne nechat deti vyrevat, zase sa netvarme ze sa to nedialo 🙂

@anonym_c68109
Tak ak sa jedna o psycho matku tak sa to urcite deje aj dnes, ale bavime sa o matkach, ktore su zdrave. Ja som teda musela robit- naucit ich tomu, aby si zvykli spat same- ci si myslis, ze som prisla z porodnice, hodila ich do postielky a isla si dat kavu a vylozit nohy?! 😂🙈 Je to proces a dost trpezlivost, ale to pochopia tie co neuspavali. A ano po case- niekedy kratkom, niekedy dlhsom- das do postielky a ides si dat kavu a vylozis nohy 🙂

anonym_c68109
Včera o 22:25
@anonym_883050

@anonym_c68109
Tak ak sa jedna o psycho matku tak sa to urcite deje aj dnes, ale bavime sa o matkach, ktore su zdrave. Ja som teda musela robit- naucit ich tomu, aby si zvykli spat same- ci si myslis, ze som prisla z porodnice, hodila ich do postielky a isla si dat kavu a vylozit nohy?! 😂🙈 Je to proces a dost trpezlivost, ale to pochopia tie co neuspavali. A ano po case- niekedy kratkom, niekedy dlhsom- das do postielky a ides si dat kavu a vylozis nohy 🙂

@anonym_883050 ok a ako si to teda robila bez toho aby tie deti plakali?

anonym_883050
Včera o 23:10
@anonym_c68109

@anonym_883050 ok a ako si to teda robila bez toho aby tie deti plakali?

@anonym_c68109
V prvom rade som ich davala spat do postielky uz v porodnici, celu noc prespali tam, pribudzala som ich iba na kojenie. Ked som rodila druhykrat bola som jedina z izby, ktorej babo spalo v postielke. Vsetky tri mamicky mali dieta pri sebe v posteli- uz vtedy som si povedala no, niekto si tu bude “trhat po case vlasy” 😣 Po prichode domov bolo pre nich asi prirodzene, ze kazdy den kupanie, cvicenie (kvoli brusku), papanie, cumlik, svetielko v postielke, mojkac- smer postielka a ja odchod zo spalne, s manzelom/ kamosmi/ rodinou sme kecali, aby nas babo poculo, ano sem tam zamrncalo, alebo prisiel plac, tak sme prisli, bud ja, alebo manzel a prihovarali sa mu, aby nas videlo/ poculo, niekedy sme ho zobrali na ruky, ale niekedy aj nie … proste ritual, proces, ale nepamatam si, ze by mi revali deti ako sialene, ze su v postielke. Ked som bola doma sama tv/ radio, aby pocuvali a boli zvyknuti na hluk, lebo aj to velakrat pocujem, ze pssssst, lebo maly/ mala spi. U nas toto nehrozilo 🤣 Taktiez cez obedny spanok, nikdy som sa bezcielne nechodila prechadzat po vonku, neboli zvyknuti na to, ze sa kocik hybal ked mali obedny spanok, deti spali vonku, ale na balkone, alebo u rodicov na terase (za akehokolvek pocasia, dcera je decembrova takze aj v zime) Napapali sa, obliekla som ich, prebalila, dala do fusaku, do kocika a spoza zaluzii som mrkala ako sami zaspali, bez toho, aby som musela natriasat kocik. Ja som si za ten cas navarila/ upratala … proste co bolo treba. Na prechadzky sme chodili ked boli hore, ano niekedy som isla nakupovat, do lekarne, na postu … alebo len tak s kamoskami na kavu a po obchodoch tak vtedy spali vonku/ v obchodaku v kociku, ale zvacsa ten balkon. Neviem cim to bolo- zivotny styl, ritual, vychova, pristup … mozes si vybrat, ale viem, ze sa to da, fungujeme takto my, moja sestra s 3 detmi a aj isti priatelia, fungovali tak aj moji rodicia a aj svokrovci- vlastne od nich som mala rady, ze aku matersku si urobis taku budes mat a neslo len o uspavanie, ale aj o ine veci ohladom vychovy. Kazdopadne vam vsetkym uprimne drzim palce s odnaucanim uz cohokolvek, aby ste mali viac casu pre seba/ manzela/ na domacnost 🍀

Strana
z3