icon

Ako odnaučiť dieťa zaspávať na fitlopte?

23. júl 2026

Ako odnaucit 20 mesacne dieťa zaspávať hopkanim na fitlopte. Ono si proste ani za pana nelahne aby zaspalo. Revat ho nemozem nechať, lebo on plakat nevie, hneď sa zajde až nedycha.

Strana
z2
autor
Včera o 11:41

@anonym_autor este by som chcela podotknúť ze to uspavanie nie je narocne. Skor by som ppvedala ze nam to obom vyhovuje lebo po celom dni s nim on vie na tej lopte zaspat do 10 minut. Ze s nim nemusi bojovat vecer, aj cez den spi asi do minúty...fakt. len nevýhoda je to ze na dovolenku sme museli brat loptu, do nemocnice ked bol chorý, u starých rodičov mame loptu..a len so mnou, s mamou. S tatom alebo iným človekom spat nechce

anonym_c68109
Včera o 12:41
@anonym_883050

@anonym_c68109
A manzel je s tym ok, ze spis s dietatom?

@anonym_883050 ano uplne. Tym, ze sa aj predtym stale budila tak aj tak sme zacali spavat oddelene lebo on sa tiez absolutne nevyspal. Takto sme aspon vsetci traja konecne ako tak vyspaty.

biba_18
Včera o 13:01
@anonym_autor

@anonym_autor este by som chcela podotknúť ze to uspavanie nie je narocne. Skor by som ppvedala ze nam to obom vyhovuje lebo po celom dni s nim on vie na tej lopte zaspat do 10 minut. Ze s nim nemusi bojovat vecer, aj cez den spi asi do minúty...fakt. len nevýhoda je to ze na dovolenku sme museli brat loptu, do nemocnice ked bol chorý, u starých rodičov mame loptu..a len so mnou, s mamou. S tatom alebo iným človekom spat nechce

@anonym_autor my sme uspávali hojdaním na rukách. keď bol veľký že mne už bol ťažký, tak ho mal na rukách/kolenách manžel… presne ako píšeš, zaspal za 10 minút a bolo…

anonym_883050
Včera o 14:19
@anonym_autor

@anonym_autor
A ked ty mas vecer program, ides napr. s kamoskami von tak caka dieta na teba kym prides, aby si ho uspala ked od nikoho ani od otca to neprijma? Ci ako toto funguje? Prepac, ze sa pytam mozno zvlastne (pre teba) otazky, ale ja si neviem predstavit, ze by boli moje deti odkazane iba na mna- uz v comkolvek

anonym_883050
Včera o 14:23
@anonym_c68109

@anonym_883050 ano uplne. Tym, ze sa aj predtym stale budila tak aj tak sme zacali spavat oddelene lebo on sa tiez absolutne nevyspal. Takto sme aspon vsetci traja konecne ako tak vyspaty.

@anonym_c68109
Akoze uprimne nie si asi jedina … dve kamosky to tak tiez mali (su uz dlhsiu dobu rozvedene, ale to je vedlajsie) Ja som uz v porodnici (za tie 4 dni co som tam bola) naucila babo spat v postielke. Takze ked sme prisli domov pre neho bolo asi prirodzene, ze po kupani a napapkani- smer postielka 🙂 a ja cvicenie a kava s manzelom.

anonym_ffc439
Včera o 14:24
@anonym_883050

@anonym_autor
A ked ty mas vecer program, ides napr. s kamoskami von tak caka dieta na teba kym prides, aby si ho uspala ked od nikoho ani od otca to neprijma? Ci ako toto funguje? Prepac, ze sa pytam mozno zvlastne (pre teba) otazky, ale ja si neviem predstavit, ze by boli moje deti odkazane iba na mna- uz v comkolvek

@anonym_883050
sama tomu neveríš, že chodí niekde von.

anonym_883050
Včera o 14:26
@anonym_ffc439

@anonym_883050
sama tomu neveríš, že chodí niekde von.

@anonym_ffc439
Tak ja sa fakt v dobrom pytam, lebo ved narodi sa ti dieta a uplne skoncis? Zivot skoncil a 24/7=dieta?! Ved ja by som skoncila na psychoske 🙈

anonym_c68109
Včera o 14:30
@anonym_883050

@anonym_c68109
Akoze uprimne nie si asi jedina … dve kamosky to tak tiez mali (su uz dlhsiu dobu rozvedene, ale to je vedlajsie) Ja som uz v porodnici (za tie 4 dni co som tam bola) naucila babo spat v postielke. Takze ked sme prisli domov pre neho bolo asi prirodzene, ze po kupani a napapkani- smer postielka 🙂 a ja cvicenie a kava s manzelom.

@anonym_883050 90% zien v mojom okoli spi s detmi v spalni 😀
A k tej porodnici a postielke, to sa musim trosku pousmiat. Aj moje dieta prve dva mesiace pekne spalo v postielke. Potom nastal z nejakeho dovodu zlom a mohli sme robit co sme chceli , spanok sa neuveritelne zhorsil a trvalo to az kym nemala 7 mesiacov a vtedy sla ku mne do postele.
A este ta poznamka k rozvodom (kedze si si toto neodpustila), ovela skor hrozi rozvod ked su doma vsetci nevyspati a nervozni. Nas sa toto vdakbohu netyka, fungujeme lepsie ako kedykolvek predtym. A to som naozaj mesiace chodila spavat s dcerou o siedmej vecer aby som nejako prezila. Ale toto pochopi naozaj len niekto, kto mal dieta velkeho nespavca.

anonym_883050
Včera o 14:44
@anonym_c68109

@anonym_883050 90% zien v mojom okoli spi s detmi v spalni 😀
A k tej porodnici a postielke, to sa musim trosku pousmiat. Aj moje dieta prve dva mesiace pekne spalo v postielke. Potom nastal z nejakeho dovodu zlom a mohli sme robit co sme chceli , spanok sa neuveritelne zhorsil a trvalo to az kym nemala 7 mesiacov a vtedy sla ku mne do postele.
A este ta poznamka k rozvodom (kedze si si toto neodpustila), ovela skor hrozi rozvod ked su doma vsetci nevyspati a nervozni. Nas sa toto vdakbohu netyka, fungujeme lepsie ako kedykolvek predtym. A to som naozaj mesiace chodila spavat s dcerou o siedmej vecer aby som nejako prezila. Ale toto pochopi naozaj len niekto, kto mal dieta velkeho nespavca.

@anonym_c68109
Ved jasne ked vam to doma vsetkym vyhovuje a ste spokojni ako to mate, tak je to potom uplne v poriadku 🙂
A hej vacsina zien spava s detmi to uplne suhlasim takze tie % si neprestrelila

autor
Dnes o 11:37
@anonym_883050

@anonym_autor

@anonym_883050 uspim a idem preč. Raz sa stalo ze na mna čakali v noci kym som prišla. Alebo ked sme boli na svadbe, zaspal aj krstnej v noci ked sa zobudil. Ale večerné uspanie musim ja. Každopádne babky maju teraz volno, ideme skusit prespavacku u nich bezo mna. Ja budem doma na telefóne keby cosi

mandzula
Dnes o 11:53
@anonym_autor

@anonym_883050 uspim a idem preč. Raz sa stalo ze na mna čakali v noci kym som prišla. Alebo ked sme boli na svadbe, zaspal aj krstnej v noci ked sa zobudil. Ale večerné uspanie musim ja. Každopádne babky maju teraz volno, ideme skusit prespavacku u nich bezo mna. Ja budem doma na telefóne keby cosi

@anonym_autor Ja ti uplne rozumiem. Mala som velmi narocne dieta a bola som cela stastna, ze som nasla sposob, ako ho uspat. Pochopi ten, co zazije svoje dieta modre od placu. Uz fakt netusim, dokedy ta lopta musela byt, a ako sme dceru oducili, uz ma totiz 20, ale za loptu som fakt bola vdacna.

anonym_5dbc5d
Dnes o 11:58

@anonym_autor pomaly 2 rocne decko na fitlopte? Omg 🤦‍♀️

anonym_5dbc5d
Dnes o 12:00
@anonym_883050

Mna zaujima otazka: Preco naucit dieta zaspavat na fitlopte?
K otazke- na fitlopte ta uz uspavat nemozem, lebo pridem o chrbat a celkovo o psychicke a dusevne zdravie 🙂 Ides spinkat do postielky ako vacsina deti, prve razy bude asi protestovat, ale my sme rodicia, my vychovavame a urcujeme hranice 🙂 Aj ked pravdou je, ze v istych rodinach velia deti nie rodicia 🙈

@anonym_883050 lebo väčšina je lenivá ich ucit zaspávať normalne, namiesto toho aby ich od mala učili na postieľku, takú si predsa bábätko spinkať s nimi, lebo tak bolo zvyknuté 9 mesiacov cítiť maminku a bla bla bla. Zacne revst, namiesto toho, aby ho popestovali a skúšali postieľky, tak skúšajú fotlopty, nosiče a iné chujoviny. A potom sa vyhováraju ze vraj ta co nema náročné dieta nepochopi. Nie, nepochopím.

anonym_5dbc5d
Dnes o 12:04
@anonym_c68109

@anonym_883050 super, ze si mala deti, ktore toto nepotrebovali a dokazali si zvyknut aj na nieco ine bez toho, aby si ich trapila kazdy vecer. Ver mi, ze kazda matka by bola rada keby to slo aj inak, ale niekedy nejde.

@anonym_c68109 dieta by si zvyklo aj na to za s nim cvalas na koni. Otázne je, či by si to potom ďalej aj robila.

biba_18
Dnes o 12:19
@anonym_5dbc5d

@anonym_883050 lebo väčšina je lenivá ich ucit zaspávať normalne, namiesto toho aby ich od mala učili na postieľku, takú si predsa bábätko spinkať s nimi, lebo tak bolo zvyknuté 9 mesiacov cítiť maminku a bla bla bla. Zacne revst, namiesto toho, aby ho popestovali a skúšali postieľky, tak skúšajú fotlopty, nosiče a iné chujoviny. A potom sa vyhováraju ze vraj ta co nema náročné dieta nepochopi. Nie, nepochopím.

@anonym_5dbc5d zjavne veľa vecí v živote nechápeš… lebo deti sú rôzne.. jedno zaspí v postieľke a jedno nezaspí…
tak ako ľudia sú rôzni - niekto pochopí na prvý raz a niekto ani na desiaty nie 🤷‍♀️

mandzula
Dnes o 12:26
@anonym_5dbc5d

@anonym_5dbc5d A potom su niektori, ktori maju dieta s diagnozou, o ktorej vtedy este netusia a robia vsetko, aby to spolu nejako zvladli. A potom aj taki ako ti - mudri ako Salamunove gate.

mandzula
Dnes o 12:33
@mandzula

@anonym_5dbc5d A potom su niektori, ktori maju dieta s diagnozou, o ktorej vtedy este netusia a robia vsetko, aby to spolu nejako zvladli. A potom aj taki ako ti - mudri ako Salamunove gate.

@mandzula "ty", samozrejme.

anonym_883050
Dnes o 12:46
@anonym_5dbc5d

@anonym_c68109 dieta by si zvyklo aj na to za s nim cvalas na koni. Otázne je, či by si to potom ďalej aj robila.

@anonym_5dbc5d
Akoze nie je zly napad na biznis 👍 Neviete uspat dieta? Pomoze vam uspavanie pri jazde na koni. Podmienka: musite si od nas kupit kona, ktory je vycviceny na jazdu s novoredencom. To by bolo vybudovanych stajni po Slovensku 🙂

mandzula
Dnes o 12:50
@anonym_883050

@anonym_5dbc5d
Akoze nie je zly napad na biznis 👍 Neviete uspat dieta? Pomoze vam uspavanie pri jazde na koni. Podmienka: musite si od nas kupit kona, ktory je vycviceny na jazdu s novoredencom. To by bolo vybudovanych stajni po Slovensku 🙂

@anonym_883050 Ale coby, ak by sme sa riadili podla MK, dieta naozaj ze sikovnej supermatky spi po polozeni do postielky. Biznis padol😃

anonym_883050
Dnes o 12:53
@mandzula

@mandzula
Fuha no tak to by malo tak v dnesnej dobe (pri sposoboch uspavania) 9 z 10 deti nejaku diagnozu.

anonym_c68109
Dnes o 12:54
@anonym_5dbc5d

@anonym_5dbc5d aj ty si jedna z tych, ktorej dieta spalo tam kde si ho polozila?

mandzula
Dnes o 12:55
@anonym_883050

@mandzula
Fuha no tak to by malo tak v dnesnej dobe (pri sposoboch uspavania) 9 z 10 deti nejaku diagnozu.

@anonym_883050 Jasne, je to len dnes, v minulosti neboli kolisky a ani zeny nenosili deti v satkach, nehojdali v plahotkach.

anonym_883050
Dnes o 12:58
@mandzula

@anonym_883050 Jasne, je to len dnes, v minulosti neboli kolisky a ani zeny nenosili deti v satkach, nehojdali v plahotkach.

@mandzula
Ty asi uspavas ze? 😕

mandzula
Dnes o 12:58
@anonym_883050

@mandzula
Ty asi uspavas ze? 😕

@anonym_883050 Uspavala som, pisem to vyssie.

anonym_883050
Dnes o 13:19
@mandzula

@anonym_883050 Uspavala som, pisem to vyssie.

@mandzula
Tak v tom pripade si kludne mozeme pokecat ja s tym vobec nemam osobny problem, ale obavam sa, ze sa v tejto veci ohladom uspavania asi nezhodneme 🙃

anonym_5dbc5d
Dnes o 13:56
@anonym_883050

@mandzula

@anonym_883050 presne. Ale to, ze je to proste iba ich pohodlnosť ti tu neprizná ani jedna. Ja kým mala si zvykla byt v postieľke sama som koľko krát bola za ňou za večer? 40x ? 50x? Proste zamrncala, išla dom k nej. Pomojkala, utisila a šla zase vedľa. Zaujímavé, že si v pohode zvykla. A paradoxne, je to presne "to" dieta s diagnózou.

mandzula
Dnes o 14:08
@anonym_5dbc5d

@anonym_883050 presne. Ale to, ze je to proste iba ich pohodlnosť ti tu neprizná ani jedna. Ja kým mala si zvykla byt v postieľke sama som koľko krát bola za ňou za večer? 40x ? 50x? Proste zamrncala, išla dom k nej. Pomojkala, utisila a šla zase vedľa. Zaujímavé, že si v pohode zvykla. A paradoxne, je to presne "to" dieta s diagnózou.

@anonym_5dbc5d Boze, tieto kydy o pohodlnosti, lenivosti. Co tak pripustit, ze kazdy clovek, ano, aj to dieta, je iny? Dieta narodene pred terminom, nevyzreta nervova a traviaca sustava, koliky, reflux, vresk domodra a vsetky vychovne metody idu bokom. Myslis, ze by mi nebolo byvalo pohodlnejsie dieta ulozit a ist si po svojom?

anonym_c68109
Dnes o 14:30
@anonym_5dbc5d

@anonym_5dbc5d zaujimave ze moja si nezvykla ani za sedem mesiacov 😀 kolko som mala este pokracovat?

anonym_c68109
Dnes o 14:32
@mandzula

@anonym_5dbc5d Boze, tieto kydy o pohodlnosti, lenivosti. Co tak pripustit, ze kazdy clovek, ano, aj to dieta, je iny? Dieta narodene pred terminom, nevyzreta nervova a traviaca sustava, koliky, reflux, vresk domodra a vsetky vychovne metody idu bokom. Myslis, ze by mi nebolo byvalo pohodlnejsie dieta ulozit a ist si po svojom?

@mandzula inak presne toto. Nerozumiem ci si fakt niektore tie zeny myslia ze nas to extremne bavi skakat na fitloptach, alebo uspavat na rukach atd atd. Myslim ze kazda z nas by bola stastna keby jej dieta zaspavalo stylom ze dam do postielky a spi. Ale nie, nejde to tak vzdy

anonym_883050
Dnes o 20:15
@anonym_5dbc5d

@anonym_5dbc5d
Hej ved ja som tiez nazoru, ze je to o trpezlivosti a niekedy viac, niekedy menej “makačka” kym sa to dieta nauci a pochopi, ze ina moznost ako postielka nepride 🙂 Ja ked som mamine a jej kamoskam a hlavne svokre hovorila, ze sa dnes vo velkom uspavaju deti a ze akymi metodami tak na mna kukali, ze ci som padla z jahody 😂

Strana
z2