Problémy so spánkom u bábätka: Rady a skúsenosti
Moja malá má 4 mesiace a máme problém so spánkom. Stále ju musím zavinovať, aj cez deň, lebo inak vôbec nevie zaspať. Neustále si dáva rúčky na tvár a každú chvíľu si vyhadzuje cumlík, takže sa budí a nevie sa ukludniť 😔 Skúšame ju nechávať bez zavinutia, ale zatiaľ úplne neúspešne.
Cez deň zaspí iba v kočíku, keď ho hojdám doma. Keď nie je zavinutá, je to katastrofa nedokáže zaspať a je veľmi nervózna. Spí maximálne pol hodinu a potom sa zobudí s plačom, pritom je vidno, že je ešte unavená, ale už nedokáže znovu zaspať.
V noci sa budí každé 2,5 hodiny na mlieko.
Máte niektorá podobnú skúsenosť? Prešlo to časom alebo ste našli niečo, čo pomohlo? Budem veľmi vďačná za každú radu ❤️
@sara8h ja som svoje dievčatá zavinovala, kým sa nezacali otáčať. Inak sa v jednom kuse budili... Najskôr v perinke,.potom som len zavinula rucky už len s tenkou dekou alebo plienkou, mala som aj také veľké bavlnené šatky, aj to som použíla. Až keď sa naučili otáčať, tak sa naučili zaspávať s rukami von. Mali približne 7-8 mesiacov.
kludne by som pokracovala v zavinovani. ved ked jej to pomaha spinkat, tak preco s tym prestat?
@sara8h a aký je problém so zavinovačkou ??? Ak si ju vyžaduje, tak ju zavinuj , veď celý život v nej nebude 😄 raz sa začne aj pretáčať a už bude po zavinovaní
Je to ešte bábätko, je prirodzené, že chce byť v zavinovačke cíti sa tam v bezpečí, ved aj v brušku bola ako keby v zavinovacke", tak asi preto to chce , skus jej dat do ruky nejakú deku alebo niečo co môže držať. Moje dve dcérky mali deku bez ktorej nevedeli zaspať jedna ma už 8 a druha bude mat 2 a stále spi s jej dekou ,,, nebudem jej to obmedzovať keď ju chce . Tak nevidím problém aby si ju nedala do zavinovacky
kludne by som pokracovala v zavinovani. ved ked jej to pomaha spinkat, tak preco s tym prestat?
@evita11223 nechce mať ruky zavinnute ale keď ich zavinnute nemá tak sa budí
Je to ešte bábätko, je prirodzené, že chce byť v zavinovačke cíti sa tam v bezpečí, ved aj v brušku bola ako keby v zavinovacke", tak asi preto to chce , skus jej dat do ruky nejakú deku alebo niečo co môže držať. Moje dve dcérky mali deku bez ktorej nevedeli zaspať jedna ma už 8 a druha bude mat 2 a stále spi s jej dekou ,,, nebudem jej to obmedzovať keď ju chce . Tak nevidím problém aby si ju nedala do zavinovacky
@anonym_47532b áno , lenže ona v nej nechce byt vyťahuje rúčky ale ako náhle ich ma vínku nedokáže spať

tak ju zavinuj naďalej