Ako odučiť bábätko od zavinovania?
Dobrý deň, moje bábätko bude mať o 2 týždne 4 mesiace a stále ho musím zavinuť. Cez deň keď je unavený automaticky ho zabalím a on do 3 minút zaspí. Skúšala som ho neviazať ale vôbec nezaspi, dáva si rúčky do úst, je nervózny, vypľuva cumlík. Chcem sa preto opýtať mamičiek ktoré to mali rovnako ako ste odučili bábätko od zavinovania a aký systém uspávania ste potom mali?
nas sa sam oducil, prestal to mat rad, detto cumlik a pod vsetko sam ked prisiel jeho cas
@anonym_f76870 aj u nás to tak fungovalo, keď som videla, že zavinovanie mu vadí, prestali sme. Keď mal dudel len na spánok a začal s nim výstrajat, zobrali sme a neprišla žiadna zmena v spankoch.
@anonym_f76870 aj u nás to tak fungovalo, keď som videla, že zavinovanie mu vadí, prestali sme. Keď mal dudel len na spánok a začal s nim výstrajat, zobrali sme a neprišla žiadna zmena v spankoch.
@anonym_473df2 ano ale ja som sa vykaslala na okolie ze je velky na cumlik a uz by nemal sa zavinovat..To som pocuvala od porodu pomaly, ze nemojkat, ze ho velmi mam rada, ze to by som ho tak az nemala mat ( svokra) a pod debilne nevyziadane rady. Cumlik mal asi tak do roka, zavinovacku asi do polroka, od plienok sa oducil ked mal rok a pol
nas sa sam oducil, prestal to mat rad, detto cumlik a pod vsetko sam ked prisiel jeho cas
On sa sám odnauci keď sa začne pretáčať. Vôbec by som to teraz neriešila, veď keď pokojne spinka, tak netreba.
@anonym_f76870 presne, na všetko treba čas. Ešte som nevidela puberťáka v zavinovačke s cumlom. Každý sa skôr či neskôr odučí😁
@clenka1810 a prečo oducat ked mu to nevadí.. ved ked ti tak rýchlo zaspi nie je čo riešiť ci?
ved sa tes, ze ti rychlo zaspi...co vymyslas?!
Môj tiež dlho vyžadoval zavinovanie. Postupne som prešla na spací vak. V tom spal hadam do 4 rokov.
Niektoré rastu bez perinky, tvoje naopak. Hlavne, ze je spokojné. Načo odúcat, to príde samo.
@clenka1810 sám prestal perinku úplne vyžadovať asi v 6 mesiacoch, už mu z nej trčali nohy, ken som ho do nej trochu pritiahla a počas spánku sa mu to celé uvoľnilo. Behom týždňa mi spal v nenavidenom vaku, lenže ja som na neho netlačila. Čo chceš také bábätko učiť? Ono to príde. Ja stále uspavam tak, že si ho v posteli vezmem na ruky, podlozim si ich kojacim vankúšom a pohojdam - do 15 minút spinká a preložím do postieľky. Avšak to si každý nájde to, čo bude fungovať - aj vy dvaja. Ja blbé reči o tom, že si ho učím na ruky a mám nechat plakať nepočúvam.
@clenka1810 v zavinovačke akoby mal pocit istoty, že ho niekto drží. Buď rada, že spinká a nerieš to striktne, aby si mu nenarušila spánok. Ide leto, teplo, sám bude chcieť byť bez zavinovačky.
@clenka1810 toto by si mali prečítat matky, ktoré svoje deti pracne niekoľkokrát denne uspavaju a odpísať ti...
Nerozumiem prečo ho chceš od toho oducat, veď mu to jasne vyhovuje, cíti sa tak dobre a rýchlo ti tak zaspí. Co vlastne chceš? Plačuce nervózne decko?
Ja nechcem nič na silu ale zaujíma ma ako to mali ostatné, jasne že ho nechcem baliť večne
Sami sa oducili, okolo pol roka. Proste sa im to uz prestalo pacit, vzpierali sa, vytahovali rucky, prip im tam bolo teplo. Ziadne systematicke "odzavinovavanie" sa nikdy nekonalo. Ked dieta chcelo a spalo, zavinula som. Ked uz nechceli, skoncili sme. Koniec vedy. 🙂
ja som jedno dieta zavinovala az cca do 6-7mesiacov potom cez leto uz nechcel a bolo to ok zaspaval aj bez zavinovacky, postupne sme presli ze zavinula som ale volnejsie alebo len prehodila cez dieta a odvykol si postupne
@clenka1810 neboj sa, cely zivot zavinutý nebude chciet byt, ak si to vyzaduje teraz, urcite by som mu nebrala komfort, keď sa zacne prevalovat, stvornochvat, este ti to zavinutie bude chybat
Co by som dala za to, keby mi dieta zaspalo do 3 min.? Zavinovala by som, dokedy by mu to vyhovovalo.
Aj cumel mali do 2,5 roka kazdy, aj odplienkovali sa takmer v 3 rokoch a prvy uz chodi na gymnazium a na prijimackach sa veru nikto nepytal, dokedy bol v zavinovacke, ci kedy sa odplienkoval...vsetko ma svoj cas a ak babatku zavinovanie vyhovuje, tak naco nasilu oducat? Nemas dost starosti? Ja som kazde jedno musela hodiny natriasat, v nosici, kociku, rozne, aby vobec zaspali...
Ja nechcem nič na silu ale zaujíma ma ako to mali ostatné, jasne že ho nechcem baliť večne
@clenka1810 aj keby… ale štandardne a najmä pri spánku sa to robí tak, že dieťa postupne učíš na iný zvyk, asociáciu so spánkom a tu prvú postupne skracujes, uberas, napr. kolísanie, hladkanie, spievanie, hudbu, sum..
@clenka1810 keď ti kludne spí v zavinovačke, taký malý chrúst, prečo ho chceš odnaučiť? nieje lepšie ho kludne nechať vybubkať aj keď je zaviazaný? /vlastná skúsenosť - do roka presne mal zavinovačku,,,/
@clenka1810 keď ti kludne spí v zavinovačke, taký malý chrúst, prečo ho chceš odnaučiť? nieje lepšie ho kludne nechať vybubkať aj keď je zaviazaný? /vlastná skúsenosť - do roka presne mal zavinovačku,,,/
@jabuducanevesta ahoj,do roka? Potom sam prestal vyzadovat zavinovanie? Mam skoro 7m,zavinujem,jedna rucka je von,ale dalej sme sa u2mesiace nepohli a prestala som s tym bojovat,beztak spava malo a furt je mrzuta.obcas uspava muz,ten da aj spaci vak,mne to nejak nejde,kedze usoavam kojenim aprekladam..
moja najmladsia zaspavala doma v zavinovacke do 1,5 roka 😁 jasne, ze jej trcali ruky aj nohy, ale okolo trupu mala zavinovacku zaviazanu a to z jednoducheho dovodu - uspala som ju vedla seba na posteli a potom som ju prenasala do jej postielky... ked mala na sebe tu zavinovacku, lepsie sa mi prenasala a bola mensia sanca, ze sa pri prenasani preberie... to malo pre mna cenu zlata 😁
@jabuducanevesta ahoj,do roka? Potom sam prestal vyzadovat zavinovanie? Mam skoro 7m,zavinujem,jedna rucka je von,ale dalej sme sa u2mesiace nepohli a prestala som s tym bojovat,beztak spava malo a furt je mrzuta.obcas uspava muz,ten da aj spaci vak,mne to nejak nejde,kedze usoavam kojenim aprekladam..
@kristinkalm fakt v deň, keď mal rok, manžel zobral zavinovačku a dosť, povedal... je pravda, že potom zaspával na cicke,,, rúčky vždy mal vonku, on potreboval byť zaviazaný na brušku, som mala pocit,, spací vak vôbec nechcel, nervozny bol..
@clenka1810 Syna sme balili vyše roka, nohy mu trčali, ale ruky musel mať stále stiahnuté a miloval teplo. Dodnes je taký - periny a posteľ, to je jeho relax.